بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Wet Tissue Satu Keperluan Wajib Bagi Mak-mak Zaman Sekarang | Sejak jadi mak baru MF perasan... Satu benda ni mesti MF bawa je dalam handbag.

Dulu zaman anak dara tak peduli sangat dengan benda alah ni... Tapi lepas jadi mak... Haishh.. Mesti ada dalam beg, dalam kereta bahkan dalam rumah mesti ada...

Apa benda tu?

Itulah wet tissue atau tisu basah.

Tisu basah ni bukan buat lap poo poo baby je... Tapi banyak sangat keperluan dia.

Sejak anak 3 MF dah tak guna tisu basah untuk istinjakkan bayi..

MF guna spray air dan tisu kering. Tapi tisu basah tetap MF beli untuk standby dalam kereta dan saat-saat kecemasan.

Dulu MF pakai krim dan pakai bedak biasa je.. Jadi, kalau nak cuci muka sebelum berwuduk senang je...

Tapi sejak pakai BB Cream, kena la tenyeh sikit sebab kot kat celah hidung ke, celah mata masih ada sisanya walaupun BB CREAM ni meresap dalam kulit.

Jadi, cara mudah tanpa perlu tenyeh MF guna tisu basah.

Tapi tisu basah untuk muka bukan boleh guna yang sebarangan... Nanti teruk kulit muka nanti...

Jadi, saja la cari dan usyar di Internet tisu basah untuk muka... Sekali tertarik dengan tisu basah jenama Imaan.

Mungkin ada yang tak tau kot kan...

MF pun cuba dapatkan tisu basah ni... Ada agen yang sah jual tisu ni...


Memang Terbaik tisu ni... Lengkap terus handbag rasanya... Sebab ada 4 jenis dan 4 fungsi berbeza...


  • Tisu Pembersih Wajah (Biru)
  • Tisu Pembersih Wajah + Argan (Pink)
  • Tisu Pembersih Seisi Keluarga (Kuning)
  • Tisu Pembersih Zon Intim Wanita (Purple)



Ia berfungsi untuk membersihkan wajah. Tidak kira samada bermakeup atau tidak. Kadang-kadang kulit kita rasa berminyak ke apa, just apply je tisu ni kat muka untuk buang sisa kotoran kat muka. Kelebihan yang ada di dalam tisu lembap (biru) adalah :

  • Mempunyai formula Aloe Vera & Vitamin E
  • Membersih dan menyegarkan wajah
  • Sesuai untuk yang kulit berminyak dan berjerawat



Manakala, untuk tisu lembap (pink) ini, ia mempunyai fungsi yang sama seperti (biru) untuk membersihkan wajah dan menanggalkan makeup iaitu sebagai pembersih solekan (deep cleansing). Kelebihan yang ada ialah :

  • Menggunakan bahan Aloe Vera dan Vitamin E
  • Tambahan formula Minyak Argan
  • Membantu membersih dan melembapkan
  • Sesuai untuk kulit kering dan sensitif


Yang ni tisu lembap yang paling MF suka... Sebab boleh guna seisi keluarga... Wajib ada dalam handbag maklumlah mak anak ramai katakan...

Imaan Family Wipes adalah tisu lembap yang dihasilkan dengan gabungan antara formulasi Madu, Aloe Vera dan Vitamin E untuk memberi perlindungan seisi keluarga.

Fungsi Imaan Family Wipes adalah :

  • Menjaga kebersihan seisi keluarga
  • Kegunaan semasa anak-anak makan, menyusu, tukar lampin, muntah, bermain dan lain-lain
  • Kegunaan aktiviti keluarga di luar rumah (travel)
  • Membersihkan peluh dan daki dan menyegarkan
  • Menghilangkan bau badan
  • Membersihkan peralatan mainan kanak-kanak, perabot dan lain-lain
  • Kegunaan untuk orang sakit atau orang kurang upaya
  • Menjaga kebersihan ibu yang menyusu badan

Nampak tak fungsi untuk seisi keluarga ni? Banyak manfaatnya tau. Kadang-kadang kita rasa tak sedap nak pegang anak dalam berpeluh, boleh lap dengan tisu ini. Macam anak MF suka makan dalam kereta, jadi tisu ni lah penyelamatnya.


Imaan Feminine Wipes berfungsi untuk membersih, menyegar dan melindungi kawasan intim wanita. Dan ia mempunyai 2 bahan penting di dalamnya iaitu Daun Sireh dan Mawar. Daun sireh merupakan sumber asli yang mengandungi anti septik mematikan kuman dan antioksidan yang boleh berpunca dari bakteria dan kulat. Pati mawar bertindak untuk mengimbang kadar PH dan membuat rasa nyaman dan sejuk pada kulit.

Kelebihan-kelebihan Imaan Feminine Wipes :

  • Solat tanpa was-was
  • Tiada bau keputihan
  • Aman ketika haid
  • Segar dan yakin
  • PH seimbang
  • Tiada masalah gatal
  • Memudahkan pergi travel


Nampak tak... Semua tisu ni di pack dalam pek yang senang dibawa dalam kocek atau beg tangan. Kan mudah tu kan...


Memang best sangat... Lepas ni senang dah nak uruskan anak dan uruskan diri sendiri dengan adanya tisu lembap ini.

Hah... MF nak bagi tau juga.. Sekarang ni tengah ada promo untuk tisu ni...





Selain tisu ni...

Imaan juga ada produk penjagaan badan iaitu teh detox... Bagus untuk mereka yang tengah usaha nak kuruskan badan.

Tapi detox bukan untuk orang gemuk je.. Orang kurus pun kena detox sebab kita ni makan macam-macam kan....


Teh ni didatangkan dalam sachet yang mudah di bawa ke mana-mana dengan tumbler yang sangat cantik dan ergonomik dan senang dibawa.

Rendam je dalam bekas dan boleh je bawa ke tempat kerja sebagai bekal.

Menarik kan... Macam-macam ada...

Kalau nak dapatkan produk Imaan Suci World ni... Boleh content stokis yang sah...

Cik Hazirah di :

Facebook : www.facebook.com/ms.hazirah

Instagram : www.instagram.com/iuzira/ 

No Telefon : www.wasap.my/60198723577

Daftar jadi agen RM10 (sampai Jun 2018) Harga asal RM30 - angel.imaanworld.com/daftar/000048

4 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. Wah, Terima kasih try tisu imaan dan tea buah juga.

    BalasPadam
  2. Wah, Terima kasih try tisu imaan dan tea buah juga.

    BalasPadam
  3. wah..bnyk ejnis. kena try ngak la nnti

    BalasPadam
  4. bagus juga standby tisu basah ni. macam MF kata untuk saat kecemasan.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama