بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Pencapaian Blog Januari 2018 Hingga Jun 2018 | Jika dulu, MF selalu tengok pencapaian setiap bulan dan terus up entry... Tapi sejak dua tiga tahun ni, jarang dapat up entry mengenai statistik blog ni... sibuk dan jarang dapat ngadap PC.

Statistik blog ni penting... untuk marketing bagi blogger yang jana income dan sebagai penaik semangat dan motivasi diri sendiri... Bukan untuk menunjuk blog kita bagus dan baik... Terpulanglah kalau ada yang fikir gitu.

MF, suka up entry ini, sebab pemangkin semangat untuk terus berblog dan mencurah idea dan berikan ilmu pada semua pembaca.

Pencapaian Blog Januari 2018 Hingga Jun 2018


Ini hasil blog www.mariafirdz.com sepanjang bulan Januari 2018 hingga bulan Jun 2018. 

Pencapaian Blog Januari 2018 Hingga Jun 2018
STATISTIK BULAN JANUARI 2018

Pencapaian Blog Januari 2018 Hingga Jun 2018
STATISTIK BULAN FEBRUARI 2018


Pencapaian Blog Januari 2018 Hingga Jun 2018
STATISTIK BULAN MAC 2018


Pencapaian Blog Januari 2018 Hingga Jun 2018
STATISTIK BULAN APRIL 2018

Pencapaian Blog Januari 2018 Hingga Jun 2018
STATISTIK BULAN MEI 2018


Pencapaian Blog Januari 2018 Hingga Jun 2018
STATISTIK BULAN JUN 2018

Memang turun naik-turun naik la Pageview dan User tuh... 

Cuma bulan Mei dan Jun nampak stabil sikit peningkatan... 

Tak sangka la juga sebab dalam kelam kabut up entry... dapat juga kekalkan Pageview tinggi macam tu... 


Pencapaian Blog Januari 2018 Hingga Jun 2018

Pencapaian Blog Januari 2018 Hingga Jun 2018
PERBEZAAN STATISTIK JAN-JUN 2017 DAN JAN-JUN 2018

Ini pula perbezaan statistik tengah tahun bagi tahun lepas dan tahun ni... Alhamdulillah, nampak ada peningkatan... kecuali Exit tu... nampaknya kena pulun sikit up entry best dan buat lebih banyak link... Maknanya kena rajinkan diri blogwalking... huhu...

Pencapaian Blog Januari 2018 Hingga Jun 2018
RANKING ALEXA 13 JUN 2018

Pencapaian Alexa dah lama tak check... Alhamdulillah... ada peningkatan yang agak banyak... Harap bertahan... 

Entry pula tak banyak sangat... 
Sekarang ni dua entry je paling banyak... Ada masa lebih baru 3 entry sehari... 
Kadang takde entry langsung sehari... 

Pencapaian hari ni adalah usaha gigih MF masa lalu... Masa anak dua dulu, MF gigih up entry, buat itu ini untuk blog ni... Sanggup bersengkang mata pepagi, buat blog, edit coding dan up entry... Alhamdulillah... hasilnya, kini tak perlu nak bersusah payah dah... hanya up entry sehari je paling kurang, untuk terus maintainkan blog ni... 

Itulah... bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian... 

Terima kasih  buat suami, serta pengunjung serta blogger yang sentiasa support blog ni...

5 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. Salam singgah sini MF, wah banyak dah tu tahniahhh,, bersusah2 dahulu bersenang senang kemudian,, struggle nak up kan blog ni bukan kerja mudah kan .. apapun tahniahhh

    BalasPadam
  2. wah!! jelesnya dgn statistik tu. in shaa Allah lepas nk update blog dgn lebih agresive :) hehe tahniah ya!

    Aerill Hassan

    BalasPadam
  3. wahhhh bagusnya tiap bulan beratus PV, ranking alexa pun hebat

    BalasPadam

Catat Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama