Akhirnya Dapat Juga Merasa Chicken Cheesy Bite by Pizza Hut

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Akhirnya Dapat Juga Merasa Chicken Cheesy Bite by Pizza Hut | Jika masa dok di KL dulu, MF dan suami sememangnya penggemar keju.. Tak melepaskan peluang menikmati Pizza Hut yang baru... Pantang ada promosi pizza baru.. Mulalah kami ke Mana-mana cawangan pizza hut terdekat. Tak pun.. Order online.. Tunggu aje depan rumah sambil sediakan duit untuk bayar... Senang.

Tapi sekarang, jauh dari bandar... Memang berkira-kira nak pergi makan pizza... Jarak ke bandar lebuh dari 30km.. Ambil masa 20 ke 25 minit.. Dengan minyak semakin mahal harganya ni memang berkira jugalah...

Tapi, alhamdulillah.. Hari ni dapat juga merasa pizza yang baru... Tengok gambar dan iklan memang tergoda habis... Rezeki dari Allah.. Rezeki untuk anak-anak juga... Walaupun gaji awal bulan 10 ni kan.. Alhamdulillah... Rezeki suami MF ikut hari... Bukan sebulan sekali.. Jadi, rezeki anak-anak tu ada aje...

Bila suami ajak makan luar... Mahunya tak happy kan... Menghargai hari cuti kemenangan JDT dalam Piala Malaysia semalam juga kan.. Hehe... Jadi, kami ke Pizza Hut Kulai untuk menikmati Pizza Hut baru.

Chicken Cheesy Bite baru memang tergoda... Tanpa fikir panjang memang terus order set untuk 2 orang makan... Suami, pastinya tak lepas peluang makan Prawn Olio Spegati yang sememangnya menu wajib dia bila ke Pizza Hut.



Set 2 orang makan pilihan B, memang cukup lengkap untuk anak-anak juga. Pizza, menu sampingan untuk anak-anak, aiskrim, air dan sup cukup lengkap untuk kami 5 beranak.

Chicken Cheesy Bite by Pizza Hut


Setelah habis makan menu sampingan barulah sampai menu utama... Chicken Cheesy Bite Pizza... Sedap juga sebab kami memang suka cheese kan.. Cuma MF rasa menu yang ni tak dapat tandingi satu menu pizza hut perkenalkan satu masa dulu... Iaitu Crab Cheesy Bite...

Pizza yang kali ni nipis je... Topping pun ringkas... Cuma ada bebola ayam, isi ayam dan sos nipis... Serta dihiasi tomato ceri dan hirisan daun pudina. Cuma setiap jejari pizza ada keju cheedar dan mozzarella di dalamnya... Tapi bagusnya, sebab pizza ni crunchy... Jadi, tak muak makan... Boleh je habiskan dua orang makan walaupun kami ambil regular size... Kalau pizza biasa, memang  bungkus la.. Sebab tepung yang tebal.. Cepat kenyang... Tapi pizza kali ni tak tebal.. Nipis je... Topping je tebal..

Apa pun.. Alhamdulillah.. Dapat dah merasa.. Tak rasa kempunan dah.. Hehe.. Kalah orang mengidam kan...

MF dan suami ni bab makan tak berkira duit sangat.. Rasa Nak makan, memang layan aje... Pantang ada duit lebih.. Hehe.. Apa pun syukur dengan rezeki yang ada... Alhamdulillah... 

Post a Comment

3 Comments

  1. simple je..nipis la sedap. kalau tebal time lapar mmg hbis..hahah

    ReplyDelete
  2. Belum sempat nk rasa menu baru ni.. tliur tengok.

    ReplyDelete
  3. akak pun tak try lg, menggoda chessy bite nya tuh...
    yg kali ni ranggup yek, msti sedap layan... klu tebal kulitnya nk ngabiskan ssh jgk

    ReplyDelete

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^