03 Mac 2017

Cara Hantar Whatsapp Tanpa Save Nombor! | Peniaga Online Wajib Tahu!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)
Cara Whatsapp Tanpa Save Nombor Telefon

Sebenarnya cara ni dah lama dok cari... Biasalah.. Kadang kita nak beli sesuatu Online... Tapi malas nak save nombor sebab nak tanya harga je kan..

Tapi kali ni tak susah lagi... Terutama kepada peniaga Online...

Korang dah boleh mudahkan pelanggan korang dengan buat ayat Copywriting dan terus berikan link terus untuk pelanggan anda whatsapp anda tanpa save nombor...

Memang lepas ni berdezup la orang akan whatsapp anda... Takde alasan lagi dah susah nak whatsapp...



Caranya tak susah...

Cuma letakkan link ini...

http://www.wasap.my/

Contoh:
http://www.wasap.my/60192732794

Kalau nak buat link promosi... Atau macam orang dok buat ayat Copywriting tu... Whatsapp ke no dotdotdot..

Mudah je..
Taip macam ni:

http://www.wasap.my/60192732794/CETAKBAJUEKSPRESS

Maknanya korang cuma letak ( / )  lepas nombor telefon tu dan letakkan apa-apa ayat untuk tujuan promosi dan sebagainya...

Mudah dah kan...
Ini buatkan korang tak payah lagi nak minta pelanggan whatsapp korang... Korang cuma bagi link ini untuk diorg klik dan terus whatsapp korang... Mudahkan...

Selamat mencuba...
Previous Post
Next Post
Related Posts

8 ulasan:

  1. Betul saya pun baru dapat tau cara ni dari rakan niaga online juga... mudah dah la kan...

    BalasPadam
  2. Wahhhh menarik ni. thanks kongsikan tips ni. kadang2 malas nak save contact satu satu sebab bukannya nak contact tiap hari pun.

    BalasPadam
  3. Memudahkan juga buat customer kan.. Thank you for the tips :)

    BalasPadam
  4. tak jadi pun. android boleh ke?

    BalasPadam
  5. Subhanallah.. Mohon halalkan ilmu.. Terima kasih banyak, memang bermanfaat. (o)

    BalasPadam
  6. Minta tlong.tak boleh buat

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^