Breaking

05 Mac 2017

5 Ciri Lelaki Perfect Idaman Wanita Masa Kini Untuk Buat Calon Suami!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Benarkah lelaki perfect tak wujud???

Kalau ikut gambar yang jadi VIRAL ni.. Ciri-ciri lelaki perfect tu seperti:


Tidak merokok
Tidak melepak tak tentu hala
Tidak curang
Tidak keluar malam
Tidak suka membazir

Dan dikatakan lelaki macam ni dah tak wujud zaman sekarang..  betul ke??
Pendapat MF.. Masih wujud lelaki macam ni... Dengan syarat... Kalau kita nak lelaki perfect.. Jadikan diri kita wanita yang perfect dulu...

Sebab :

Renungkan kata Allah ini:

 َلْخـَبِيـْثــاَتُ لِلْخَبِيْثـِيْنَ وَ اْلخَبِيْثُــوْنَ لِلْخَبِيْثاَتِ وَ الطَّيِّبَاتُ لِلطَّيِّبِيْنَ وَ الطَّيِّبُوْنَ لِلطَّيِّبَاتِ.
“ Wanita-wanita yang tidak baik untuk laki-laki yang tidak baik, dan laki-laki yang tidak baik adalah untuk wanita yang tidak baik pula. Wanita yang .baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk wanita yang baik. (Qs. An Nur:26)


Jadi masih wujud lelaki perfect ikut tafsiran tu.. Dengan syarat kita baikkan diri kita.. Niat kerana Allah nak dapat rezeki suami yang baik-baik...  InshaAllah masih wujud lelaki perfect... Tapi yang totally perfect memang takde sebab kita semua hamba Dia.. Tiada yang sempurna. Jadi syukur seadanya dengan kekurangan pasangan itu akan menjadi kan pasangan kita adalah yang terbaik.

2 ulasan:

  1. Setuju dgn entry ni. Mana bokeh stereotype macamtu kan. Kita pun bukannya dah berjumpa dengan semua orang to make that kind of conclusion

    BalasPadam
  2. kalau lelaki idaman, sy nak cari yg x merokok & utamakan keluarga. solat tu mesti, sebab tu tiang agama. bila utamakan keluarga, mesti takda masa nak lepak kat luar, keluar memalam ��

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^