Jubah Dress RM16 di Nile.com.my - Maria_Firdz

Maria_Firdz

Info | Motivation | Lifestyle | Review

04 Mac 2018

Jubah Dress RM16 di Nile.com.my

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Jubah Dress RM16 di Nile.com.my | Nile.com.my, mungkin tak ramai yang tahu kewujudan webshop ini...

MF sendiri tau laman web ni untuk shopping pun sebab jadi blogger... Pernah join beberapa contest dari Nile beberapa tahu yang lepas.

Nile.com.my sama seperti Lazada dan Shopee.my juga... Cuma barangan di Nile.com.my ni tak banyak seperti dua mall online yang terkenal tu dan Nile ni takde applikasi...kena buka kat browser kalau nak membeli. Tapi seronok sebenarnya beli barang nile.com.my ni...

Yang MF suka beli barang di sini ialah pakaian... Harganya murah tapi berkualiti... Lama dah rasanya tak membeli di Nile.com.my ni. Tapi baru-baru ni boleh terjebak semula sebab dok lalu lalang beberapa kali iklannya di timeline Facebook.

Baru-baru ni Nile.com.my ada buat Flash Sale sempena Payday. Flash sale ni ada hari tertentu... Selama 3 hari yang Nile buat baru ni... 26 hingga 28 February. Ada barangan dengan harga rendah ikut hari yang tertentu.

Satu je yang betul membuat MF teruja sangat nak beli... Iaitu satu jubah dress jenama Haniya... Jubah ni mahal kalau harga biasa.. harga kat tempat lain cecah seratus lebih... Kat Nile.com.my dia jual RM79.90. Tapi, masa Flash Sale 28 February yang lalu, harga Jubah Dress Tu menjunam hingga ke RM16 Je sehelai...




Memang teruja habis la Kan... Mana nak dapat. Terus la Tanya suami... Dia pun bagi green light, kita pun apa lagi kan.. laju je tekan checkout...

Ni satu lagi MF suka dengan Nile.com.my ni... Kita boleh pilih jenis penghantaran yang kita nak dengan harga yang tertera... Untuk jubah yang MF beli ni, MF pilih delivery by GDex, sebab pos laju kat tempat MF problem... Tak laju dah... Cuma mahal sikit la... Apa pun harga juga tambah dengan kos pos tak cecah RM25 pun... Murah kan..

Jubah Dress RM16 di Nile.com.my


Jubah Dress RM16 di Nile.com.my

Alhamdulillah, lepas 2 hari order, terus terima barangnya dengan selamat. Apa lagi, kita try lah terus... Alhamdulillah.. memang terbaiklah... Memang betul .. ngam je ukuran yang diberi. . Kainnya pun sejuk je...



Jubah Dress RM16 di Nile.com.my

Senyum sampai telinga satu hari... Haha.. biasa kan orang perempuan... Bila dapat apa yang dia nak sangat tu, memang happy lah kan.. lagi happy bila suami belanja... Biarlah tak mahal mana pun kan...

Alhamdulillah, rezeki dapat grab jubah dengan harga murah.. inilah tips jimat untuk shopping online... Lepas dapat je beli,esok tengok semula, jubah dress haniya kembali ke harga asal RM79.90 dah.  Alhamdulillah... Memang nak jadi rezeki MF juga.. sebab kalau bukan rezeki kita, usaha macam mana pun tak kan dapat punya kan... Kalau nak jadi rezeki tu, Insha Allah dipermudahkan .. yang penting berserah kepada Dia.. kerana Dia Yang Maha Pemberi Rezeki... 

6 ulasan:

  1. alhamdulillah...kalau dah rezeki tak ke mana kan....

    BalasPadam
  2. perghhhh
    memang murah betul nih
    kena cepat beli lah jawabnya sebelum habis stok

    BalasPadam
  3. Sha pun bnyk beli brg dr nile... mostly bag..dan aksesori. Giler murah...hehe

    BalasPadam
  4. Wah..cantiknya jubah tu! Dah lama dah usha jubah ni, tapi takut glitter sangat pulak kalau beli, rupa2nya jubah ni just nice, gorgeous! :D

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^