22 Disember 2018

Huggies Dry Pants Diaper Seluar Cepat Serap dan Selesa Untuk Anak Kami

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Huggies Dry Pants Diaper Seluar  Cepat Serap dan Selesa Untuk Anak Kami | Bila ada anak, sememangnya segala pasal barang baby dan anak kita akan survey di pasaraya sama ada online atau offline.

Salah satunya lampin pakai buang... Orang kita biasa panggil pampers... Sedangkan pampers ni juga merupakan salah satu jenama Diapers yang pernah popular satu ketika dulu.. Sebab tu semua jenis lampin pakai buang orang kita panggil pampers.

Diaper sekarang ni dah macam-macam jenis dah…

Ada jenis tebal, nipis, mahal, murah dan paling penting ada dua kategori… Jenis tape atau pelekat dan satu lagi jenis seluar… Terus sarung je.

Diapers jenis sarung ni, sebelum ni pernah pakai pelbagai jenama untuk anak. Tapi disebabkan anak bongsu MF ni lelaki, jadi MF kena cari Diapers yang cawat labuh sikit. Pepaham la kan sebab apa… hehe

Masa anak belum boleh merangkak dan bergerak sana sini senang pakai yang tape aje…

Tapi sekarang ni, MF kena cari jenis seluar… sebab… lepas mandi atau salin diapers, nak pakaikan diapers semula, macam nak berperang gayanya…

Susah yang amat… dia punya meronta… aduii… macam kena dera… adehh…
Tu, MF cari juga lah diapers yang cawatnya labuh dan potongnya bagus serta mampu milik..

Belek pun belek… tilik punya tilik akhirnya MF cuba Huggies Dry Pants.

Pilihan MF tepat.



Diapers seluar jenama Huggies ni kena dengan citarasa MF… sebab… ada 3 sebab utama..

Huggies Dry Pants Diaper Seluar  Cepat Serap dan Selesa Untuk Anak Kami

1. Cepat serap


Huggies Dry Pants ni cepat serap betul berbanding diapers biasa lain… Dan ini ada orang buat demo kat pasaraya. Korang boleh tengok video kat bawah ni.




Padanlah dia pakai hashtag #HuggiesMyFastest sebab memang pantas menyerap pun…

2. Ada 1000 Lubang Mikro Pantas Serap

Inilah sebab kenapa Huggies Dry Pants ni cepat serap.


Sebab ada micro halus yang berfungsi menyerap cecair dengan cepat. Bila anak kencing, diapernya terus serap, dah serap terus lubang mikro tu akan lock cecair tu tadi…

Jadi takdelah cecair tu naik ke permukaan diapes tu tadi.  jadinya diapers sentiasa kering dan anak pun tak mudah meragam.

3. 5 Langkah Untuk Keselesaan Anak

Apa ke benda pula la 5 langkah tu?
Senang kata, 5 langkah tu adalah rekaan atau design Huggies Dry Pants ni memang sesuai untuk keselesaan anak kita. Terutama yang tengah melasak bagai nak rak tu…


Rekaan pada pinggang yang grip tapi elastik… memeri dengan elok je pada pinggang tak melorot bila diapers penuh. 

Lepas tu, rekaan getah lembut pada celah kelangkang, jadi tak mudah nak bocor walaupun anak kerap berjalan dan berlari.

Boleh kata, memang bestlah diapes ni… dan sesuai dengan anak.
Sebab dia cepat serap dan kering, anak MF tak mudah nak alah atau naik ruam.

Memang Huggies Dry Pants ni pilihan terbaik untuk anak yang tengah melasak kan… Tapi kalau tak lasak pun boleh pakai juga terutama bila kita travel.. senang nak pakaikan diapers anak dalam toilet, kat RnR dan sebagainya.

Bagi mak-mak yang dok pening nak cuba Diaper apa untuk anak yang tak reti diam ketika nak salin diapers… MF suggest Huggies Dry Pants ni… Harga pun mampu milik… kakak MF pun guna jenama ni untuk anak-anak dia…

Kalau nak harga lebih murah… Boleh je klik kat link ni  http://bit.ly/2LgcBwt … jimat dan berbaloi…

3 ulasan:

  1. Bila dah ada anak keutamaan merekalah yang paling utama

    BalasPadam
  2. Teekejut..Dah lama pakai..br tau penyerapannya cpt hehe

    BalasPadam
  3. value for money, selesa dan anak pun boleh bermain lebih lama dan tidur lebih lena

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^