Our Own Bisnes

Salam dan selamat pagi...


Alhamdulillah, masih dipanjangkan umur pagi, dapat melihat alam ciptaan ILahi.. Kisah bisnes sndiri... 

Aku dan suamiku sama2 meminati dalam bidang bisnes... Aku sndiri, pernah menjadi agen perniagaan produk2 tertentu... produk luar negara yg beratusan ringgit dan produk tempatan yang harga puluhan ringgit. Tapi apa yg aku buat aku tak pernah capai satu kepuasan. Tekadku, jika aku nak buat bisnes, biarlah dari idea dan usaha sndiri.. bukan menjual barangan dan produk ciptaan org lain... Produk2 tu mmg bagus, tapi hanya utk diri sndiri, bukan utk cari pendapatan smpingan..

Kini, aku dan suamiku, mula menceburkan diri, dalam perniagaan kami sndiri.. Atas kemahiran, idea, minat yang sama, maka tertubuhkan satu bisnes yg dinamakan "Homemadestickerdesign"... Bisnes sndiri, kerana, terhasil dari teguran aku pada suamiku pada minatnya yg satu iaitu make-up kereta. Aku pernah marah sbb hanya buang duit je.. sbb mmg masa tu hujung2 bulan, duit2 cukup nk tggu gaji, tapi dia buat juga, tapi lepas dia buat, dia kongsikan di dalam Facebook, utk tatapan peminat2 kereta.. dalam tak sngaja, ada org minat dgn apa yg dia buat, dari situlah bermula...

Sekarang sudah hampir 4bulan bisnes ni dijalankan secara sampingan dihujung minggu dan cuti Am... Alhamdulillah dgn rezeki Allah dan usaha yg berterusan dan doa yg berpanjangan, kami beli Samsung Galaksi Y utk mudahkan bisnes dan nmpakkan hasil dari bisnes kami sndiri... 

Kami sangat2 bersyukur dgn rezeki yg Allah kurniakan... kerana anugerah akal yg smpurna... Minat suami dan aku sama.. mmg satu kelebihan.. sama2 minat kereta dan sama2 minta bisnes dan sama2 minat design.. Alhamdulillah... Syukur.. 

Kami buat sticker design menggunakan seni tangan.. tak menggunakan alat2 khas.. tak menggunakan alatan canggih, cuma perlukan kesabaran, kepakaran dan ketelitian... Kami juga, design mcm2 design utk kereta, laptop, label dll... 

Design bonet depan

Design Logo Company

Lining Sticker

Eye Lid

Design Kalimah dan Breastfeeding support

Bagi yg nak tengok hasil kerja tangan kami.. boleh layari blogspot ni: http://homemadesticker.blogspot.com/
atau layari page Facebook

Post a Comment

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama