Kenapa Sakit Kepala????

Tatkala ini ku berseorangan menyiapkan kerja2 terakhir ku sebagai guru sebelum bercuti panjang... Ambil masa update blog sbb penat sangat ngadap keje2 tu semua... Aku sorang je, sbb hubbyku duty lagi malam ni... 

Hubbyku kerap sangat sakit kepala... Dia mmg ada migrin, tapi semakin lama semakin teruk pula aku tgk.. kesiannya hubby, sbb dahla aku tengah sarat mengandung... suami tersayang pula sakit.. mmg betul2 dugaan.. ditambah pula di bulan yang mulia bulan Ramadhan.. mmg kami insan terpilih utk diuji oleh Allah.

Sakit kepalanya berlarutan hingga menyebabkan dia demam teruk.. menggigil2 hubbyku... Isnin lepas ku temaninya ke klinik utk buat pemeriksaan... doktor hanya bagi ubat demam, batuk dan selesema.. selpas makan ubat2 tu, kesihatannya makin pulih cuma, sakit kepalanya tak sembuh2... aku semakin runsing dan risau melihatnya selalu sakit kepala... Ku akan cuba cari ubat kampung pula bila dok kat kampungku nnt.. yang penting usaha....

Antara punca sakit kepala yang biasa terjadi ialah:
1) ketegangan otot
2) migrin
3) panas yang terlampau
4) alergi terhadap makanan tertentu
5) resdung atau sinus
6) dan mungkin penyakit dalaman yang perlukan rawatan pakar... umpama tumor dan sebagainya...

tapi antara punca yang ku senaraikan, ada beberapa sbb yg mmg selalu terjadi kepada semua org... dan setiap org tak kan terlepas dari sakit kepala... 

Moga suamiku cepat sembuh dari penyakit yang dialaminya... amen...

Catat Ulasan

2 Ulasan

  1. Kalo berlarutan sgt better g check pakar my, sakit kepala/magrain nih bukan leh wat main2~ Kakha doakan semuanyaa ok ye :)

    BalasPadam
  2. thankz kak ha.. mmg nk bwa hsbnd g jmpe pkar... terima kasih doa2kan...

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^