16 Julai 2017

Akhirnya Berjaya Munculkan Iklan AdSense Pada Blog

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Akhirnya Berjaya Munculkan Iklan AdSense Pada Blog | Tak pernah ceritakan di blog pasal iklan AdSense. Blog MF lulus Iklan AdSense dah lama... Tapi serius.. MF blurr betul dengan Adsence ni... Tu juga mencetuskan permulaan MF untuk join group AFB... Alhamdulillah... Suami MF tak membantah.. asalkan tahu jaga batas pergaulan... Lagipun hanya untuk berblog tak lebih dari itu... 
Sumber: Google Images


Ada juga beberapa perbincangan pasal AdSense Dalam group AFB.. selain baca di blog-blog yang tulis pasal AdSense tapi masih tak faham... 


Melihat seorang demi seorang blogger mula berjaya lulus AdSense... Rasa tercabar... MF kena juga usaha untuk setup AdSense di blog... 


Kutip ilmu di group tambahkan lagi dengan bacaan sendiri... Mencari punca kenapa AdSense Tak muncul di blog... Ada yang kata sebab template tapi sama juga... 


Cuti hujung minggu baru ni .. ada sedikit masa untuk tengok blog... Jadi, cari punca dan setup AdSense di blog... 

Memula baca.. tak faham juga... Akhirnya tengok kat YouTube dan cuba aplikasi... Alhamdulillah... Akhirnya berjaya... Rasa happy dah... walaupun takde apa-apa earning atau click... Takpe... Sekurang-kurangnya dah selesai satu masalah... 


InshaAllah akan terus belajar lagi... 

Apa pun MF syukur dengan rezeki blog melalui innity... Itu rezeki MF kan.. rezeki kita pun tak sama kan... Masa nak dapat innity tu pun bukan mudah... Tapi atas usaha yang tak kenal putus asa ... Alhamdulillah.. dah tiga kali merasa hasilnya ... InshaAllah ... MF yakin dengan rezeki Allah itu Yang Maha Luas... moga akan ada jalan untuk rasa rezeki berblog dengan AdSense Pula suatu hari nanti...