21 Ogos 2017

Cara Cepat dan Selamat Hilangkan Bekas Jerawat Dengan Rose Face Serum ZEETA

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)



Cara Cepat dan Selamat Hilangkan Bekas Jerawat Dengan Rose Face Serum ZEETA | Jerawat musuh nombor satu wanita... Tambah kalau naik Kat muka... Alahai.. Lecehnya la hai... Bukan apa... Mesti ada parut nanti walaupun tak picit kan...

Bila lekat parut tu mula rasa tak selesa dan hilang keyakinan diri... Bahkan bertambah tak seronok terpaksa pantang dan sekat makanan tertentu semata-mata nak elakkan jerawat...

Tapi jangan risau, berita baik buat wanita dan para gadis.. Rose Face Serum rumusan kecantikan terbaik untuk kembalikan kecantikan semula jadi wajah anda...

Rose face serum

Rose Face Serum ni satu produk simple tapi berkesan untuk hilangkan parut jerawat dengan cepat dan berkesan sebab bahan organik yang digunakan betul-betul selamat untuk kita.

Yang bestnya... Biasanya serum ni kena sapu... Tapi Rose Face Serum ni tak perlu... Cuma spray aje pada wajah sebelum kenakan pelembap ataupun sebelum tidur...

Produk ni betul berkesan untuk segarkan wajah dan serikan wajah juga secara tak langsung merawat kulit wajah dari dalam...


Tengok aje testimonials ini... Bahkan boleh rujuk banyak Testimonial positif produk ini di Page utama produk ini...

Rose face serum

Hilangkan jeragat dengan serum


Jadi, tak hairanlah Rose Face Serum antara produk terbaik untuk rawat jerawat dan menghilangkan parut jerawat 2017.

Di sini MF kongsi kan sikit, info penting berkaitan produk ini... 


Cara Cepat dan Selamat Hilangkan Bekas Jerawat


ROSE FACE SERUM (RFS)

Serum muka berasaskan Rose Organik No.1 Di Malaysia yang menggunakan kaedah semburan untuk menghilangkan jeragat dan parut jerawat sepantas 14 hari*.

Kelebihan ROSE FACE SERUM (RFS)

  • Mengandungi Vitamin E,Vitamin C, Omega 3 dan Omega 6 yang sangat penting untuk melindungi kulit dari kesan panas cahaya matahari.
  • Semburan yang halus untuk serapan maksimun,menyamai teknologi nano.
  • VSerum semburan NO.1 tidak meleleh dan tidak melekit.
  • Parut jeragat hilang seawal 7hari


4 Nutrisi Hebat Dalam ROSE FACE SERUM (RFS)

Vitamin E

  • untuk block free radicals dari udara, di sebut anti oxidant. Ni yang menyebabkan proses penuaan pada kulit. Bila kita boleh fight free radicals dari kulit, kita boleh mengurangkan wrinkles dari berlaku degan cepat dan jaga sel kulit muka muda.
  • perbandingan, ada beza baju yang kita sidai kat tempat teduh dan baju kita sidai kat panas matahari. Warna baju pudar nampak macam baju dah lama…padahal baju baru..
  • kulit kita selalu generate sel kulit baru, kalau jaga dan dilindungi, maknanya kita jaga kemudaan sel kulit muda tu supaya slow sikit “lusuh” nya.

Vitamin C:

Macam vitamin E, kaya dengan antioxidant, tapi vitamin C berperanan mengaktifkan sel muka untuk menghasilkan collagen, molekul penting untuk kulit yg sihat.
Vitamin C ni sama ada yang kita makan atau kita sapu pada kulit memang akan merangsang kulit menghasilkan collagen.

Vitamin C ni penting sebab ia akan merawat ultraviolet (uv). UV ni yang akan rosakkan kulit muka, nama dia photodamage.  Cara yg lebih baik ialah kita ambik vitamin C, dan sapu vitamin C pada kulit. Biar kulit secara natural hasilkan collagen tu.

Omega 3 (makan dan sapu)

Kulit memang perlukan fatty acid macam omega 3 untuk kekalkan kelembapan, normalkan pengeluaran minyak dan untuk maintain kulit nya elasticity.

Sama macam vitamin C, Omega 3 penting untuk melindungi kulit dari photodamahe dan kesan sunburn. Kesan sunburn ni dipanggil “inflammatory skin response”. Lebih kurang macam kesan kulit macama kena minyak panas tu…

Omega 3 dalam minyak ikan yang kita makan, akan pergi ke liver, di proses dan akan ke kulit untuk fungsi yang sama. Omega 3 yang kita sapu pada kulit akan pergi ke kulit dengan lebih cepat.

Omega 6

Omega 6 ni kaya dengan linoleic acid, ianya ringan dan nipis rasa minyaknya. Peranannya untuk menyuburkan kulit tapi tak rasa berat berminyak.

Omega 6 ni tujuannya untuk  mengekalkan fungsi kulit sebagai pelindung muka kita dan mengurangkan sel kulit dari mengelupas. Mereka yang ada masalah jerawat dia kurang linoleic acid, tu yang menyebabkan mukanya  kurang keupayaan “melindungi” dan kulit jadi senang di serang bahaya dari uv dan toksik udara.

Sebab tu, serum tu memang  diformulakan untuk ada 4 benda ni, bila spray kita guna kan teknologi sama dengan nano, spray tu tak akan meleleh, dia cantik je kat muka, slowly meresap. Paling penting tak melekit.

Harga ROSE FACE SERUM (RFS):

Sebotol RM50 sahaja tidak termasuk postage.
Tahan selama 2 bulan bergantung kepada kekerapan pengguna.

Testimoni RFS:


Media Sosial:
Facebook page: ZEETA PAKAR MAWAR
Instagram: @zeetaofficial
Whatsapp untuk order: 019-2209069

Jadi.. jom..tunggu apa lagi... Jika dah ada produk terbaik untuk hilangkan jeragat dan jerawat macam ni nak tunggu apa lagi kan...


Keyword :
→ Cara hilangkan jeragat paling berkesan ←
→ Cara hilangkan bekas jerawat cepat dan selamat ←
→ Bagaimana nak hilangkan parut jerawat ←
→ Produk terbaik untuk hilangkan jeragat 2017 ←
→ Produk terbaik untuk hilangkan parut jerawat 2017 ←

Terima kasih baca artikel Rose Face Serum Zeeta ini! Share jika suka dan tinggalkan komen jika ada sebarang pertanyaan :)



22 Jun 2017

Persiapan Balik Raya

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Persiapan Balik Raya | Raya oh raya... Hari ni last day Kerja... Ramai dah buat persiapan balik raya... 

InshaAllah... Tahun ni kami beraya kampung MF di Kedah... Perjalanan yang jauh dari Johor ke Kedah pastinya perlukan persiapan yang lebih sebab jauh perjalanan, keluarga pula bertambah... Jadi kena buat persediaan awal. 

Untuk persiapan balik kampung raya kali ini... Antara keperluan utama yang kami titik beratkan ialah, persiapan kereta... 

Minggu pertama puasa kami dah buat servis kereta untuk balik kampung.. tujuannya untuk elakkan sesak di bengkel dan pusat servis di akhir Ramadhan... 

Selain kenderaan nak balik... Semestinya.. persiapan diri, suami dan anak-anak serta bekalan makanan sepanjang perjalanan kami balik ke utara. 

Persiapan utama seperti pakaian suami isteri serta baby satu beg... Untuk anak-anak yang dah besar beg yang berasingan.. seperti back pack: Lightweight Travel Laptop Backpack Black. Walaupun beg ini untuk letak laptop tapi sesuai juga untuk letak pakaian... lebih ringan jadinya walaupun padat dengan pakaian.


Dulu, kami guna satu beg sahaja... Beg beroda... Tapi agak makan ruang... walaupun MPV... Jadi kali ni kami buat beg biasa je, tapi asingkan dengan beg Anak-anak.. 

Selain persiapan pakaian... Sebenarnya... Tool untuk kenderaan amat penting bila jalan jauh... Alatan untuk repair kenderaan, tayar dan sebagainya mesti lengkap dalam kereta.  Alatan seperti Jump Start Car Power Bank (68800mAH) & Tire Inflate device(Emergency mobile power supply) & Emergency Parking Light   sangat praktikal dan perlu ada dalam kenderaan bagi perjalanan jauh seperti kami ini...


Selain itu, untuk keselamatan jalan raya... Semestinya perlukan CCTV khas untuk kereta... Dashboard Camera Untuk kereta satu keperluan dah zaman sekarang... Sebab bila ramai-ramai balik kampung ni masing-masing nak cepat... Jadi, untuk keselamatan diri dan kenderaan... Perlu ada satu kamera khas di dalam kereta untuk rakam perjalanan itu nanti... 

Dan, MF Tak risau nak cari kat mana... Sebab kat Lazada pasti ada punya... 



Dashboard Camera Ini memang menarik... Diskaun harga yang mampu milik... Serta kualiti cara penggunaan yang fleksibel dan mudah... Ianya sesuai dipasang dalam kenderaan... Sebagai keselamatan ketika perjalanan balik raya... 

Tambah pula kalau perempuan... Mesti ada ni Dashboard camera Ni satu dalam kenderaan... Jadi apa-apa kita ada bukti yang kukuh... Tak perlu nak keluarkan telefon lagi untuk merakam... Bahkan guna telefon Semasa memandu amat berbahaya kan... Jadi, MF sarankan satu kereta ada satu Dashboard camera Ni... 

Sempena menyambut Ramadhan pada tahun ini Lazada Malaysia telah buat promosi untuk bulan menyambut Ramadhan iaitu Marhaban Ya Ramadhan dan Riang Ria Raya sale yang akan bermula dari 19 Mei 2017 sehingga 30 June 2017. Kalau korang masuk jer website Lazada Malaysia korang akan nampak banyak diskaun yang menarik sehingga 90%. Memang rambang mata dibuatnya...


Semoga perjalanan balik kampung lancar dan dipermudahkan... Jangan lupa amalkan baca doa perjalanan dan yang penting juga... Jangan pentingkan diri sendiri ketika memandu... Ingat orang lain dan keluarga tersayang...



Khas buat blogger Malaysia. Jom sertai Ramadhan Raya Blogger Contest dan menangi pelbagai hadiah sehingga RM10,000. Contest ini dari 19 Mei - 23 June 2017. Jom cepat-cepat join. Mana tahu rezeki semepena Raya tahun ini. Untuk join contest sila layari website www.lazada.com.my/blogger-contest/. Good luck blogger!!!

14 Jun 2017

Cari Kelengkapan Raya Sedondon di Lazada!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)




Cari Kelengkapan Raya Sedondon di Lazada | Dah jadi trend zaman sekarang, tema gaya sedondon... nampak sweet kan... MF pun sejak kahwin la reti nak sedondon bagai ni... Kadang pening juga nak tema apa tahun ni... Bila makin bertambah anak, makin bertambah pening... cuma untungnya MF anak semua perempuan, jadi satu fesyen lain saiz sahaja... 

Setiap tahun pasti fikir tema warna apa, tahun lepas kami bertemakan warna biru purple... Tahun ni tema "Happy Bee"... Haha... agak-agak boleh agak tak warna tu... 

Tahun ni, baju raya MF memang cari di Lazada.. baju raya anak-anak dan suami bikin sendiri... Cuma kelengkapan je belum cukup ni... Kalau boleh nak bergaya juga dengan handbag raya la tahun ni... Bukan apa, pakej baju, kasut dan handbag ni MF buat pergi kerja juga lepas raya nanti... Jadi, tak membazir pun, hanya setahun sekali... 

Dalam dok ushar Lazada tu, ternampak handbag cantik harga diskaun 55% lagi... huii.. terbeliak mata jawabnya... 



Beg Ni kena betul dengan tema "Happy Bee" kami sekeluarga... Tu yang berkenan betul tu...

Korang pun boleh cari pakaian sedondon dan outfit Raya korang di Lazada kerana Lazada tengah buat Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) yang bermula 19 Mei hingga 30 Jun 2017, di mana Lazada Malaysia menawarkan diskaun hingga 90%!. Jadi, jom cari baju, tudung, kasut, baju anak semua ada sale hebat sekarang ni di Lazada. Sempat lagi kalau nak beli sekarang... Sebelum pos laju masih beroperasi ni kan...


Khas buat blogger Malaysia. Jom sertai Ramadhan Raya Blogger Contest dan menangi pelbagai hadiah sehingga RM10,000. Contest ini dari 19 Mei - 23 June 2017. Jom cepat-cepat join. Mana tahu rezeki semepena Raya tahun ini. Untuk join contest sila layari website www.lazada.com.my/blogger-contest/. Good luck blogger!!!



04 Jun 2017

3 Tips Deko Ruang Tamu Sempit Supaya Nampak Luas di Hari Raya!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

3 Tips Deko Ruang Tamu Sempit Supaya Nampak Luas di Hari Raya!  | Alhamdulillah, dah masuk minggu kedua raya. Macam mana dengan deko raya? Ada yang dah siap buat rumah dah? Selain pakaian serba baru, mesti nak siapkan rumah juga kan... Tak la nanti malu tetamu tengok. 

Rumah MF, MF suka deko yang simple tapi menarik dan moden. Ruang tamu yang kecil mesti meminimumkan perabot yang ada... 

Jadi, MF nak kongsikan 3 tips untuk deko ruang tamu yang kecil


1. Pilih Warna Cerah
Untuk nampakkan ruang tamu yang luas walaupun hakikatnya sempit, pilih warna cat yang cerah dan terang... seperti warna putih, ungu lembut, biru lembut atau hijau lime. 


Macam ruang tamu MF ni, kami suami isteri pilih warna purple dengan dua tone sebab nak nampakkan ceria... dan tak berapa la terang sebabnya anak-anak yang kuat menconteng lagi... Jadi, warna ni kira sesuai la juga untuk rumah yang ada anak kecil tapi nak deko bagi nampak luas. 


2. Minimumkan perabot
Rumah kami kecil sahaja, sebab rumah teres satu tingkat. Suku dari ruang tamu, kami jadikan ruang pejabat di rumah untuk tempat kerja suami. Jadi, dengan ruang terhad, kami dekokan ruang tamu dengan perabot yang minima... Hanya letak sofa kulit bentuk L dan juga kabinet TV dan buku yang digabung sekali. 


3. Pengcahayaan
Pengcahayaan memainkan peranan untuk nampakkan ruang tamu yang sempit jadi luas. Untuk rumah MF memang cahaya ruang tamu hanya dari pintu slide sahaja... jadi, pengcahayaan lampu perlu jelas dan terang untuk nampakkan ruang luas dan besar. Jadi, kami gunakan lampu LED Philips yang tak panas dan jimat eletrik untuk nampakkan ruang tamu kami jadi luas. 


Tips Tambahan:
Untuk nampakkan dinding menarik dan tampil luas, boleh juga letakkan cermin dengan saiz yang minima untuk memberi pantulan yang luas pada ruang yang sempit. Selain itu, pilih langsir dengan rona terang dengan corak yang minima. Boleh juga letakkan kertas dinding dengan corak yang minima atau corak abstrak pada dinding untuk nampak elegan dan moden tapi simple dan menarik. 


Dalam mencari idea dan bahan untuk deko rumah, rupanya Lazada Malaysia tengah buat sale hebat hingga diskaun 80% untuk barang-barang keperluan rumah sempena Ramadhan dan Raya. 

Dalam meng’usha’ Lazada, MF rasa nak tambah satu aksesori ringkas pada ruang tamu MF supaya nampak menarik, simple tapi sangat selesa untuk menerima kedatangan tetamu di hari raya nanti. Antara kelengkapan pilihan MF untuk ruang tamu MF ialah Morgan Air Cooler ( MAC-COOL1A )


Maklumlah ruang tamu yang sempit tak cukup kalau guna kipas siling sahaja, jadi perlu tambah dengan Air Cooler supaya lebih nyama dan bersih... Nak pasang pendingin hawa, perlukan modal yang besar kan... Jadi dengan portable air cooler ini, cukup untuk melengkapkan dekorasi raya di ruang tamu rumah MF. 





Sempena menyambut Ramadhan pada tahun ini Lazada Malaysia telah buat promosi untuk bulan menyambut Ramadhan iaitu Marhaban Ya Ramadhan dan Riang Ria Raya sale yang akan bermula dari 19 Mei 2017 sehingga 30 June 2017. Kalau korang masuk jer website Lazada Malaysia korang akan nampak banyak diskaun yang menarik sehingga 90%. Memang rambang mata dibuatnya... contohnya seperti Morgan Air Cooler ni... hingga 42% diskaun.. 


Khas buat blogger Malaysia. Jom sertai Ramadhan Raya Blogger Contest dan menangi pelbagai hadiah sehingga RM10,000. Contest ini dari 19 Mei - 23 June 2017. Jom cepat-cepat join. Mana tahu rezeki semepena Raya tahun ini. Untuk join contest sila layari website www.lazada.com.my/blogger-contest/. Good luck blogger!!!

27 Mei 2017

Menu Istimewa Iftar Bulan Ramadhan | Resepi Tepung Torak

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Menu Istimewa Iftar Bulan Ramadhan | Resepi Tepung Torak | Hari ni hari pertama puasa... Tapi dah teringat menu feveret air tangan mak di kampung... menu ni istimewa sebab hanya buat di bulan puasa... di bulan-bulan lain tak pula rasa nak makan...  Dan bertambah special menu ni takde jual di kedai apatah lagi bazar Ramadhan. 

Menu yang jadi kegemaran MF dan adik beradik yang lain waktu berbuka puasa ialah tepung torak... Nama pelik kan.. mungkin janggal orang tak pernah tahu jenis makanan ni.. Tapi tepung torak ni sejenis kuih yang manis sebagai pembuka mulut ketika iftar... 

tepung torak

Tak tahu nak kata, apa istimewanya menu ni.. tapi setiap kali puasa memang minta mak buatkan... Walaupun MF dah berkahwin tapi masih nak makan kuih ni... Pernah tahun-tahun lepas masa adik MF belajar di Sg.Buloh, MF kirim kat adik minta mak buatkan... Rasa macam tak lengkap puasa sebulan kalau tak dapat rasa kuih ni... hehe... 

OK, kuih ni tak susah nak membuatnya... MF tahu resepinya... tapi MF tetap nak rasa air tangan mak...

Menu Istimewa Iftar Bulan Ramadhan | Resepi Tepung Torak


Bahan-bahannya:
  • Tepung gandum
  • Gula perang
  • Gula putih
  • Santan
  • Sedikit Garam
  • Daun pisang yang siap dibentukkan macam sarung camtu...
    • Cara nak buat sarung dari daun pisang tu... Balut daun pisang pada botol atau batang kayu... Kemudian ikat mati pada hujungnya... Dan satu hujung lagi biarkan terbuka untuk isi adunan tepung tu nanti.

Cara Buat Adunan
  • Masukkan kesemua bahan dan gaul sebati.. Bancuhan jangan terlalu pekat atau cair...
  • Dah bancuh.. Isilah adunan tu dalam sarung daun pisang tu... Kalau tak tahu buat, boleh juga gantikan sarung tu dengan plastik ais krim... Cuma tak wangi macam guna sarung daun pisang tu.
  • Dah siap isi adunan, rebus dalam air mendidih di dalam Khind Multi Cooker MC12S... Dalam 10-15 minit...Angkat dan toskan...
tepung torak

Bagi memudahkan kita memasak Tepung Torak ini, kita boleh guna Khind Multi Cooker dari Lazada Malaysia... Tak perlu guna periuk biasa dan rebus atas api lagi... Khind Multi Cooker ini boleh merebus dan juga mengukus... Jadi, kalau tepung torak kita dah sejuk, boleh panaskan semula dengan cara steam dengan menggunakan Khind Multi Cooker juga... Mudah dan senang kan...

resepi untuk berbuka puasa



ramadhan raya 2017

Untuk pengetahuan semua, sempena menyambut Ramadhan pada tahun ini Lazada Malaysia telah buat promosi untuk bulan menyambut Ramadhan iaitu Marhaban Ya Ramadhan dan Riang Ria Raya sale yang akan bermula dari 19 Mei 2017 sehingga 30 June 2017. Kalau korang masuk jer website Lazada Malaysia korang akan nampak banyak diskaun yang menarik sehingga 90%. Memang rambang mata dibuatnya... contohnya seperti Khind Multi Cooker ni... hingga 59% diskaun..

blogger contest

Khas buat blogger Malaysia. Jom sertai Ramadhan Raya Blogger Contest dan menangi pelbagai hadiah sehingga RM10,000. Contest ini dari 19 Mei - 23 June 2017. Jom cepat-cepat join. Mana tahu rezeki semepena Raya tahun ini. Untuk join contest sila layari website www.lazada.com.my/blogger-contest/. Good luck blogger!!!

02 April 2017

Lazada Malaysia Big Baby Fair

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Sempena Pesta Jualan Baby yang terbesar di Lazada ni, Lazada anjurkan satu contest untuk para blogger... Menarik sangat untuk di join...


 Lazada's Big Baby Fair Bermula dari 27 March hingga 2 April di mana korang akan dapat banyak barangan anak ada diskaun hingga 85%... Siapa tak nak kan.. Memang dasyat dan laku keras betul sale Lazada kali ni sebab banyak barang dah Out of Stock hari ni... memang menangis la.. kalau tak grab awal.. huuh..

Ok, untuk contest Lazada ni, ada 3 soalan MF kena jawab... 

a. What is your favourite brand of diapers for your baby (or future baby)?



MF pilih MamyPoko sebab memang selesa.. nampak harga macam mahal.. tapi sebenarnya kalau kita balik jimat sebenarnya. Anak MF memang selesa sangat pakai diapers jenama MamyPoko ni...



b. What is your favourite choice of baby formula for your baby (or future baby)?

KLIK SINI

Dutch Lady susu mampu milik yang banyak khasiat dna paling utama sedap... Bukan sahaja anak, MF juga minum susu jenama Dutch Lady.

c. Choose 1 product from Lazada Malaysia you'd like to get for your children (or future children).

KLIK SINI

MF pilih set dapur mainan sebagai atau penghargaan kepada anak-anak MF yang suka sangat memasak... Sampai beli barang mainan lain seperti puzzle' pun akhirnya akan jadi bahan masak-masak diorang juga... Jadi, mesti diorang happy kalau dapat Set dapur mainan ni kan...

Itu sahajalah3 persoalan dan 3 jawapan bagi memenuhi syarat contest ini..

Jom.. join ramai-ramai.. hari ni last dah tau.. Klik banner di atas untuk join ya..

Hadiah: Voucher Lazada bernilai RM500 untuk 6 orang pemenang..
Pemenang dipilih secara random.

Joinlah.. mana tau ada rezeki kan.. tuah anak siapa tahu...

31 Mac 2017

iPrice Blogger Competition – 11street.my

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

iPrice Blogger Competition – 11street.my | Satu lagi pertandingan blog yang di anjurkan oleh pihak iPrice.my yang merupakan sebuah online mall yang membandingkan harga bagi beberapa online mall. Jika website untuk perbandingan harga hotel ialah traveloka dan trivago, dan iPrice.my pula online mall untuk membandingkan harga barangan bagi produk harian dan keperluan kita yang ada seperi lazada.com.my, zalora.com.my, 11street.my dan sebagainya.




MF mendapat jemputan dari pihak iPrice.my untuk menyertai iPrice Blogger Competition. Hanya perlu membuat artikel mengenai sebuah online mall yang ada di pasaran sekarang dan cuba memberi cadangan untuk membaiki kelemahan yang ada dengan idea dan pengalaman sendiri dan ini bertujuan memudahkan lagi para pelanggan untuk terus membeli belah secara online tanpa ke kedai-kedai mahupun shopping mall. Semuanya dihujung jari sahaja sekarang. 

Untuk iPrice Blogger Competition ini MF memilih online mall 11street.my yang merupakan salah satu online mall  sentiasa MF dan suami MF pernah shopping suatu ketika dahulu sehinggalah berlaku masalah demi masalah buatkan MF serik nak membeli di 11street.my lagi. 


Pilih sebuah kedai e-dagang (online mall) pilihan MF

MF memilih 11street kerana online mall ini yang selalu MF berurusan suatu masa dahulu dan ada beberapa idea yang bernas MF nak kongsikan berdasarkan pengalaman MF yang pernah gila membeli belah di 11street.

Kenapa MF memilih 11street.my? Ini kerana barang-barang yang ada di online mall ini kerana harga yang ditawar juga cukup murah dan mengoda nafsu membeli belah sesiapa sahaja. 

Selain itu, 11street.my juga sentiasa memberi tawaran harga barangan yang tidak masuk akal seperti mana gambar di bawah ini.

 


Beg tangan jenis sandang biasa boleh dapat diskaun harga hingga 90% menjadikan harganya bawah RM10 ringgit... Maunya tak rambang mata bila masuk ke 11street.my ni...Jadi, tidak dinafikan lagi 11street.my ini merupakan online mall yang cukup hebat dalam memberi tawaran harga barangan yang menggugat jiwa kaki shopping online.


Masalah Yang Dihadapi oleh Online Shopper
Masalah.. mana-mana online mall mempunyai kelemahan masing-masing dan MF bukanya mencari kelemahan 11street.my tetapi sebagai jalan kepada permasalahan yang mungkin dihadapi oleh MF atau sesiapa sahaja yang pernah membeli online menerusi 11street.my

Ini kerana MF pernah mengalami satu masalah yang tidak sepatutnya terjadi dengan 11street.my ni.

Dulu, kiranya hujung tahun 2016, MF masih membeli di 11street.my sehingga terjadinya dua kali tertipu dengan barangan yang dibeli. MF ni biasanya bila beli online, akan refer review pelanggan, jadi kita yakin nak beli disitu... MF beli sejenis handbag, bergantung penuh kepada gambar yang diberi dan detail produk hanya menulis, produk tu merupakan produk baru... dan memang anggap takde masalah bila sebab seller tu hanya dari Pulau Pinang... Jadi paling lambat 7 hari bekerja boleh sampai barangnya. 

Selepas 7 hari tak kunjung tiba barangnya dan bila semak tracking number yang diberikan, dah seminggu tiada dalam sistem pos laju, terus adukan kepada 11street... menunggu lagi, 11street contact seller, lepas 3 empat hari macam tu, baru terima meseg, katanya barang yang MF nak beli tu habis stok kena tukar dengan warna lain... Akhirnya, tukar la... malas nak panjang cerita... keesokannya seller SMS lagi, katanya pilihan warna tu habis pula, dan last choice, kena pilih yang lain... Jadi, pilih aje lah... Disebabkan masalah tu, hampir sebulan barulah MF terima barangannya... dah terima kecewa juga sebab ingatkan materialnya kain ke hapa, rupanya beg getah... Memang rasa rugi juga dengan kos pos lagi, rasa baik beli kat pasar malam aje... memang menyesal masa tu... 

Tapi itu takpe lagi... Kali kedua, buatkan MF dan suami terus tak beli dengan 11street ni, sebabnya kecewa dengan kualiti barang... sebab ada seller jual barang lama yang tak laku, antaranya MF pernah beli stokin baby, harga nak kata murah biasa je la.. Tapi kotak atau packaging tu lusuh dan berhabuk teruk... Nampak la.. barangn lelong gayanya... Suami juga pernah beli cable USB, akhirnya terbuang sebab langsung tak boleh guna, dah la takde warranty. patut la murah sangat katanya... memang ada la barang rasa membazir beli tak guna dengan 11street.my ni.

Selain tu, satu lagi yang agak mengecewakan dengan 11street dengan kos penghantaran ni, setiap barang memang dicas kos yang agak tinggi, lagi banyak beli lagi banyak la kos pos kita nak kena tanggung... Pernah nak beli barang harga keseluruhan dalam RM300 sekali total kos pos hampir separuh harga barang. Terus tak jadi beli. 



Mencadangkan Penyelesaian Masalah

Dari pengalaman MF yang mengalami masalah dengan 11street.my di atas. MF ingin mencadangkan :-

Wujudkan komunikasi terus secara dua hala antara penjual dengan pembeli
Disebabkan masalah kehabisan stok dan stok yang tidak diupdate di website 11street.my, MF ingin mencadangkan pihak 11street.my wujudkan satu platform chatting supaya penjual dapat terus berhubung terus dengan lebih cepat antara penjual dan pembeli. 


Kurangkan kos penghantaran
Walaupun 11street.my selalu juga berikan kupon penghantaran percuma, tapi syaratnya ketat dan harga kupon hanya dengan potongan tertentu... sedangkan kos penghantaran meningkat sekarang ni. Jadi, mohon pihak 11street buatlah tawaran dengan diskaun penghantaran jika beli lebih 3 atau 5 barangan tertentu atau lebih had kos tertentu... Pasti ini akan lebih menarik lebih ramai pembeli online, sebab orang sekarang sangat suka beli online tapi dapat jimat dari segi kos pos. 


Pastikan penjual di 11street.my selalu kemaskini barangan mereka.
Masalah barangan kehabisan stok dan stok lama, pihak 11street.my seharusnya perlu peka dan lebih mengambil tahu penjual yang menggunakan perkhidmatan mereka. Pastikan penjual di 11street.my mengemaskini stok barang dalam kedai online mereka. Ini supaya pembeli tidak tertipu dengan barangan yang lama, lusuh atau terpilih barangan yang dah habis stok. 

MF rasa, itu sahajalah yang MF dapat kongsikan masalah dan cadangkan langkah penyelesaian kepada pihak yang berkenaan. 



Semoga perkongsian ini dapat membantu pihak 11street.my untuk terus maju ke hadapan dan dapat bersaing dengan online mall lain dan juga pihak iPrice dapat memasukkan barangan yang ada di 11street.my ke dalam website IPrice.my bagi memudahkan lagi online shopper untuk

18 Mac 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Lazada Birthday Blogger Contest | Lazada menganjurkan satu peraduan mudah untuk blogger iaitu Lazada Birthday Blogger Contest (Peraduan Ulang Tahun Lazada)  sempena ulang tahun Lazada ke 5. Baru 5 tahun rupanya Lazada ni... baru tahap budak tadika tapi popularnya Lazada ni macam dah 50 tahun dah... Sebut sahaja Lazada siapa tak kenalkan, hatta budak sekolah rendah boleh kenal tau... Lazada ni boleh dikatakan tempat shopping online utama pilihan ramai kaki shopping online di Malaysia dan beberapa buah negara sekitarnya, termasuk Filipina dan Thailand juga kerana banyak pilihan jenama, harga yang murah, dan juga banyak cara pembayaran untuk pembeli pilih. 



Contest yang terbuka untuk para blogger ini sedang berlangsung 1 March sehingga 23 March 2017. Semakin ramai blogger yang join, semakin banyak dan lumayan hadiah Lazada tawarkan. Jom kita tengok, apa hadiah hebat Lazada nak bagi blogger yang join contest ni...

Kurang 50 Peserta (10 Pemenang) 
1st Prize: 1 x RM300
2nd Prize: 3 x RM200 
3rd Prize: 6 x RM100 

Lebih dari 50 dan Kurang dari 100 Peserta (20 Pemenang) 
1st Prize: 1 x RM500
2nd Prize: 7 x RM250 
3rd Prize: 12 x RM125 

Lebih dari 100 Peserta (30 Pemenang) 
1st Prize : 1 x RM800 
2nd Prize : 12 x RM300 
3rd Prize :17 x RM150 

Lumayan kan. Jadi jom kita memeriahkan contest blogger ni sebab makin ramai join, makin tinggi peluang nak menang hadiah. Mana tau kan... rezeki... Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa tahu.


Bagi yang tak jadi blogger jangan sedih, sebab birthday sales Lazada (http://www.lazada.com.my/birthday-sale/) pun ada dimana kita akan dapat sehingga 90% diskaun. bukan 9% ye, 90% peratus diskaun... Fuhhh... berpeluh tau... mana nak dapat tawaran diskaun hebat camni, melainkan Lazada je berani dok bagi ni.. Jadi, jangan lepaskan peluang tu!


Apa yang anda suka tentang Lazada Malaysia?

Apa yang saya suka??? Hmmmm.... Panjang berjela pula kalau nak terangkan... tapi saya cuba ringkaskan mana yang boleh. Sebenanrnya, saya suka shopping kat Lazada ni sebab banyak pilihan produk. Kalau kita pergi satu Shopping Mall, belum tentu kita akan dapat seperti mana barang yang terdapat di Lazada, silap hari bulan, 3 barang kita nak beli, tapi banyak tempat nak kena beli... sebab tak semua barang ada kat satu tempat. Tapi di Lazada, hanya satu klik "Search", terus akan keluar senarai barang yang kita nak tu... Mudah dan cepat sangat...

Selain tu, MF suka beli kat Lazada ni, sebab mudah nak bayar... boleh pilih nak bayar pakai apa, kad kredit, kad debit, Online atau ATM transfer... Paling best Cash On Delivery... Tapi tak berapa meluas perkhidmatan Cash On Delivery ni.. bergantung pada tempat dan barangan tertentu sahaja. 

Dan, bestnya, MF suka Lazada ni, sebab selalu sahaja ada diskaun tak masuk akal... Produk beratus ringgit boleh jadi belasan ringgit... Ini bukan cobaan, tapi betul-betul punya.. Itu yang best... 

Jadi, tak hairanlah MF dan suami merupakan pembeli tegar di Lazada Malaysia, boleh dikatakan saban minggu ada sahaja produk kami beli. Penghantaran pun cepat tau, dulu ada yang complain lambat, tapi tahun ni pantas betul perkhidmatan diorang ni... Email hantar tracking tak sampai lagi, tapi barang dah sampai dah... Good Job Lazada.. I love it!!!


Top tiga produk pilihan dari Lazada Malaysia (tiga produk kegemaran anda)

Soalan ni mencabar bila nak pilih barang kesukaan di Lazada... Haha.. Kalau boleh nak beli semua.. apa sahaja barang yang tak ada, saya nak adakan kalau boleh la... Antara kategori yang biasa dibelek ialah, barangan electik, kelengkapan rumah, tak terkecuali barangan untuk anak juga. Tapi takpe.. saya akan pilih 3 produk yang memang nak minat buat masa sekarang ni... 


Xiaomi Redmi 4A (Rose Gold)

Smartphone ni memang terbaik sebab memang mana-mana tengok review memang positif. Dah la harga murah, tapi fungsinya setanding smartphone harga ribu riban. Dengan harga mampu milik RM459.00, memang berbaloi untuk spec yang ditawarkan. Camera yang tinggi megapixels, bateri saiz besar, dua simcard + dua whatsapp dalam satu phone, dan internal storage 16gb, memang idam sangat nak ni... kebetulan smartphone tua saya dah tak berfungsi dengan baik.. Tu yang macam gila bayang... Setiap hari mesti tatap ini smartphone... hehe... Haaa, kalau nak cepat follow di Lazada kat http://www.lazada.com.my/redmi-4a-rose-gold-19016329.html



Philips HD2139 Pressure Cooker Electric 6.0L (Brown)  

Bagi mak yang bekerja dan sibuk memanjang macam saya memang satu keperluan ada periuk cepat masak seperti Philips HD2139 Pressure Cooker Electric 6.0L ni. Sebabnya, senang nak masak makanan yang sedap-sedap bila ada pressure cooker ni... Dah lama dok membelek periuk ni... Dengan review positif, buatkan tak sabar nak memiliki periuk jenama Philips. Lagipun, jenama Philips ni terkenal satu dunia sebagai jenama yang berkualiti dan terbaik di pasaran. 


Lenovo Ideapad 710s Plus 1.2KG Ultrabook -i7-7th gens 512GB SSD 

Produk piliha ketiga ialah Lenovo Ideapad 710s Plus 1.2KG Ultrabook -i7-7th gens 512GB SSD. Netbook MF bermasalah pula... Dah dua kali repair, kali pasrah nak beli baru... Nak beli yang lebih berkualiti.. Tak kisah tang harga, asalkan tahan lama...dan serba boleh. Jadi Lenovo Ideapad 710s Plus 1.2KG Ultrabook -i7-7th gens 512GB SSD   menarik minatsaya sebab spec tu buatkan ianya sangat berbaloi dengan harga... Dengan RAM dan prosessor yang besar, memang sesuai untuk saya yang sukakan design dan berblog serta bekerja menggunakan laptops setiap hari. 



Apakah pendapat anda untuk Lazada Malaysia boleh diperbaiki/dipertingkatkan?

Saya harapkan Lazada dapat pertingkatkan cara pembayaran. Perluaskan lagi lingkungan produk yang ada cash on delivery, sebab ramai pelanggan suka cara pembayaran begitu...memandangkan tak semua orang mampu nak bayar online ataupun debit dan kredit kad. 

Selain, harap Lazada lebih effesien memberitahu pelanggan tracking number secepat mungkin. Supaya pelanggan bersedia menerima barang yang dibeli pada masanya.

Apakah ucapan selamat hari lahir anda untuk Lazada Malaysia?

Selamat Ulangtahun ke-5 Lazada! Semoga Lazada Malaysia terus maju jaya dan kekal sebagai peneraju shopping mall online di Malaysia dengan harga terendah, selamat, berkualiti dan dipercayai ramai. Terima kasih Lazada kerana memudahkan rakyat Malaysia membeli belah dengan mudah dan cepat. 

All the best for the future!

===================================
Lazada birthday Blogger Contest

Bagaimana untuk Join Lazada Birthday Blogger Contest?

1. Peraduan bermula dari 1 Mac sehingga 23 Mac 2017 (11:59).

2. Setiap peserta (blogger) perlu menulis catatan dan menjawab soalan-soalan ini pada / pos blognya:

a. What do you love about Lazada Malaysia? 
b. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) 
c. How do you think Lazada Malaysia can improve? 
d. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 

3. Perkara ini mesti mengandungi screenshot untuk ketiga-tiga produk tersebut dalam titik 2.b (yang "Pilihan Produk Top" pos).

4. Peserta dikehendaki menyerahkan pautan ke jawatan mereka melalui e-mel kepada contest@lazada.com.my dengan subjek bertajuk: Lazada Contest Birthday Blogger

7. Peserta adalah dialu-alukan untuk menghantar artikel dalam mana-mana bahasa.

6. Pemenang akan dipilih secara rawak.

31 Januari 2017

5 BARANG IMPIAN 2017 YANG INGIN DIMILIKI DI LAZADA MALAYSIA SEMPENA CNY

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Lazada, satu shopping Mall online kegemaran MF dan suami... boleh dikatakan banyak barang MF beli di Lazada terutama tahun 2016... Lazada banyak menunaikan impian kami tahun 2016... Jadi tahun ni semestinya ada juga barang impian yang MF dan suami inginkan...

5 barang yang MF dan suami impikan di Lazada ialah:


Memang nak sangat Primada ni... Memang mudah dan jimat masa. Dengan kekuatan mata pisau 6 bilah dan kelajuan 33000 rpm buatkan MF nak miliki alat canggih ni di dapur... Mudah dah kalau nak buat cili kisar... Tak payah lagi nak rebus cabai dah...





Tujuan utama nak miliki printer ni adalah sebagai alat dan projek untuk kembangkan bisnes printing kami suami isteri... Printer Laser yang mudah dan cepat untuk print segala jenis dokumen dan foto memang menjadi idaman kami.... Lagi satu, MF kan cikgu sememangnya memerlukan satu printer yang efektif dan cepat untuk print banyak bahan untuk sekolah... 




Satu lagi alatan atau gadjet untuk rumah.. memang dah lama idam nak pakai Vacum ringan dan kecil macam ni... rumah yang ada anak kecil memang kena pakai vacum sebab habuk berterbangan bila kita guna penyapu... jadi, bagi menjamin persekitaran yang bersih dan bebas habuk dalam rumah, Hand Vacuum Cleaner ni salah satu alatan rumah yang menjadi impian kami suami isteri.



Steam Iron satu impian yang masih tak dapat dicapai... Harap tahun ni Lazada dapat tunaikan impian ni...  kenapa steam iron jenama Tefal... Sebab... Jenama ni memang terkenal dan pasti sangat dengan kualiti barangan elektrik nya... Lagipun steam iron ni nampak mudah nak guna serta ringan... Itu yang penting... Supaya kerja meng'iron' baju tak jadi beban lagi dengan adanya steam Iron Tefal ni...




Ni satu lagi gadjet yang menjadi impian MF.... Satu keperluan dah Power Bank ni bagi MF dan suami... maklumlah smartphone kami dah masuk 3 tahun baterinya dah low sikit tapi masih bertahan la... Jadi, power bank satu keperluan suami isteri... tambah suami sebagai orang bisnes mesti handphone on sentiasa kan... Tambahan pula MF memerlukan power bank ni untuk memudahkan MF mengepam susu di mana sahaja dengan power bank segalanya mudah... lagipun power bank ni comel dan kuasa yang tinggi jadi MF satu dan suami MF satu... 😊😊😊😊.

Itulah 5 barang impian MF dan suami untuk tahun 2017... Boleh dikatakan 5 barang ni banyaknya barang rumah dan keperluan harian kami......Sekali kira-kira balik... wah cukup pula jumlah 5 barang ni nilainya RM2017... kena betul dengan tahun 2017 tu kan..  Moga Lazada dapat realisasikan impian kami untuk tahun sempena CNY 2017 ini...

Korang nak tengok barang hot sale sempena CNY 2017.. boleh usha-usha  >>> DI SINI<<<

03 Disember 2016

#MyTravelokaEscapade : Pulau Langkawi Tempat Percutian Yang Dah Lama Ku Idamkan

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Nama je dok Kedah dan orang Kedah, tapi seriously, sekali pun MF tak pernah jejak lagi Pulau Langkawi... Walaupun namanya Kedah tapi agak jauh nak pergi sana... maklumlah.. kita bukan orang senang... Impian nak pergi Pulau Langkawi ni sejak zaman anak dara lagi...hingga sekarang dah beranak 3 takde peluang lagi nak jejak kaki ke sana... 

Tapi kali ni, dah salah satu impian dan harapan 2017 yang akan menjelang bulan depan ni, Traveloka dapat tunaikan impian MF dan keluarga untuk bercuti di Pulau Langkawi.. 

Why Traveloka??? Haha... jangan tak tahu... website yang boleh dikatakan masih baru pasal cuti dan hotel ni ada kelebihannya... MF sangatttt suka pasal... boleh pilih hotel tu satu hal, tapi yang bestnya boleh pilih dan tempah tiket kapal terbang sekali dalam website ni... Memang mudah sungguh la... Tak payah nak pening kepala nak check website lain dah... Dah tu, Traveloka ni selalu juga buat promosi terutama cuti-cuti sekolah dan cuti panjang tahun. Traveloka memang mesra pengguna tak kisah la kalau guna website di PC atau aplikasi di Smartphone... memang mudah..segalanya dihujung jari je.. Korang pun nak bercuti jugak? Apa kata cuba perkhidmatan Traveloka di  https://www.traveloka.com/en-my dan jugak hashtag #MyTravelokaEscapade untuk memudahkan pencarian.





Ok.. berbalik kepada kisah, kenapa MF nak sangat pergi Pulau Langkawi ni??? Kenapa tidak Pulau lain kan... ada 5 sebab kenapa Pulau Langkawi jadi pilihan MF dan keluarga. 

1. Pulau Langkawi Pulau Lagenda

Semua sedia maklum kisah lagenda Pulau Langkawi... penuh sejarahnya...jadi, MF teruja nak lihat sendiri sejarah yang tercipta... Kisah mahsuri dan sumpahan serta beras terbakar tu buatkan MF nak lihat sendiri kisah tu... 

2. Banyak Pantai Yang Cantik

Langkawi antara tempat percutian yang banyak pantai menarik dan cantik... rugilah kalau tak jenjalan kat pantai-pantai ni.. antara pantai yang MF teringin nak pergi ialah Pantai Chenang, Pantai Tanjung Rhu, Pantai Tengah, Pantai Payar Marine Park dan beberapa pantai yang menarik untuk dinikmati jika berpeluang untuk ke Langkawi. 



3. Underwater World Langkawi


Ini antara tempat idaman yang dah lama mengidam nak pergi... semestinya nak bawa anak-anak pergi sana lihat hidupan dalam laut. Walaupun ada tempat yang hampir sama konsepnya di Semenanjung Malaysia ni, tapi ada tarikan hidupan lain iaitu penguin yang comel.. memang teringin betul nak tengok penguin comel dengan mata secara live... 


4. Menikmati Alam Semulajadi Yang Indah



Langkawi antara pulau Indah ciptaan Tuhan, yang wajib kita terokai dan nikmati... Banyak sangat tempat menarik seperti air terjun, taman buaya, taman hidupan liar dan pelbagai tempat menarik yang sememangnya patut kita kenalkan kepada anak-anak... supaya anak-anak dekat dengan alam.. bila dekat dengan alam, secara tak langsung dapat dekat dengan Tuhan juga. 



5. Jalan-jalan Cari Makan dan Shopping


Dah namanya bercuti tak sah la kalau tak jalan-jalan cari makan sekali... Yang teruja MF nak cuba dan nak makan di Langkawi ialah Restoran Seashell...sebab restoran ni kat tengah sawah padi... mesti best kan.. makan sambil nikmati keindahan alam macam ni... dah dok terbayang dah ni... 
Shopping juga antara agenda wajib kalau bercuti di Langkawi kan... terutama bagi pencinta coklat macam suami MF... tak sah kalau tak makan coklat satu hari.. jadi, sudah tentu tak kan lepaskan peluang shopping barangan murah di Langkawi dan juga shopping coklat jika ke Langkawi. 

Cukuplah 5, ikutkan banyak nak tulis... kerana di Langkawi banyak tempat menarik..seperti Cable Car, Muzium 3D dan juga Skybridge... Satu dua hari memang tak cukup kalau nak bercuti di Langkawi... Jadi harapan moga jadi kenyataan dengan traveloka... sebab website percutian yang berjaya pikat hati MF dan suami sebab segalanya mudah dalam satu website saja. 



Korang ada destinasi pilihan yang teringin sangat pergi bercuti??? Apa kata join contest yang Traveloka buat. Mana tahu ada rezeki. Jom memeriah kan contest. Join contest pada pautan ini --> Join Contest Traveloka . Hadiah pun boleh tahan hebat.... Jangan lepaskan peluang! 

07 September 2015

Hadiah GA Sedia Untuk Dipos!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Hadiah GA selesai dimasukkan dalam sampul.
Setakat ni sembilan orang pemenang dah hantar dah detail, tunggu lagi  seorang hantar detail.

Pemenang yang gagal hantar detail hingga 12 September ini, cabutan lain akan dibuat.

Rasa seronok nya kali ni... Boleh pula blogger kembar menang GA kami kali ni... Mula perasan, masa tengah tengok detail... Tengok binti nya sama, nama hampir sama dan alamat sama... Rupanya kembar.  .hehe... Tahniah ya si kembar...

Nak tahu blogger mana, tunggu la kot diorang review hadiah ke nanti... Tapi MF tak minta review pun... Terpulang kepada blogger tu sendiri ye... Terima kasih dan tahniah buat blogger yang sudi bagi kerjasama dan komitmen untuk jayakan GA kami.

Moga semua hadiah ini selamat diterima kepada penerimanya.

Bukan mudah nak anjurkan contest atau segmen nih... Perlukan masa dan komitmen yang tinggi serta perlu jujur dan amanah... Barulah orang percaya kat kita... Insha Allah, lain kali kalau kita buat segmen, orang akan join lagi... 

06 September 2015

Senarai Pemenang Giveaway Anak Merdeka 2015!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Maaf atas kelewatan mengeluarkan Senarai pemenang Giveaway Anak Merdeka 2015. Setelah perbincangan dibuat, akhirnya penganjur minta MF pilih pemenang melalui Random.org. Insha Allah guna sistem genarate komputer lebih telus kan...

Semak nombor penyertaan >>>DI SINI <<<

Tahniah untuk senarai pemenang berikut:

1 helai T-Shirt Cotton x 2 pemenang

 




1 button badge + 1 magnet fridge x 3 pemenang:





1 custom sticker x 2 pemenang:

 



1 puzzle x 1 pemenang:




1 car stripe sticker x 2 pemenang:




TAHNIAH BUAT SEMUA PEMENANG!!!

Semua pemenang perlu laporkan diri di: myfirdaussy@gmail.com

Sila nyatakan:

Tajuk Email: Pemenang GA Anak Merdeka 2015
Nama:
No. dan URL Penyertaan:
Alamat:
No. Tel
Hadiah yang dimenangi:

Sila lapor diri sebelum atau pada 12 SEPTEMBER 2015. 


Tahniah buat pemenang... Yang tak menang, jangan kecewa ye.. Insha Allah ada rezeki kami buat GA lagi... Terima kasih sangat-sangat atas sokongan semua rakan blogger.