Wednesday, 17 April 2019

Baru Nak Cuba Kurus Sihat Dengan Apps MyNutriDiari2


OK... Insaf... Baru nak guna apps untuk kawal makan... 


Mungkin sebab nak dekat puasa ni.. Nafsu makan macam automatik terkawal sikit... Kalau tak... Macam orang mengandung. Asyik nak mengunyah je. 



Jadi, cubalah guna apps pula untuk kawal makan dari terus naik... 


Risau juga dengan diri sendiri... Yang sememangnya tak sangka boleh naik sampai macam ni... 


Jadi, insaf... Rasa kena gak kawal... Dari terus naik... Biar maintain sihat. 


Suka dengan apps ni.. Dari KKM ni.. Mudah nak set... Dan keperluan kcal itu ikut pada BMI kita... Jadi, kita boleh pilih makanan yang kita makan... Dia kirakan dan kita boleh pilih exercise yang kita buat untuk kurangkan kcal yang kita ambil dari makanan tadi... 


Untuk first time ni rasa teruja.. Cuma harap berkekalan rasa tu.. Haha.. Jangan hangat taik ayam sudah... 


Meh ler kita sihat bersama... 

Jom download apps ni untuk kawal pemakanan kita.. 

No comments:

Post a Comment

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^