Breaking

Januari 01, 2012

Sambutan Hari Lahir

salam... 


Semalam, 31 Disember 2011 hari yg bahagia bg ibu mertuaku, kerana, hari lahirnya yg ke-53.. kami anak2 dan menantu, berusaha utk hiburkan dan bahagiakan hatinya dengan meraikannya bersama... Planning nak sambut hari lahir ni, di cdangkan oleh kak long... Aku dan suami hanya mengikut... 

Planning nk makan2 di Sekinchan Ikan Bakar, sbb dah lama mak nk makan ikan bakar.. tapi kak long kata mahal, xde budjet lagipun, belum gaji kan... so, tukaar planning nak g makan nasi beriani dekat2 giant area puchong... Aku dan suami keluar rumah dah tengahari, singgah di kedai kek, beli kek keju, sbb aku teringin nak makan kek keju... lepas beli kek keju baru gerak ke puchong... mak tak tahu aku dan suami nak join sekali sbbnya, kak long kata, abg x dapat join sbb de nak g psg sticker... hehe.. pandai tul kak long mencari alasan semata-mata nak suprise mak...

Elok sampai kat puchong, mencari restoran yg dituju, tapi x diberi nama, so, memusing2 mencari mengikut arahan yg diberi oleh abg riz... akhirnya nampak kedainya.. Aik, sekinchan ikan bakar, kata tak jadi... tapi rupa2nya, abg riz yg belanja, ada rezeki lebih dia, so, dia belanja.. moga lapang lagi rezeki abg riz...

Lepas, makan, kami convoi ke amcorp mall di petaling jaya... saja jenjalan, rasa best sgt jejalan ngan family... aku nk jln ngn family aku, mmg susah dah sekarg sbb antara ramai2 adik beradik yg tujuh org aku yg paling jauh... yg lain2 xdok luar negeri... aku sorg je dok luar negeri... so, mmg susah nk berkumpul kecuali lau ada event atau ada perayaan je... so, kesempatan berjalan2 ngn family belah suami ku, mmg buatkan aku gembira dan bahagia... dan mak pun nampak gembira wpun, msih sakit kaki... so, dah dekat maghrib baru kami bergerak pulang... dan semestinya "anak aku yang sulung" sape lagi si rikazz la menangis nk ikut aku dan suami balik gak... 

Jom layan pic2 menarik sepanjang perjalanan sambutan hari lahir mak semalam... semoga Allah panjangkan usia dan bahagiakan mak selalu insya-Allah,,, we love u mom... (huhu.. rindunye kat mak yang jauh di mata.. hari lahir mak aku pun bulan disember, 17 Disember, tapi memandangkan jauh, seawal pagi aku kol utk ucapkan selamt hari lahir..x dapat smbut bersama... hanya doa je dikirim dari kejauhan.)...