بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


5 BAHASA CINTA ANDA WAJIB TAHU SUPAYA RUMAHTANGGA LEBIH ROMANTIK


Cara otak manusia Mentafsir kan CINTA berbeza - beza. Ikut kajian, ada 5 Cara otak Manusia mentafsirkan Cinta ❤️:

1. Words of Affirmation : 

Ada orang, dia suka bila pasangan dia #Puji di Cantik, pandai masak, Wangi, Rajin. Bila di Puji otak dia akan tafsir yang dia sedang di Cintai.

2. Physical Touch: 

Ada orang dia suka di #Belai, di #Manja di usap-usap macam kucing Parsi. Bila di sentuh otak dia akan Tafsir yang dia sedang di Cintai.

3. Receiving Gift: 

Ada juga species yang suka bila orang bagi #Hadiah, or #Surprise. Bila dapat cincin Emas or Iphone 7. Otak dia akan tafsir yang di sedang di Cintai.

4. Quality Time: 

Ada pula yang jenis perlukan #Perhatian dan #Masa. Dengar luahan perasaan dia, duduk spend masa ngan dia. Otak dia akan kata kamu sedang di Cintai

5. Acts of Service: 

Last sekali, jenis suka bila orang #Tolong dia buat kerja, tolong masak, tolong kemas rumah, sidai kain dll. Bila orang buat macamtu, otak dia akan kata. Waaa, aku sedang di Cintai.

Masalah nya sekarang, kita tak tahu macamana cara otak #Pasangan kita mentafsirkan Cinta.

Bila tak tahu, apa yang berlaku? Kita cuba sampaikan cinta cara otak kita fikir. Bukan cara otak dia fikir.


Tafsiran cinta itu pelbagai, kita tak boleh paksa pasangan kita faham tafsiran cinta kita... Tapi kita masih boleh saling #giveandtake dalam bab cinta ni...

Kalau MF, Setakat ni, semua tu ada, cuma MF sendiri lebih kepada nombor 2 dan 4 kot... Sama juga dengan suami... Jadi, bila masing-masing faham... senang... dan insha Allah.. lebih romantik...

Jadi, sekarang, kongsikan 5 bahasa ni dengan pasangan dan muhasabah diri, yang mana bahasa cinta kita... INsha Allah ... lepas ni dah faham... akan jadi lebih romatik...

1 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. terima kasih untuk perkongsian terutama bagi rumah tangga. supaya menjadi lebih baik

    jemput singgah | pendidikan4all |

    BalasPadam

Catat Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama