10 Produk Paling Laris di Shopee

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

10 Produk Paling Laris di Shopee | Shopee jadi satu shopping mall yang terbesar di Malaysia sekarang ni.

Sampaikan icon Shopee warna oren tu budak 2 tahun pun kenal. Siap nyanyi lagi lagu Shopee shark tu... Hehe..

Macam-macam ada jual kat Shopee.. Tapi bagi yang nak mula menjual... Apa barang yang boleh dijual di Shopee dan ramai orang cari?

Ini antaranya yang MF boleh kongsikan... Antara produk yang terlaris dan sentiasa dicari orang di Shopee.

10 Produk Paling Laris di Shopee

10 Produk Paling Laris di Shopee


1. Fesyen

Tak payah kata orang, tapi MF sendiri suka cari segala jenis pakaian kat Shopee.

Kadang tengok kat Facebook, malas nak PM2 cari aje kat Shopee... Pasti ada punya. Sebab dropship pun dah mula buka 'kedai' online kat Shopee.

Jadi, memang senang membeli pakaian, kasut, tudung, handbag serta pakaian anak-anak kat Shopee.

2. Gadget.

Gadget juga menjadi barang yang paling dicari di Shopee. Jika dulu orang takut nak beli handphone secara online.. Tapi sebab perkembangan teknologi dan juga polisi Shopee yang menjaga hak pembeli, menjadikan orang yakin nak beli online di Shopee.

3. Produk kecantikan.

Mungkin sebab kebanyakan pengguna Shopee adalah wanita, produk kecantikan menjadi salah satu barang yang paling banyak di minati dan di cari.

Produk penjagaan muka serta kedai seperti Watson dan Guardian mula buka cawangan di Shopee.. Itulah orang lagi suka membeli online tanpa penat tenaga nak pergi kedai lagi.

4. Produk rumah tangga.

Shopee juga menjadi tempat ibu-ibu rumah tangga mencari barang yang digunakan sehari-hari untuk mengurus masalah rumah dan keluarga.

Contoh barang yang banyak dicari di Shopee adalah peralatan dapur dan alat kebersihan.

MF sendiri pernah beli mop dan rak pinggan di Shopee.

5. Produk kesihatan

Walaupun di kempen oleh para doktor di Facebook. Tapi sebab dah terbiasa kan masyarakat kita dengan supplements menjadikan produk kesihatan tetap laris di Shopee.

6. Produk makanan.

Tak semua produk makanan di jual di kebanyakan pasaraya. Jadi, Shopee lah paling senang nak cari produk makanan yang kita nak.

Contoh mudah. MF sendiri cari makanan baby kat Shopee sebab kat kedai baby biasa tak de jual dan tak banyak pilihan.

7. Produk mainan anak.

Banyak pilihan dengan harga yang murah dari pasaran. Mainan Kanak-Kanak antara yang terlaris di Shopee.

Sebab kuasa membeli tu dalam kalangan Mak-mak, jadi barangan yang berkaitan dengan anak pasti laris kat Shopee.

8. Alat-alat elektronik.

Produk elektronik yang kadang susah kita nak dapatkan di kedai biasa. Jadi Shopee adalah pilihan terbaik untuk cari alatan elektrik dan elektronik.

9. Produk game dan komputer.

Jangan tak tahu, produk yang berkaitan teknologi dan komputer amat diminati dan dicari orang.

Macam baru-baru ni suami baru belikan kad game zaman dulu-dulu... Sebab minatnya nak main game Mario punya pasal. Haha...

10. Aksesori kereta

Orang lelaki pun dah pandai beli online sekarang. Suami MF antaranya.

Segala barang kereta dia beli kat Shopee je.. Dari segala barang spare part dan aksesori dia cari kat Shopee je.

Sebenarnya, banyak lagi produk lain dijual di Shopee... Tak mampu nak senaraikan.

Tapi apa sahaja yang terlintas korang rasa nak cari dan beli... Cubalah cari di Shopee. Sebab kebanyakan apa yang kita rasa nak beli. Akan ada jual.

Apa pun.. Moga entry ni beri peluang rezeki untuk yang nak mula menjual di Shopee.

Jom la support sikit kedai Shopee kami.. Follow sini:

https://shopee.com.my/abi_firdzaus

Terima kasih atas support korang.. Moga Allah memberkati.

Post a Comment

2 Comments

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^