Memaparkan catatan dengan label Nuffnang. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Nuffnang. Papar semua catatan

17 Disember 2016

Disember 17, 2016

CPUV NUFFNANG HUJUNG TAHUN 2016

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


CPUV Nuffnang... yang sipi-sipi je ada ni... Hampir 5 bulan dah kumpul tabung ada la 200 ringgit... Tak banyak mana... target kali ni 1.5k baru nak cash out.. haha... bila tahun la capai ntah la.. 

Apa pun, masih ada walaupun tak banyak mana... 

Harap 2017 Nuffnang hulur la lebih sikit kat kami blogger yang tak glamer mana ni kan.. hari-hari update blog tau... untung nuffnang... Setakat ni.. tu lah 10 Dec CPUV yang akhir... Hari ni dah 17 Dec, takde lagi nak bertambah... Agaknya NUff pun terkesan dengan ekonomi Malaysia kan.. hmm... takpelah.. tabung Nuffnang ni bagus sebab duit takde depan mata yang boleh dicapai dengan tangan... jadi payah la nak habis... hehe... jadi, kita menabung je la.. terima kasih buat yang rajin dok tabung ke anak-anak MF ni ya... Alhamdulillah... moga lapang gak rezeki deme yang menabung tu ye... 

12 November 2016

November 12, 2016

Hanya Tinggal CPUV Bulan November

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)



Tinggal CPUV bulan November saja yang dok on going.. yang lain habis dah di kredit. Tak banyak mana tapi ada la dari takde.. Alhamdulillah... sikit-sikit lama-lama jadi bukit.


Rasa macam tak percaya dengan Nuffnang ni.. dalam sedar tak sedar, banyak juga duit tabung anak-anak hasil menabung dengan Nuffnang ni...

Alhamdulillah, dulu susah nak naik income nuffnang ni.. Tapi Alhamdulillah, sabar dan tak fikirkan sangat pasal duit, akhirnya sikit demi sedikit income tu bertambah...

Terima kasih nuffnang.. Terima kasih juga buat yang sudi menabung di sini.. moga Allah memberkati...

19 Oktober 2016

Oktober 19, 2016

Alhamdulillah... Nuffnang Masih Sudi Memberi CPUV

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Alhamdulillah... Nuffnang Masih Sudi Memberi CPUV...
Dah lama tak update pasal CPUV ni...

Rupanya masih ada... dan tabungan juga bertambah..


Moh ler.. kita menabung lagi dengan Nuffnang ni... tak tahu la berapa lama pula nak capai empat angka ni.. Apa-apa  pun.. terima kasih Nuffnang... 

Terima kasih juga kepada yang sudi menabung di sini.. moga diberkati dan murah rezeki juga..

31 Julai 2016

Julai 31, 2016

CPUV Julai 2016

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Bulan ni tak meriah tapi ada la juga CPUV bulan ni...
Alhamdulillah..

Terima kasih nuffnang...
Terimakasih blogger... 

Dan Setelah mencapai target, akhirnya 27 Julai 2016, selamat dah tekan butang "cash out"...
Tunggu cek sampai depan rumah la ye... harap selamat sampai...

Duit terkumpul tu, semestinya untuk tabungan anak-anak... dan bajet lebih pun akan diberikan kepada anak dan suami... insha Allah...

Rezeki mereka kan... 
Sebab apa MF buat begitu... sebab sebagai tebus dan ganjaran atas pengorbanan mereka mengizinkan masa mereka digunakan (kadang-kadang la), jadi rezeki dari berblog sepenuhnya untuk insan-insan yang sentiasa menyokong MF berblog. MF tak pernah guna lagi duit nuff ni untuk diri sendiri.. Tapi rezeki yang lain memang guna la untuk diri sendiri.. 

02 Julai 2016

Julai 02, 2016

CPUV NUFFNANG SEPANJANG BULAN JUN 2016

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Bulan lepas tak update pasal nuffnang nih... ntah kenapa... mungkin juga tak sempat kot...
Jadi, MF update untuk bulan Julai...

CPUV bulan Julai belum menjengah...

Tapi berderet CPUV bulan Jun masih berstatus "On Going"


Ada juga yang telah dikreditkan... Alhamdulillah... 

CPUV bulan Jun datangnya dari Ribena, Klenex, Shell, Dentsu, Zurich Life, SME Microsoft dan beberapa pengiklan lain... Terima kasih kerana memilih blog ini untuk meletakkan iklan... 

Terima kasih Nuffnang.. 
Terima kasih para pengiklan...
Terima kasih juga blogger dan pengunjung yang datang dan klik iklan nuffnang di sini... 

Alhamdulillah... 

29 Mei 2016

Mei 29, 2016

Rezeki Nuffnang di Bulan Mei

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Alhamdulillah...masih ada rezeki dengan nuffnang walaupun tak banyak mana..
Earning pun lambat naik... 

Apapun syukur dengan rezeki ni.. 
rezeki anak-anak sampingan ummi dia berblog...

Takde apa-apa rahsia pun untuk kekalkan earning ni..
cuma rajinkan diri update blog sekurang-kurang satu entry setiap hari... 

Walaupun orang tak baca hari ni..
akan datang, orang akan baca.. tambahan bila lama entry tu dalam blog, pasti akan masuk dalam google search... jadi, takde yang sia-sia dengan entry yang kita buat. sebab tu kena tulis yang baik-baik..supaya kebaikan tu berkekalan dengan pahala... 

terima kasih nuffnang..
terima kasih juga para pengiklan...
terima kasih blogger...
atas doa dan sokongan.. 

terima kasih semua..

15 Mei 2016

Mei 15, 2016

CPUV Nuffnang Bulan Mei Yang Sederhana

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Lama tak tengok nuffnang, ALhamdulillah,masih ada CPUV bulan ni walaupun dua minggu agaknya tak bercerita pasal nuffnang ni..


Tak banyak, tapi ada la...
Syukur walaupun sikit je..

Tapi nak ucapkan terima kasih gak kat UMobile, sebab iklannya tak pernah putus di blog ni.. 
Alhamdulillah.. dan memang ternyata UMObile memang terbaik setakat MF guna ni.. 

Banyak jimat dan murah.. 
Line pun ok, cuma perlu diperluaskan ke kawasan ceruk dan pedalaman... 

Terimakasih nuffnang..
terima kasih blogger
Terima kasih para pengiklan...

23 April 2016

April 23, 2016

CPUV Nuffnang: EH! Banyak Juga!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Minggu lepas semak akaun nuffnang, sedih.. tak banyak CPUV... kredit pun tak bergerak... hari ni tergerak hati nak semak... sebab kebetulan ada rezeki yang lagi satu tu bakal juga dikreditkan dalam bank... Alhamdulillah.. rezeki berblog... ada la juga sikit-sikit...

Terkejut pula tengok CPUV bulan April.. boleh tahan banyak juga.. berderet nih... Ada yang berulang, tapi ada 5 yang mandul... yang mandul tu maknanya earning kosong % . Tak mendatangkan apa-apa hasil lagi setakat ni...


Apa pun syukur dengan rezeki yang ada...
Kumpul earning tu dari tahun lepas, harap tercapai target sebelum raya tahun ni untuk di cash out dan masukkan dalam tabungan anak-anak. 

Hasil nuffnang 100% MF akan bahagikan kepada anak-anak sahaja. Rezeki berblog dari sumber yang lain, baru MF akan gunakan untuk reward diri MF dan juga suami. 

Jadi, yang menabung Nuffnang ni, anggaplah setiap klik korang tu sedekah untuk anak-anak solehah MF ye... Moga korang beroleh manfaat dan keberkatan. 


Terima kasih Nuffnang
Terima kasih para pengiklan kerana memilih blog ini untuk paparkan iklan...
Terima kasih juga pembaca, pengunjung, blogger yang sudi klik menabung di sini... 

23 Mac 2016

Mac 23, 2016

WW | CPUV NUFFNANG MAC 2016

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Alhamdulillah dengan rezeki yang ada melekat...


Syukur seadanya...
Ada yang tengah on going dan ada yang dah kredit untuk bulan Mac sahaja. Bulan lain dah habis dikreditkan. 

Terima kasih blogger dan terima kasih nuffnang.

05 Februari 2016

Februari 05, 2016

Rezeki CPUV Nuffnang Akhir Januari dan Awal Februari

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Rezeki dari Nuffnang tak mengecewakan.. masih ada walaupun tak banyak mana... 
Nuffnang memang begitu, kalau banyak, banyak betul.. kalau tak de,.. memang mampu tengok je la.. 

Tapi ni masih ada juga la... walaupun semeriah mana kan..

Alhamdulillah... rezeki anak-anak... 
Terima kasih yang sudi klik iklan dan tabungan anak-anak kami... 

15 Januari 2016

Januari 15, 2016

Nak CPUV Nuffnang Meriah Tahun 2016? | Ikut Tips Ni...

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Alhamdulillah... rezeki bersama Nuffnang masih ada, masih banyak lagi... Sebab tu masih kekal dengan iklan Nuffnang, walaupun pernah satu ketika dulu, Nuffnang pernah hampa kan ramai blogger, tapi MF tetap je biar iklan Nuffnang di blog. Takde CPUV pun masa tu, tapi masih kekal lagi. Walaupun ada letakkan iklan lain juga, Nuffnang tetap MF letak bersama. Cabangkan punca rezeki kan.. asalkan halal... 



Alhamdulillah, di tahun 2016, Iklan Nuffnang tak mengecewakan... Masih meriah dengan CPUV baru dan siap dapat gandaan tiga dan lima... Alhamdulillah rezeki anak-anak kami mungkin... 

Duit terkumpul, MF tak Cash Out untuk tahun 2015... sebab belum sampai target MF nak cash out... Insha Allah, cukup masa dan amount, MF akan keluarkan nanti... Seronok tengok orang lain dok cash out tu kan.. Tapi MF tak cash out sebab nak tengok angka bertambah dan bertambah... Pencetus motivasi juga tuh.. 

Macam mana nak dapatkan CPUV Nuffnang ni?
MF bukan pakar Nuffnang apatah lagi orang yang layak nak bercakap pasal cara nak dapatkan duit dari Nuffnang. Tapi apa yang MF baca dan cari gali ilmu, MF kongsikan sikit tips nak dapatkan CPUV Nuffnang ni... 
  1. Rajin hantar tiket kepada pihak Nuffnang, MF buat 2 atau 3 bulan sekali.
  2. Selalu update survey. Ini pun dalam 1 atau 2 bulan sekali MF akan buat.
  3. Up kan entry jika dapat income atau iklan dari pihak Nuffnang, macam entry promosi dan pujian la ni... 
  4. Lebihkan memberi, maknanya kalau pergi blog orang, rajinkan diri klik iklan kat blog orang, insha Allah tanpa diminta orang akan klik iklan diblog kita... Apa yang kita beri, insha Allah kita akan dapat balik... Gitulah konsepnya... 

Ini antara tips mudah MF buat untuk dapatkan CPUV Nuffnang. Tapi jangan risau, rezeki setiap orang tak sama... ada orang, Nuffnang tak meriah mana, tapi rezeki dari pengiklan lain, meriah kan... Yang penting cabangkan rezeki asalkan halal... lagipun niatkan juga kita berblog bukan semata-mata duit, tapi lebih kepada perkongsian ilmu... Rezeki tu akan datang secara sampingan kita berblog. 

27 Disember 2015

Disember 27, 2015

Rezeki Hujung Tahun Bersama Nuffnang!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Beberapa hari lagi tahun 2015 akan berlabuh tirai... 
Alhamdulillah, rezeki dengan nuffnang tak berlabuh... 
Masih panjang, masih ada walaupun tak banyak mana... 

Tapi target dengan Nuffnang ni macam tak tercapai je.. 
Targetnya nak empat angka baru nak cashout.. tapi tak tercapai lagi empat angka.. simpan lagi..
Mungkin tahun depan la tu baru dapat empat angka.. insha Allah.. 

Moga tahun depan lebih lapang rezeki dengan Nuffnang ni.. 
Terima kasih Nuffnang..
Terima kasih juga kepada blogger yang ada menabung di sini untuk anak-anak kami...

29 November 2015

November 29, 2015

Masih Ada Rezeki Bersama Nuffnang

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Nuffnang ni, kalau pemurah, pemurah betul kan... Meriah CPUV tuh.. Tapi kalau masa takde, takde langsung plak...

Alhamdulillah... Lama dah pasang nuffnang kat blog. Bahkan inilah income pertama hasil berblog.


Alhamdulillah.. Rezeki dengan nuffnang ni tak pernah putus lagi.. Impian nak capai empat angka tahun ni.. Tapi tak dapat.. Tapi dapat setengah ribu tu dah ada la.. Tambah lagi duit tabung anak-anak... Alhamdulillah... 

Terima kasih nuffnang..
Terima kasih juga blohger atau pengunjung yang datang menabung di sini ... Alhamdulillah...
Rezeki Allah.. Syukur seadanya...

07 November 2015

November 07, 2015

Rezeki November Bersama Nuffnang!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Alhamdulillah..
rezeki dengan NUffnang masih ada...
Tak sebanyak mana tapi syukur dengan apa yang ada...

Terima kasih buat pengiklan dan buat nuffnang..
Terima kasih juga buat pengunjung yang sudi klik menabung untuk anak-anak solehah kami..
Moga Allah merahmati.. 

17 Oktober 2015

Oktober 17, 2015

Nuffnang: CPUV Meriah Pertengahan Oktober!

Alhamdulillah.. Rezeki Nuffnang bulan ni meriah .. Baru pertengahan meriah camni..  Best kan... Alhamdulillah...

Rezeki anak-anak... Alhamdulillah...

Terima kasih Nuffnang...
Macam ni lah baru orang tak curang dengan Nuffnang...

Terima kasih juga kepada sesiapa yang menabung di sini...


11 Oktober 2015

Oktober 11, 2015

Cara Login Akaun Nuffnang Yang Disekat!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Nuffnang semakin memperketatkan akaunnya..  Memang patut la kan.. sebab ada maklumat penting dalam setiap akaun pemilik Nuffnang ni...

Dari URL http kepada https...

Ramai juga blogger kata tak boleh nak login sebab sistem Nuffnang yang makin ketat ni... Tapi ada cara untuk loginnya... Cuma kita kena la tanggung risiko... Terutama jika kita login guna Wifi awam.  

Cara nak login akaun Nuffnang:

1. Buka URL Nuffnang seperti biasa dan Klik Advance seperti dalam gambar dibawah.

2. Kemudian akan keluar seperti di bawah dan klik "proceed to login nuffnang (unsafe)". 


 3. Kemudian keluarlah ruang untuk kita login seperti biasa.


Mudah je kan... 

Langkah keselamatan:
Tapi sebaiknya selepas kita login, logout semula. 
Jangan buat remember password pada browser. 
Clear history dan cache pada browser selepas selesai logout akaun Nuffnang... 

Terima kasih sudi baca Cara Login Akaun Nuffnang Yang Disekat! Semoga bermanfaat. Bagi yang dah tahu, anggaplah tutorial ni sebagai ilmu pengukuhan. 

13 September 2015

September 13, 2015

Nuffnang Merajuk Ke?

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Semalam buka Nuffnang... Alahai... Ini je yang ada CPUV.. Yang lain semuanya dah credit dah. 

Terkejut juga, tengah bulan September ini je yang ada... Kira banyak la juga ni Alhamdulillah... Cuma masih dikira kurang jika nak banding dengan bulan sebelumnya. 

Memang dah tak boleh harap sangat dengan Nuffnang..  Tu yang blogger guna cara lain untuk tambah pendapatan sampingan berblog.

Hai la Nuffnang, jangan la merajuk..  Nak bagi orang sayang kena la bagi banyak sikit eh... Dah hujung tahun ni... Mesti orang tengah kumpul duit tabung untuk cash out hujung tahun nanti... MF pun tengah kumpul ni... Hujung tahun nanti baru nak keluarkan... Insha Allah... Semuanya untuk tabungan anak-anak, bukan untuk MF pun sebenarnya... Jadi, yang tolong klik tu, kira sedekah untuk anak-anak solehah MF la kiranya... Moga ianya dikira pahala sedekah oleh Allah... Insha Allah...

Apa pun.. Terima kasih buat Nuffnang sebab masih bagi CPUV walaupun tak semeriah dulu. 

15 Ogos 2015

Ogos 15, 2015

Nuffnang: CPUV Meriah Separa Bulan Ogos!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Alhandulillah.. rezeki meriah CPUV Ogos ni... tak sangka berderet sampai camni.. 

Baru pertengahan Ogos ni...   
terima kasih nuffnang..
terima kasih para pengiklan.. 
terima kasih buat blogger yang selalu klik menabung untuk anak-anak kami ni...

Terima kasih buat para pengiklan kali nii, iaitu:

Sloane Clinic Workshop
IKEA
UforLife_Launch [PC]
Inside Out
Maggi Royale of The Day
Saturday Night Fever
KFC - Zinger Rice Wrap
Singapore Airlines - MITM...
KFC - KA$H Card Launch

Terima kasih nuffnang, lepas ni, bagi la banyak-banyak camni lagi.. mesti orang terpikat dan melekat...hihi


pssst: Sesungguhnya rezeki itu, datang dari Maha Pemberi Rezeki... 

01 Ogos 2015

Ogos 01, 2015

Nuffnang: CPUV Awal Ogos!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Alhamdulillah... rezeki dapat CPUV awal Ogos... Bulan Julai memang CPUV tak meriah.. Earning pun tak banyak mana... Harap bulan Ogos lebih baik ye Mr. Nuff.


CPUV kali ni dari Sloane Clinic Workshop.. Tiga CPUV dari pengiklan yang sama..
Alhamdulillah...

Terima kasih Nuffnang...
Moga lebih meriah ye lepas ni.. 

20 Julai 2015

Julai 20, 2015

CPUV Nuffnang Tak Meriah Di Bulan Perayaan!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


CPUV Nuffnang tak meriah sangat bulan ni... Dah tengah bulan Julai, hanya enam yang melekat... tu pun gandaan tiga dari dua pengiklan..

CPUV yang melekat dari Wall Raya dan juga Vaseline... Hmm... Yang melekat di bulan lepas banyak dah kredit... hmm... lambat nak naik Nuffnang ni... Tapi biarlah sikit-sikit, dari takde langsung...

Tak kan merajuk kot Nuffnang... Bagi la lebih sikit, baru blogger sayang... ye tak blogger sekalian... hehe... Semua blogger pakat tunggu duit raya nih... hehe...

Apa-apa pun terima kasih Nuffnang, terima kasih blogger dan terima kasih penabung sekalian... Harap lebih meriah CPUV lepas raya nanti nih...