24 Oktober 2018

D.I.Y MASK MUKA DARIPADA MADU

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


D.I.Y MASK MUKA DARIPADA MADU | Buat mask muka sendiri dengan hanya guna madu lebah... 

D.I.Y MASK MUKA DARIPADA MADU

Caranya, campurkan madu dengan bahan semulajadi tertentu untuk dapatkan kesan cantik yang berbeza.

Mudah bukan... 

Ini cara membuatnya:

D.I.Y MASK MUKA DARIPADA MADU
Sumber: FB
Semuanya bahan yang senang dan ada kat rumah... Tapi nak hasil terbaik guna madu asli... Madu asli plak mahal... eh.. tapi nak cantik mestilah kena melabur sikit kan...

Cara ni lebih baik dari kita tempek produk kimia kat muka kita kan... memang kesannya cepat tapi, jangka masa panjang... hmm... seriau nak bayangkan...

Jom kita try buat jom.... hmm.. kena survey madu la lepas ni...

Hmm... madu stick tu madu asli tak???

Nak tau madu asli ke tak... boleh baca kat entry ini:-

Cara Mudah Mengenal Madu Asli!

6 ulasan:

  1. jgn pakai sampai tertidur kene kerumun semut hehehehe...

    tak pernah lg try pakai madu utk masalah kulit muka... paling2 penah try utk bibir je sapu madu ngn lemon...

    BalasPadam
  2. dulu selalu buat pastu makin malas haha sebab rasa susah

    BalasPadam
  3. Menariknya, lepas ni boleh la sapu dengan gembira dan mudahnya 😁

    BalasPadam
  4. Sukanya madu. Madu dengan lemon sedap juga. Tapi madu memang sangat bermanfaat .

    BalasPadam
  5. Lepas apply madu, skin jadi lembut dan lembab

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^