Friday, 31 March 2017

iPrice Blogger Competition – 11street.my

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

iPrice Blogger Competition – 11street.my | Satu lagi pertandingan blog yang di anjurkan oleh pihak iPrice.my yang merupakan sebuah online mall yang membandingkan harga bagi beberapa online mall. Jika website untuk perbandingan harga hotel ialah traveloka dan trivago, dan iPrice.my pula online mall untuk membandingkan harga barangan bagi produk harian dan keperluan kita yang ada seperi lazada.com.my, zalora.com.my, 11street.my dan sebagainya.




MF mendapat jemputan dari pihak iPrice.my untuk menyertai iPrice Blogger Competition. Hanya perlu membuat artikel mengenai sebuah online mall yang ada di pasaran sekarang dan cuba memberi cadangan untuk membaiki kelemahan yang ada dengan idea dan pengalaman sendiri dan ini bertujuan memudahkan lagi para pelanggan untuk terus membeli belah secara online tanpa ke kedai-kedai mahupun shopping mall. Semuanya dihujung jari sahaja sekarang. 

Untuk iPrice Blogger Competition ini MF memilih online mall 11street.my yang merupakan salah satu online mall  sentiasa MF dan suami MF pernah shopping suatu ketika dahulu sehinggalah berlaku masalah demi masalah buatkan MF serik nak membeli di 11street.my lagi. 


Pilih sebuah kedai e-dagang (online mall) pilihan MF

MF memilih 11street kerana online mall ini yang selalu MF berurusan suatu masa dahulu dan ada beberapa idea yang bernas MF nak kongsikan berdasarkan pengalaman MF yang pernah gila membeli belah di 11street.

Kenapa MF memilih 11street.my? Ini kerana barang-barang yang ada di online mall ini kerana harga yang ditawar juga cukup murah dan mengoda nafsu membeli belah sesiapa sahaja. 

Selain itu, 11street.my juga sentiasa memberi tawaran harga barangan yang tidak masuk akal seperti mana gambar di bawah ini.

 


Beg tangan jenis sandang biasa boleh dapat diskaun harga hingga 90% menjadikan harganya bawah RM10 ringgit... Maunya tak rambang mata bila masuk ke 11street.my ni...Jadi, tidak dinafikan lagi 11street.my ini merupakan online mall yang cukup hebat dalam memberi tawaran harga barangan yang menggugat jiwa kaki shopping online.


Masalah Yang Dihadapi oleh Online Shopper
Masalah.. mana-mana online mall mempunyai kelemahan masing-masing dan MF bukanya mencari kelemahan 11street.my tetapi sebagai jalan kepada permasalahan yang mungkin dihadapi oleh MF atau sesiapa sahaja yang pernah membeli online menerusi 11street.my

Ini kerana MF pernah mengalami satu masalah yang tidak sepatutnya terjadi dengan 11street.my ni.

Dulu, kiranya hujung tahun 2016, MF masih membeli di 11street.my sehingga terjadinya dua kali tertipu dengan barangan yang dibeli. MF ni biasanya bila beli online, akan refer review pelanggan, jadi kita yakin nak beli disitu... MF beli sejenis handbag, bergantung penuh kepada gambar yang diberi dan detail produk hanya menulis, produk tu merupakan produk baru... dan memang anggap takde masalah bila sebab seller tu hanya dari Pulau Pinang... Jadi paling lambat 7 hari bekerja boleh sampai barangnya. 

Selepas 7 hari tak kunjung tiba barangnya dan bila semak tracking number yang diberikan, dah seminggu tiada dalam sistem pos laju, terus adukan kepada 11street... menunggu lagi, 11street contact seller, lepas 3 empat hari macam tu, baru terima meseg, katanya barang yang MF nak beli tu habis stok kena tukar dengan warna lain... Akhirnya, tukar la... malas nak panjang cerita... keesokannya seller SMS lagi, katanya pilihan warna tu habis pula, dan last choice, kena pilih yang lain... Jadi, pilih aje lah... Disebabkan masalah tu, hampir sebulan barulah MF terima barangannya... dah terima kecewa juga sebab ingatkan materialnya kain ke hapa, rupanya beg getah... Memang rasa rugi juga dengan kos pos lagi, rasa baik beli kat pasar malam aje... memang menyesal masa tu... 

Tapi itu takpe lagi... Kali kedua, buatkan MF dan suami terus tak beli dengan 11street ni, sebabnya kecewa dengan kualiti barang... sebab ada seller jual barang lama yang tak laku, antaranya MF pernah beli stokin baby, harga nak kata murah biasa je la.. Tapi kotak atau packaging tu lusuh dan berhabuk teruk... Nampak la.. barangn lelong gayanya... Suami juga pernah beli cable USB, akhirnya terbuang sebab langsung tak boleh guna, dah la takde warranty. patut la murah sangat katanya... memang ada la barang rasa membazir beli tak guna dengan 11street.my ni.

Selain tu, satu lagi yang agak mengecewakan dengan 11street dengan kos penghantaran ni, setiap barang memang dicas kos yang agak tinggi, lagi banyak beli lagi banyak la kos pos kita nak kena tanggung... Pernah nak beli barang harga keseluruhan dalam RM300 sekali total kos pos hampir separuh harga barang. Terus tak jadi beli. 



Mencadangkan Penyelesaian Masalah

Dari pengalaman MF yang mengalami masalah dengan 11street.my di atas. MF ingin mencadangkan :-

Wujudkan komunikasi terus secara dua hala antara penjual dengan pembeli
Disebabkan masalah kehabisan stok dan stok yang tidak diupdate di website 11street.my, MF ingin mencadangkan pihak 11street.my wujudkan satu platform chatting supaya penjual dapat terus berhubung terus dengan lebih cepat antara penjual dan pembeli. 


Kurangkan kos penghantaran
Walaupun 11street.my selalu juga berikan kupon penghantaran percuma, tapi syaratnya ketat dan harga kupon hanya dengan potongan tertentu... sedangkan kos penghantaran meningkat sekarang ni. Jadi, mohon pihak 11street buatlah tawaran dengan diskaun penghantaran jika beli lebih 3 atau 5 barangan tertentu atau lebih had kos tertentu... Pasti ini akan lebih menarik lebih ramai pembeli online, sebab orang sekarang sangat suka beli online tapi dapat jimat dari segi kos pos. 


Pastikan penjual di 11street.my selalu kemaskini barangan mereka.
Masalah barangan kehabisan stok dan stok lama, pihak 11street.my seharusnya perlu peka dan lebih mengambil tahu penjual yang menggunakan perkhidmatan mereka. Pastikan penjual di 11street.my mengemaskini stok barang dalam kedai online mereka. Ini supaya pembeli tidak tertipu dengan barangan yang lama, lusuh atau terpilih barangan yang dah habis stok. 

MF rasa, itu sahajalah yang MF dapat kongsikan masalah dan cadangkan langkah penyelesaian kepada pihak yang berkenaan. 



Semoga perkongsian ini dapat membantu pihak 11street.my untuk terus maju ke hadapan dan dapat bersaing dengan online mall lain dan juga pihak iPrice dapat memasukkan barangan yang ada di 11street.my ke dalam website IPrice.my bagi memudahkan lagi online shopper untuk

1 comment:

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^