KFC Zinger Waffle Burger

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

KFC Zinger Waffle Burger | Setelah beberapa kali lalu iklan di TV, akhirnya dapat juga merasa KFC Zinger Waffle Burger.

Resepi baru dari KFC. Itulah resam kami... Pantang ada menu baru di KFC, Marrybrown atau Pizza Hut, pasti tak kan lepas peluang untuk cuba...

Laki bini kaki makanlah katakan...

KFC Zinger Waffle Burger

Seram tengok kotak bungkusan dia ni... Macam berapi je kan.. boleh tahan besar juga... 

KFC Zinger Waffle Burger
KFC Zinger Waffle Burger

KFC Zinger Waffle Burger


Buka untuk lihatr isi dalam... 

Waffle di atas... kepingan isi ayam yang rangup serta sos dan mayonis di tengah.. 

KFC Zinger Waffle Burger
KFC Zinger Waffle Burger

Review KFC Zinger Waffle Burger

Pertama kali nak makan, kena buka mulut seluasnya... Tapi tak mampu den hah... haha... 

serius besar dan tebal... 

Boleh tahan sedap kepingan isi ayam tu... Rangup dan pedas di luar... 

Waffle yang lembut... cuma... kalau digigit, tengok bahagian waffle tu bukanlah macam waffle kek... Tapi macam roti... 

Ingat waffle tu manis, rupanya dok sosnya yang manis... waffle tu macam masin-masin sikit... 

Tapi isi ayam sedap dan tebal... pedas dan rangup... 

Makan separuh... dah kenyang... serius kenyang... kena makan dua kali la baru habis... 

Bagi MF, kalau guna sos cili biasa, dan ditambah dengan timun, keju atau salad pun sedap dah...

Apa pun, menu kali ni, lebih baik dari yang sebelum ni... 


Next... nak rasa Pizza Hut dan juga Marrybrown pula... insha Allah... moga ada rezeki.. 

Post a Comment

6 Comments

  1. Hai kak~ Hana baru rasa waffle ni malam semalam. Tak habis pun sebab tak sedap (bagi hana la). Hana makan ayam je waffle letak tepi sebab totally turned off dgn rasa dia huhu

    ReplyDelete
  2. Tak cuba lagiii tapi nampak macam sedap jugak

    ReplyDelete
  3. Haritu ada terbaca personal review dari blogger lain. Dorang kata waffle tu keras. Susah nak makan. Tak berani nak try. Sebab kfc ni iklan gempak. Tapi hasil tak sama. Hehe

    ReplyDelete
  4. Auni pun nak rasa burger baru Marry Brown. Yang waffle dengan ayam ni, ada yang kata pelik. Tapi di US, diorang dah biasa makan waffle, ayam dan maple syrup :) Tengok review kak maria ni rasa macam nak pergi rasa pula chicken waffle ni.

    ReplyDelete
  5. dek kerana review akak begitu mengujakan, saya nak singgah kfc petang...hope ada lagi burger ni :D

    ReplyDelete

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^