18 Mac 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Lazada Birthday Blogger Contest | Lazada menganjurkan satu peraduan mudah untuk blogger iaitu Lazada Birthday Blogger Contest (Peraduan Ulang Tahun Lazada)  sempena ulang tahun Lazada ke 5. Baru 5 tahun rupanya Lazada ni... baru tahap budak tadika tapi popularnya Lazada ni macam dah 50 tahun dah... Sebut sahaja Lazada siapa tak kenalkan, hatta budak sekolah rendah boleh kenal tau... Lazada ni boleh dikatakan tempat shopping online utama pilihan ramai kaki shopping online di Malaysia dan beberapa buah negara sekitarnya, termasuk Filipina dan Thailand juga kerana banyak pilihan jenama, harga yang murah, dan juga banyak cara pembayaran untuk pembeli pilih. 



Contest yang terbuka untuk para blogger ini sedang berlangsung 1 March sehingga 23 March 2017. Semakin ramai blogger yang join, semakin banyak dan lumayan hadiah Lazada tawarkan. Jom kita tengok, apa hadiah hebat Lazada nak bagi blogger yang join contest ni...

Kurang 50 Peserta (10 Pemenang) 
1st Prize: 1 x RM300
2nd Prize: 3 x RM200 
3rd Prize: 6 x RM100 

Lebih dari 50 dan Kurang dari 100 Peserta (20 Pemenang) 
1st Prize: 1 x RM500
2nd Prize: 7 x RM250 
3rd Prize: 12 x RM125 

Lebih dari 100 Peserta (30 Pemenang) 
1st Prize : 1 x RM800 
2nd Prize : 12 x RM300 
3rd Prize :17 x RM150 

Lumayan kan. Jadi jom kita memeriahkan contest blogger ni sebab makin ramai join, makin tinggi peluang nak menang hadiah. Mana tau kan... rezeki... Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa tahu.


Bagi yang tak jadi blogger jangan sedih, sebab birthday sales Lazada (http://www.lazada.com.my/birthday-sale/) pun ada dimana kita akan dapat sehingga 90% diskaun. bukan 9% ye, 90% peratus diskaun... Fuhhh... berpeluh tau... mana nak dapat tawaran diskaun hebat camni, melainkan Lazada je berani dok bagi ni.. Jadi, jangan lepaskan peluang tu!


Apa yang anda suka tentang Lazada Malaysia?

Apa yang saya suka??? Hmmmm.... Panjang berjela pula kalau nak terangkan... tapi saya cuba ringkaskan mana yang boleh. Sebenanrnya, saya suka shopping kat Lazada ni sebab banyak pilihan produk. Kalau kita pergi satu Shopping Mall, belum tentu kita akan dapat seperti mana barang yang terdapat di Lazada, silap hari bulan, 3 barang kita nak beli, tapi banyak tempat nak kena beli... sebab tak semua barang ada kat satu tempat. Tapi di Lazada, hanya satu klik "Search", terus akan keluar senarai barang yang kita nak tu... Mudah dan cepat sangat...

Selain tu, MF suka beli kat Lazada ni, sebab mudah nak bayar... boleh pilih nak bayar pakai apa, kad kredit, kad debit, Online atau ATM transfer... Paling best Cash On Delivery... Tapi tak berapa meluas perkhidmatan Cash On Delivery ni.. bergantung pada tempat dan barangan tertentu sahaja. 

Dan, bestnya, MF suka Lazada ni, sebab selalu sahaja ada diskaun tak masuk akal... Produk beratus ringgit boleh jadi belasan ringgit... Ini bukan cobaan, tapi betul-betul punya.. Itu yang best... 

Jadi, tak hairanlah MF dan suami merupakan pembeli tegar di Lazada Malaysia, boleh dikatakan saban minggu ada sahaja produk kami beli. Penghantaran pun cepat tau, dulu ada yang complain lambat, tapi tahun ni pantas betul perkhidmatan diorang ni... Email hantar tracking tak sampai lagi, tapi barang dah sampai dah... Good Job Lazada.. I love it!!!


Top tiga produk pilihan dari Lazada Malaysia (tiga produk kegemaran anda)

Soalan ni mencabar bila nak pilih barang kesukaan di Lazada... Haha.. Kalau boleh nak beli semua.. apa sahaja barang yang tak ada, saya nak adakan kalau boleh la... Antara kategori yang biasa dibelek ialah, barangan electik, kelengkapan rumah, tak terkecuali barangan untuk anak juga. Tapi takpe.. saya akan pilih 3 produk yang memang nak minat buat masa sekarang ni... 


Xiaomi Redmi 4A (Rose Gold)

Smartphone ni memang terbaik sebab memang mana-mana tengok review memang positif. Dah la harga murah, tapi fungsinya setanding smartphone harga ribu riban. Dengan harga mampu milik RM459.00, memang berbaloi untuk spec yang ditawarkan. Camera yang tinggi megapixels, bateri saiz besar, dua simcard + dua whatsapp dalam satu phone, dan internal storage 16gb, memang idam sangat nak ni... kebetulan smartphone tua saya dah tak berfungsi dengan baik.. Tu yang macam gila bayang... Setiap hari mesti tatap ini smartphone... hehe... Haaa, kalau nak cepat follow di Lazada kat http://www.lazada.com.my/redmi-4a-rose-gold-19016329.html



Philips HD2139 Pressure Cooker Electric 6.0L (Brown)  

Bagi mak yang bekerja dan sibuk memanjang macam saya memang satu keperluan ada periuk cepat masak seperti Philips HD2139 Pressure Cooker Electric 6.0L ni. Sebabnya, senang nak masak makanan yang sedap-sedap bila ada pressure cooker ni... Dah lama dok membelek periuk ni... Dengan review positif, buatkan tak sabar nak memiliki periuk jenama Philips. Lagipun, jenama Philips ni terkenal satu dunia sebagai jenama yang berkualiti dan terbaik di pasaran. 


Lenovo Ideapad 710s Plus 1.2KG Ultrabook -i7-7th gens 512GB SSD 

Produk piliha ketiga ialah Lenovo Ideapad 710s Plus 1.2KG Ultrabook -i7-7th gens 512GB SSD. Netbook MF bermasalah pula... Dah dua kali repair, kali pasrah nak beli baru... Nak beli yang lebih berkualiti.. Tak kisah tang harga, asalkan tahan lama...dan serba boleh. Jadi Lenovo Ideapad 710s Plus 1.2KG Ultrabook -i7-7th gens 512GB SSD   menarik minatsaya sebab spec tu buatkan ianya sangat berbaloi dengan harga... Dengan RAM dan prosessor yang besar, memang sesuai untuk saya yang sukakan design dan berblog serta bekerja menggunakan laptops setiap hari. 



Apakah pendapat anda untuk Lazada Malaysia boleh diperbaiki/dipertingkatkan?

Saya harapkan Lazada dapat pertingkatkan cara pembayaran. Perluaskan lagi lingkungan produk yang ada cash on delivery, sebab ramai pelanggan suka cara pembayaran begitu...memandangkan tak semua orang mampu nak bayar online ataupun debit dan kredit kad. 

Selain, harap Lazada lebih effesien memberitahu pelanggan tracking number secepat mungkin. Supaya pelanggan bersedia menerima barang yang dibeli pada masanya.

Apakah ucapan selamat hari lahir anda untuk Lazada Malaysia?

Selamat Ulangtahun ke-5 Lazada! Semoga Lazada Malaysia terus maju jaya dan kekal sebagai peneraju shopping mall online di Malaysia dengan harga terendah, selamat, berkualiti dan dipercayai ramai. Terima kasih Lazada kerana memudahkan rakyat Malaysia membeli belah dengan mudah dan cepat. 

All the best for the future!

===================================
Lazada birthday Blogger Contest

Bagaimana untuk Join Lazada Birthday Blogger Contest?

1. Peraduan bermula dari 1 Mac sehingga 23 Mac 2017 (11:59).

2. Setiap peserta (blogger) perlu menulis catatan dan menjawab soalan-soalan ini pada / pos blognya:

a. What do you love about Lazada Malaysia? 
b. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) 
c. How do you think Lazada Malaysia can improve? 
d. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 

3. Perkara ini mesti mengandungi screenshot untuk ketiga-tiga produk tersebut dalam titik 2.b (yang "Pilihan Produk Top" pos).

4. Peserta dikehendaki menyerahkan pautan ke jawatan mereka melalui e-mel kepada contest@lazada.com.my dengan subjek bertajuk: Lazada Contest Birthday Blogger

7. Peserta adalah dialu-alukan untuk menghantar artikel dalam mana-mana bahasa.

6. Pemenang akan dipilih secara rawak.

2 ulasan:

  1. Ramai betul yang join contest nih. saya pon join hehe.apa pon good luck yer.

    BalasPadam
  2. menarik... nak join jugalah! :D

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^