05 April 2017

Seronok Pula Design Nama Dengan Aplikasi Focus n Filter!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)





Seronok Pula Design Nama Dengan Aplikasi Focus n Filter! | Semalam dah nampak kat Instagram... Apa benda la diorang dok tulis nama dan belakangnya ada corak abstrak...

Tengok kat Facebook baru tahu.. rupanya diorang guna aplikasi Focus n Filter...





Tak sure ni aplikasi baru atau lama... Tapi rasa masih baru sebab rata-rata aplikasi ni baru ribuan orang download...

Jiwa orang seni, MF pun saja la cari kat Play Store Dan buat tadi...


Haiii.. seronok juga... Dapat create macam-macam nama, tulisan dan nama... Dan tetiba dapat idea baru.. tapi tak boleh nak kongsikan dulu la idea tu.. haha...

Kat Play Store banyak aplikasi tapi MF cuba dua je dulu.. tengok yang banyak review la kan...

Dan antara keduanya... Aplikasi Focus n Filter lebih best la... Sebab pilihan font dan background yang menarik... Icon Dan sticker pun cantik... Dan last sekali boleh laraskan focus yang kita nak...

Jadi, ini hasil dua aplikasi yang berbeza...
Guna aplikasi Focus n Filter

Guna aplikasi Name Art

Nampakkan...

Lepas ni boleh lah edit qoute best-best guna aplikasi ni pula... Tapi qoute yang pendek je la....

Bagi yang minat seni dan ada jiwa seni memang best layan aplikasi ni... Best juga kalau buat gambar profile ni kan... Tak pun timeline ataupun header blog... Nampak lebih elegan dan matang...
Previous Post
Next Post
Related Posts

6 ulasan:

  1. Assalamualaikum Maria
    Thanks for the info.
    Saya minat juga benda2 yang berkaitan dengan design ni..

    BalasPadam
  2. PC pun perasan juga tengah hot sekarang ni...boleh la PC mencuba..

    BalasPadam
  3. Assalam , yana pon terjebak sekali huhu

    BalasPadam
  4. Dah install tapi masih terkial-kial nak guna.. hehe

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^