GuidePedia

4
Petua Kecantikan Semula Jadi Part 1
Petua Kecantikan Semula Jadi Part 1

Petua Cepat Dipinang (Ringan Jodoh) Hendaklah dibacakan Surah Yusuf pada sebekas air yang bersih ...

Baca Lagi>.

4
Adat yang perlu diubah
Adat yang perlu diubah

Korang tengok ler, hasil bancian sinar ni.. pastu hayati lah video ustaz Kazim ni.. agak2, masyarak...

Baca Lagi>.

2
Sweet Memory with Herbalife
Sweet Memory with Herbalife

Selamat malam.. sambil2 dok print kerja2 sekolah, persiapan menjelang 2013, belek2 gambar2 lama mas...

Baca Lagi>.

1
Andai Bayi Yang Dibuang Itu Mampu Berbicara, Inikah Yang Akan Diucapkannya..??
Andai Bayi Yang Dibuang Itu Mampu Berbicara, Inikah Yang Akan Diucapkannya..??

Sumber gambar: google images ... || Ketika ia masih dalam kandungan > “ Ibu, saat ini aku gembira sekali, aku berada ditempat yang ...

Baca Lagi>.

0
Masakan istimewa "air tangan suami"
Masakan istimewa "air tangan suami"

salam dan selamat berhujung minggu, baru sempat nak ngadap lappy... tak sihat sikit tadi dan sibuk ...

Baca Lagi>.

1
Azam 2013 part 1: Nak buat sarapan
Azam 2013 part 1: Nak buat sarapan

Bagus juga de rancangan sarapan kat tv3 ni.. Buatkan aku yg xde selera mkn rasa nak makn... Rasa banyak plak idea nak msak sarapan... So.. ...

Baca Lagi>.

1
Dunia terbalik akhir zaman
Dunia terbalik akhir zaman

Dunia dah tua kan.. semakin menampakkn uzurnya...  Tadi masa tengok liputan lintas langsung Jo...

Baca Lagi>.

2
Pasang luar sebab nak jimat
Pasang luar sebab nak jimat

malam semalam kelmarin, akhirnya berjaya juga en.somi psg luar.. hehe.. psang pe tu?? psang externa...

Baca Lagi>.

1
Ujian Akhir Tahun dari Allah
Ujian Akhir Tahun dari Allah

salam dan selamat bercuti buat kngkawan yg bercuti hari ni..  Terima kasih buat kengkwan blogger yg mendoakan kesihatan Faiqah..  Faiq...

Baca Lagi>.

2
Ais Krim Goreng ala Dorayaki
Ais Krim Goreng ala Dorayaki

Salam.. lama tak mencoret dan kongsi cerita dan info.. bukan tak sempat, tapi kami sekeluarga diuji...

Baca Lagi>.

8
Pabila Faiqah sakit...
Pabila Faiqah sakit...

Salam... dah msuk hari baru... kisah yg mnguji hati kami sbg ibu dan bapa... ujian yg Allah trunkn k...

Baca Lagi>.

4
Membebel adalah hiburan bagi isteri
Membebel adalah hiburan bagi isteri

Wanita memang suka bercakap dan membebel kan.. berbanding lelaki, lelaki ni banyak cakap bila?? ia...

Baca Lagi>.

6
Review: Lagenda Budak Setan 2
Review: Lagenda Budak Setan 2

Salam tengah hari.. dah makan tgh hari?? aku belum lagi, tunggu en.somi balik, nak makan berjemaah....

Baca Lagi>.

9
Koleksi Petua Untuk Meredakan Demam
Koleksi Petua Untuk Meredakan Demam

Salam... semua org penah demam kan.. tamabh2 kalau ibu bpa yg menghdpi anak2 yg demm dan tak kebah2...

Baca Lagi>.

6
Persiapan Persekolahan 2013
Persiapan Persekolahan 2013

Salam dan selamat pagi... Hari ni semua dah mula bekerja kan cikgu cikgi.. aku dah lepas dah meetin...

Baca Lagi>.

1
7 Golongan Yang Allah Naungi di Hari Kiamat
7 Golongan Yang Allah Naungi di Hari Kiamat

Di padang Mahsyar nanti, Matahari berada hanya sejengkal dari kepala manusia.. bayangkan betapa panasnya pada ketika itu.. Bayangkan 1 har...

Baca Lagi>.

0
Khasiat Minyak Zaitun
Khasiat Minyak Zaitun

Satu kajian yang dijalankan di Sepanyol baru-baru ini menunjukkan bahawa minyak dara zaitun asli dapat membantu mencegah dan merawat radang...

Baca Lagi>.

2
Khasiat Ubi Kentang
Khasiat Ubi Kentang

KALAU kanak-kanak mungkin mereka boleh makan kentang goreng tetapi saya mesti makan nasi setiap hari," kata seorang rakan apabila mend...

Baca Lagi>.

0
Doa Rasulullah s.a.w  untuk Muslimin
Doa Rasulullah s.a.w untuk Muslimin

ADA sebuah doa yang biasa dibaca oleh Nabi SAW dan jika direnung dan dihayati secara mendalam, ternyata sangat mencakupi pelbagai permohon...

Baca Lagi>.

2
Selesa Bergaya dengan T-Shirt Muslimah
Selesa Bergaya dengan T-Shirt Muslimah

Sekarang ni aku ketagih dengan satu fesyen, iaitu baju t-shirt muslimah.. boleh rambang mata tengok...

Baca Lagi>.

2
Cuti Singkat Yang Bermakna
Cuti Singkat Yang Bermakna

Salam dan selamat petang... Alhamdulillah.. hari ni baru smpat nak mencoret dan buka lappy... Saja ...

Baca Lagi>.

2
Kesibukan bermula...
Kesibukan bermula...

Lama aku tak mencoretkan... Rindu nak mencoret.. Idea mmg ada je nak dikongsikan bersama.. Tapi kesuntukan masa... Semalam...tamat sudah cu...

Baca Lagi>.

4
:: 6 PESANAN BUAT ISTERI ::
:: 6 PESANAN BUAT ISTERI ::

1. Jaga solat pada awal waktu. Kalau datang haid sekalipun jika tidak dapat solat, kena duduk atas tikar sembahyang supaya anak tidak lih...

Baca Lagi>.

3
Susahnya Kalau dah Mengidam
Susahnya Kalau dah Mengidam

Salam.. ada lagi yang tak tido??? Saja nak mencoret sementara nak siapkan keje sikit.. susah k...

Baca Lagi>.

5
Ending "CInta Itu Milikku"
Ending "CInta Itu Milikku"

Salam..  baru lepas layan ending citer slot akasia TV3, "Cinta Itu Milikku".. Suamiku semangat lebih nk tgk episod akhir ni....

Baca Lagi>.

2
12 Barisan di Akhirat
12 Barisan di Akhirat

Suatu ketika, Muaz bin Jabal r.a. menghadap Rasulullah S.A.W. dan bertanya kepada baginda: “Wahai Rasulullah S.A.W., tolong huraikan ke...

Baca Lagi>.

10
Review: Minyak Kelapa Dara (VCO)
Review: Minyak Kelapa Dara (VCO)

salam... aik.. entry lagi??? haha.. layan kan aje eea.. hari ni idea aku mencurah2 la.. so, aku curahkan kat sini, bila nak baca, korang kl...

Baca Lagi>.

3
Rasa Nikmat Jadi Cikgu
Rasa Nikmat Jadi Cikgu

Salam petang..  Saja nak kongsi rasa syukur, seronok, terharu dan nikmatnya jadi cikgu.. Baru ...

Baca Lagi>.

2
Keputusan PMR 2012
Keputusan PMR 2012

Sebelum ke dapur, nak citer sikit hal hari ni..  Dari semalam, penuh kat twitter dan facebook ...

Baca Lagi>.

1
Petua Penawar Kepenatan
Petua Penawar Kepenatan

1. Bagi mengatasi kepenatan melaksanakan tugas-tugas seharian sama ada di rumah mahupun di temp...

Baca Lagi>.
 
 
Top