Monday, 1 April 2019

Drama Nur 2 Mula Ditayang Esok!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Drama Nur 2 Mula Ditayang Esok! | Siapa yang pernah menonton Drama Nur Tahun lepas, Pasti teruja nak tonton Nur 2.

Nur 2 kesinambungan dari Drama Nur tahun lepas.

Drama yang penuh pengajaran, konflik keluarga dan keagamaan memang sangat ditunggu...

Drama yang MF anggap lain dari yang lain.

Drama ni juga pernah trending tahun lepas dengan "sup bunjut anti sihir"😂

Sinopsis Drama Nur 2
Drama Nur 2

Drama Nur 2 Mula Ditayang Esok!

Apa yang terbaru dengan Drama Nur 2 ni? 



  • Pelakon semua dikekalkan... 
  • Tambahan pelakon baru dengan watak antagonis yang cuba menggoda Adam. 



Tapi beberapa persoalan muncul untuk drama Nur 2 ini. 


  • Bagaimana dengan Ustaz Hamadi lakonan Azhan Rani. Apa pula muslihat dia kali ini? 
  • Adakah Aisyah tetap taat dan patuh dengan suaminya setelah tahu suaminya begitu? 
  • Bagaimana kehidupan Adam? 
  • Dan apakah kehidupan Nur lebih baik selepas berhijrah dan buka kelas mengaji di rumah kecil itu? 


Dan banyak lagi persoalan lain yang mungkin kita tertanya akan terjawab dalam Nur 2 selama 15 episod ini...

Jom dok depan TV, tak sempat tonton.. Pastinya tengok online aje la kan kat Youtube TV3 pun ada nanti.. Insha Allah...

Jangan lupa menonton.

 Info Nur 2

JUDUL : NUR 2
EPISOD : 15 episod
TARIKH TAYANGAN : 2 April 2019
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 10:00 malam
SIARAN TV : Slot Samarinda TV3
PENGARAH : Shahrulezad Mohameddin
PRODUKSI : Radius One Sdn Bhd
PELAKON : Amyra Rosli, Syafiq Kyle, Azar Azmi, Datuk Jalaludin Hassan, Fatimah Abu Bakar, Azhan Rani, Noorkhiriah, Raja Muhd Atiqullah, Eyra Hazali

WATAK PELAKON:

Amyra Rosli sebagai Nur
Syafiq Kyle sebagai Adam
Azar Azmi sebagai Juita
Azhan Rani sebagai Syed Hamadi
Noorkhiriah sebagai Aishah
Raja Muhd Atiqullah sebagai Amirul
Eyra Hazali sebagai Suraya

2 comments:

  1. baru tau ada sambungan no 2 pula

    ReplyDelete
  2. kalau dia tayang time2 bulan puasa mesti lg best kan...
    atau pun dekat2 nk puasa... harapnya drama nur2 ni lagi best n menarik dr yg dulu

    ReplyDelete

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^