Breaking

Julai 12, 2011

30 minggu - Aku alah ke???

Minggu ni genaplah usia babyku yg semakin hari semakin membesar selama 31 minggu...Alhamdulillah... segalanya selamat... cume minggu lepas genap usia kandungan 30 minggu... aku muntah2 lepas sehari wat check-up kat klinik... kejadian berlaku ketika aku tiba di sekolah... rasa mual dan pening menyebabkan 5 kali aku muntah di sekolah... memandangkan aku mmg x terdaya nak mengajar ari tu, aku pergi jumpe pengetua mohon utk pulang dan ke klinik.. alhamdulillah.. aku dikurniakan pengetua yg prihatin dan sgt baik dan memahami... dia benarkan aku balik dan ke klinik.

Setelah mendapat keizinan pengetua, aku hubungi suamiku di pejabat mohon dia pulang segera ambil ku di sekolah memandangkan aku pening dan tak mampu nak memandu... tapi sgt susah nk dapat call ke pjabatnye... setelah puas mencuba, akhirnya dapat juga kol... jam 3 ptg suami tersayang sampai di sekolah dan segera membawa aku ke klinik...

Setelah ke klinik, tiada apa2 cuma mungkin tersalah makan. Doktor hanya memberi ubat tahan muntah dan garam utk diminum... dan dapatlah cuti (MC) utk hari tu... keesokkannya aku kembalikan ke sekolah macam biasa... itulah.. kadang2 shaja babyku ni meragam... semoga dia sentiasa dalam peliharaan Allah... Alhamdulillah.. tak sukar mengandungkannya... walaupun mcm2 ummi dan abi hdapi dugaan.. dia sihat dan tak byk masalah.. doktor pun siap puji, ummi dan baby sihat... bangganya abi....

Semoga dikau terus dilindungi Allah sayangku...