Maria_Firdz: Sedih

Maria_Firdz

Info | Motivation | Lifestyle | Review

Memaparkan catatan dengan label Sedih. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Sedih. Papar semua catatan

10 Julai 2015

Lagu Untuk Dia Yang Bakal Pergi!

Julai 10, 2015 4
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم  (Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang) Sedih lagu ni... Minggu depan dia ba...
Read More

17 Januari 2015

Kisah Adik Ainaa Amanda yang Menyentuh Hati!

Januari 17, 2015 2
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Sepanjang awal minggu persekolahan..ada satu video viral tentang seorang kanak-kanak istimewa yan...
Read More

26 Disember 2014

12 Oktober 2014

Kisah Sedih Buat Peminat Tupperware

Oktober 12, 2014 16
Sumber: google images Kisah ini benar-benar menyentuh hati bagi sesiapa sahaja yang membacanya. Membaca kisah kesusahan orang lain tanpa kit...
Read More

23 September 2014

Bertabahlah Wahai Hati!

September 23, 2014 14
Bertabahlah wahai hati... Kuatkan semangatku... Berikan aku kekuatan... Berikan aku kesabaran... KAU tahu aku kuat... Maka, berilah aku...
Read More

15 Ogos 2014

Di Malaysia vs Di Gaza!!!

Ogos 15, 2014 14
Bayi baru lahir yang dibuang ke longkang... Masih bertali pusat... Kejadian dilaporkan berlaku di Sepang 4500 bayi baru dilahirkan di GAZA S...
Read More

14 Ogos 2014

Betul Ustaz Kata...

Ogos 14, 2014 11
Dah tiga hari aku not in good mood... Entah kenapa... Aku tahu sebabnya... Tapi tak kan ku nak cerita pada orang kan... Biar Allah saja yang...
Read More

11 Julai 2014

Teruskan Berdoa dan Menabung untuk Palestin!

Julai 11, 2014 10
Semalam masa tengok berita... meruntun jiwa... melihat Israel menyerang Gaza bertubi-tubi... Mereka berpuasa dalam keadaan perang.. tapi me...
Read More

21 Mei 2014

Menggigil Terima Berita Kematian Mengejut!

Mei 21, 2014 17
Pepagi hari, terima satu berita kematian... Allahu Akbar, bangun untuk solat Subuh, belek handphone tengok banyaknya mesej dari Group rakan...
Read More

10 Disember 2013

Dah buat pasal, suka hati je campak aku!!!

Disember 10, 2013 25
Ipoh: “Bayi itu pasti mati jika saya dan rakan tidak menjumpainya,” kata Chong Lean Fatt, 48, yang menemui bayi baru dilahirkan dibuang dal...
Read More

07 Oktober 2013

Enam beradik ditinggal kelaparan

Oktober 07, 2013 8
6 beradik yang ditinggalkan 24jam oleh ibu bapanya Bayi 7 bulan tertido kelaparan di atas kerusi kayu KUALA SELANGOR - Hanya diseba...
Read More

02 September 2013

Berbaju Kurung ke Pesta Arak Merdeka

September 02, 2013 7
KUALA LUMPUR - Sambutan ambang merdeka yang sepatutnya berlangsung dengan penuh kesyukuran dicemari pesta minuman keras oleh pengunjung...
Read More

26 Mac 2013

Note Ku Kena "Peram"

Mac 26, 2013 2
Salam semua..  Semalam kisah pasal Note Aku yang Sakit kan.. semalam aku dan suami dah bawa dia jumpe "doktor" .. kat tempa...
Read More

08 Februari 2013

Syurga Buat Mu Adik Adam

Februari 08, 2013 1
walaupun dia derita, namun dia tetap tersenyum... :'( Tadi layan MHI kat TV3 jap.. part ending yang last buat air mataku berjur...
Read More

02 Februari 2013

Apa perasaan anda???

Februari 02, 2013 6
Apa perasaan anda melihat kekejaman ke atas anak kecil ini..??? Hanya orang tak de perasaan je mampu menatap gambar ni lama2... Aku yan...
Read More

01 November 2012

Seramnya hadapi dunia akhir zaman

November 01, 2012 3
Sumber gambar: Facebook Tak mampu nak kata apa.. sekadar berdoa, moga Allah lindungi aku dan zuriat keturunan ku dari tergolong dalam...
Read More

03 Oktober 2012

Berakhir sudah kehidupan Pak Tam

Oktober 03, 2012 1
Tadi telefon mak kat kampung.. dah lama tak sembang kan... lama gak bersembang... dalam dok sembang2 tu.. tetiba mak kata "Pak Tam dah...
Read More

29 Jun 2012

Akhirnya jatuh juga air mata itu...

Jun 29, 2012 0
Tadi kuceret smbil menahan sebak.. tapi kini, sebak tak tertahan lagi... akhirnya jatuh juga air mata itu... Rasa pedih di hati.. Rasa lema...
Read More

Siang Gembira, Malam Sedih

Jun 29, 2012 3
Ya Allah.. tak tergambar rasa sebak di dada saat dapat berita yang menyeronokkan... Alhamdulillah... Allah permudahkan urusanku pagi tadi.....
Read More

15 Jun 2012

Qada' dan Qadar

Jun 15, 2012 0
Qada' dan qadar, rukun iman yg terakhir... huhu... kenapa diletakkan paling akhir dalam susunan rukun iman??? Sebabnya, rukun iman yang...
Read More