22 Julai 2018

Ketagih Minum Teh Kurma Merah dan Longan

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Ketagih Minum Teh Kurma Merah dan Longan | MF tak ingat berapa lam dah tak minum teh.. Memang tak boleh minum teh sejak kahwin... Maknanya 8 tahun MF tak minum teh.

Teh hijau ada juga minum sekali sekala, tapi biasalah, teh hijau takde rasa sangat macam teh biasa.

Entah macam mana, bila ada rakan kongsi pasal milk booster dengan air kurma dan longan jenama Super, membuak-buak rasa nak cuba.

Minta suami carikan kat kedai berdekatan.. Alhamdulillah... ada jual... RM10.00 setiap pek besar ada 20 sachet dalamnya.

Terus mencuba dengan rasa terujanya...

milk booster
Ketagih Minum Teh Kurma Merah dan Longan

Ketagih Minum Teh Kurma Merah dan Longan

Pertama kali hirup... WOW sangat... sedap... rasa teh... rasa macam... waaahhhh.. nikmat sangat dapat minum teh semula.

Niat minum tu sebenarnya untuk jadikan milk booster tapi, rasa macam ketagih pula.

Sekali, suami pula cuba minum...

WOW... dia pun dah jatuh cinta dengan teh red date with Longan ni... memang sedap...

milk booster
Ketagih Minum Teh Kurma Merah dan Longan

1 mug penuh, letak air lebih sikit memang tak kan rasa gula... bahkan rasa longan dan sedikit kelat...

Sedap diminum sejuk dan panas, tapi MF suka minum suam-suam...

Sejak tu, memang wajib dah... sehari 3 sachet... hehe...

Maklumlah, lama tak minum teh..

Baru ni, suami pergi ke kedai nak beli lagi dah takde stok...

Apa lagi, Shopee kan ada... haha.. melampau ketagih... terus online tu.. hehe...

Milk Booster dan Tambah Tenaga

Teh ni membantu menambah tenaga... kurangkan rasa lesu dan ini mungkin penyebab susu boleh jadi banyak...

Lagipun, teh ni manis kalau kita bancuh kat cawan, jadi mesti ;lebih airnya... dan itulah jadi punca susu jadi banyak juga.. sebab kadang kita tak lalu nak telan air kosong sekali banyak.. bila ada warna dan rasa sikit walaupun tak manis kita boleh nak telan kan...

Jadi, MF suka sebab senang nak disediakan...

Boleh bawa ke mana sahaja... Kalau secara tradisional, kena rebus dan sebagainya... Memang lebih bagus, tapi bagi MF teh yang siap sedia begini pun dah ok... sebab bahannya hanya red date (kurma merah), longan dan gula... memang kandungan gula tu macam paras-paras juga kan.. Tapi boleh kawal dengan lebihkan minum air supaya gula tu dapat dinaturalkan melalui urine.

milk booster
Ketagih Minum Teh Kurma Merah dan Longan

Bagi yang belum mencuba boleh cuba... terutama ibu menyusukan anak...

Dan bagi MF yang memang dah lama tak minum teh, rasa betul nikmat dunia... hehe.. macam Allah kembalikan nikmat tu je.. Alhamdulillah... 

3 ulasan:

  1. sedap sungguh tu bila baca testimoni pelanggan cemni.. rasa kurma kuat x ? CT suka kurma tapi kalo da adjust jadi air ke chocs ke macam kureng..

    BalasPadam
  2. wahhh camne rasanya tuh dik.... klu yg air longan ngn kurma drinho tu penah la rasa....

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^