Suatu Ketika Dahulu

Suatu Ketika Dahulu
salam semua..


Memalam rasa nk mencoret ja... Hehe..

Ada kisah lucu sebenarnya.. Idea entry ni dapat dari status FB, kwn ku... yg ku pggil kak ha... kak ni de blog gak, Kisah Cikgu Farha...

Apa yg lucunya, status dia pasal sedang stdy pasal nk kena interview SPP, aku mmg dh lepas lama dh interview ni.. waktu dapat interview, aku sdg sarat prgnant nak masuk 7 bulan... 

Memang rezeki aku awal sbb aku x jgka kena interview awal sbbnya aku isi borg permohonan on9 tu lmbat, lebih 2 bulan lpas posting baru mohon, so, aku budjet dalam bulan 8 atau 9 baru dapat pggilan interview, tapi x sangka lak, bulan 7 dah dipanggil interview... 

Yang lucunye, org x perasan aku prgnant, dan penemuduga anggap aku x khwin g sbb group yg diinterview tu mmg semua x khwin g.. msa tu aku pkai jubah n tudung labuh.. mmg x perasan sbb tubuh aku kecik je.. 

Memang lucu sgt, smp org ingat aku ank dara lagi... Bila kenang2 balik mmg lucu sikit kn.. Selepas interview, tggu result juga satu cbran... mendebarkn... Namun, masa aku berpantang, Alhamdulillah, aku lulus dan di sahkan tetap.. dan sebb tu juga, usia Faiqah x smp seblan aku dh bawa dia jalan2 kt KL... utk urusan pengesahan jawatan tetap... sekrang alhdmdulillah dah stabil kerjayaku... 

Alhamdulillah...
Kepada kak ha, ku ucapkan semoga berjaya dlm temuduga SPP, insya-Allah rezeki anak akan ada nnti insya-Allah.. buat yg terbaik... 
Share This :
Maria Firdz

Maria Firdz: Teacher, Housewife to Mr.Firdz, Mom to 3 daughters and 1 son | Lifestyle blogger, Like to sharing everything and usefull info to all of you.For any collaboration please email: myfirdaussy@gmail.com

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^