Friday, 1 June 2018

Mudahnya Masak Siakap 3 Rasa dengan Sos 3 Rasa Mahsuri

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Mudahnya Masak Siakap 3 Rasa dengan Sos 3 Rasa Mahsuri | Gaji yang lepas window shopping dengan  suami...

Seronok window shopping ni... Selain ikut list yang disenaraikan untuk beli... Pasti ada gak satu dua tercapai sebab kalau jumpa yang baru kat pasaraya tu mesti nak try.

Salah satunya, masa nak beli kicap pedas Mahsuri, ternampak sos 3 rasa... Suami kata belilah try rasa.

So, capai masuk troli la apa lagi.

Mudahnya Masak Siakap 3 Rasa dengan Sos 3 Rasa Mahsuri
Mudahnya Masak Siakap 3 Rasa dengan Sos 3 Rasa Mahsuri

Mudahnya Masak Siakap 3 Rasa dengan Sos 3 Rasa Mahsuri


Balik rumah, tak try dulu sebab takde bahan..

Semalam, menu berbuka suami sediakan.

Rupanya dia dah beli ikan siakap untuk try sos 3 rasa Mahsuri...

Wah.. Siap masak.. Bau sedap... Boleh tahan...

Mudahnya Masak Siakap 3 Rasa dengan Sos 3 Rasa Mahsuri
Mudahnya Masak Siakap 3 Rasa dengan Sos 3 Rasa Mahsuri


Terus la rasa ikan 3 rasa tu... Wah.. Serius sedap... Mudah betul..

Suami tak tambah apa pun cuma tambah cili bagi pedas dan bahan-bahan biasa seperti nanas dan mangga sebagai pelengkap..

Memang cepat dan mudah.. Tak payah nak siapkan air asam ke... Apa ke kan.... Mudah bagi yang nak masak dengan cepat.. Kalau nak masak sahur pun sesuai sangat guna sos macam ni...

Nak resepi lengkap Ikan Siakap Masak 3 Rasa Mahsuri boleh Follow Page Dapur MF di sini >>>
https://www.facebook.com/mariafirdzkitchen/

4 comments:

  1. hari tu ada nampak juga di mydin. tapi was-was pulak takut tak sedap. kicap pedas tu sedap tak kak?

    ReplyDelete
  2. menarik ni, nanti nak cari la. sha dah suka makan siakap tiga rasa

    ReplyDelete
  3. Baru tahu tentang sos ni. Selalu guna kicap pedas mahsuri, pun sedap juga kalau letak dalam nasi goreng.

    ReplyDelete
  4. wahhh.. nampak sedap..

    https://aerillhassan.blogspot.com/

    ReplyDelete

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^