24 September 2018

Giveaway Tudung Bawal by Cik Puan Rrai

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Simple giveaway dari kawan blogger kita ni... kebetulan MF nak relac kan otak dari buat entry yang sarat, berat otak.. join GA je la kan...

Tuan post kata dia nak tips untuk ibu mengandung... Baiklah, MF kongsikanlah tips dari pengalaman MF sendiri sewaktu mengandungkan 4 orang anak.

Lain anak, lain pengalamannya kan...

Tips kepada ibu yang sedang mengandung:

1. Jaga solat, jaga amalan wajib, jaga perlakuan, perkataan dan juga jaga akhlak sebaiknya. Sebab semuanya akan beri kesan kepada anak kita nanti.

2. Amalkan pemakanan sihat dan seimbang.

3. Sentiasa senyum dan positif...

4. Amalkan baca al-Quran dan lazimi zikir.

5. Amalkan makan buah kurma terutama ketika hampir nak bersalin... Sebab pengalaman sendiri... keberkatan buah kurma tu sendiri... memudahkan proses bersalin.

6. Banyakkan berdoa, solat taubat dan solat hajat.

7. Jadikan moment mengandung satu yang indah untuk dikenang.

Cukuplahkan 7, banyak dah tu rasanya.... Semoga dipermudahkan buat ibu yang sedang mengandung... moga dikurniakan zuriat yang sihat sempurna dan soleh solehah...

Ok, sesiapa nak join GA ringkas ni... Klik Banner di atas ye..

7 ulasan:

  1. All the best sis :)

    Ika datang singgah sini. https://ikashoid.blogspot.com/2018/09/movie-review-searching-2018.html

    BalasPadam
  2. Moga berjaya.. bagus tips-tips yang dikongsi...

    BalasPadam
  3. good luck
    singgah sini
    https://mummysupplementshop.blogspot.com/2018/09/giveaway-tudung-bawal-by-cik-puan-rrai.html

    BalasPadam
  4. Hai,jemput join segmen saya!!

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2018/10/segmen-saya-nak-buku-free-by-cuya.html

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^