Faiqah anak bapak

salam pagi..


ingat kan dah tengah hari... sbb dh panas terik.. belum tgh hari.. sebelum nk g memask, coret2 la dulu jap... smentara si Faiqah ikut abi dia cuci kereta kat car wash...

memang anak bapa betul si faiqah.. anak pmpuankan, byk ikut bapa.. org tua2 kata, lau anak pmpuan ikut bapa sejuk, lau ikut mak panas, mcm tu gak lau anak lelaki, lau ikut mak sejuk, lau ikut bapa panas... entah lah apa yg sejuk panasnya... aku pun x faham... hahaha

Faiqah dari kecik mmg ikut suamiku... dari segi wajah, memang muka copy paste tak pun muka fotostat... kak ipar aku siap cakap, Firdzaus junior... mmg muka bapa.. muka aku xde lagsung.. faiqah ikut kulit aku je..cerah, tapi tak putih... cerah sikit dari abi dan gelap sikit dari ummi... kira cmpur la kan.. adil lah tu..

bila besar, mak mentua aku cakap Faiqah ikut gak abi dia, kaki dan tangan yg kuat berpeluh... haha mmg ank bapa kan.. dah tu, Faiqah mudah sgt snyum dgn abi berbanding ummi.. abi x buat lawak pun dia senyum dan gelak, lau ummi kena agah dulu la baru dia gelak... 

Faiqah nak kat ummi bila lapar dan ngantuk.. yg abi mmg xleh pujuk.. hehe.. tapi abi pakar gak bab nk tido Faiqah.. atas riba abi yg empuk, faiqah lena tido tanpa perlukan susu lagi.. hahaha.. mmg selamat la umi.. 

nanti tgk lagi, apa persamaan faiqah dgn abi... agak2 ada tak yg nak ikut ummi plak... 

Catat Ulasan

0 Ulasan