بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Rutin bulanan... Lihat perkembangan blog sendiri.. sebagai penaik semangat dan motivasi diri sendiri untuk berblog...

Alhamdulillah, statistik bulan September buatkan MF tersenyum lebarr... Alhamdulillah.. peningkatan berganda-ganda.. Alhamdulillah..


Statistik blog bulan September meningkatn berganda berbanding bulan Ogos.. 

Lihat sahaja nilai Pageview... lebih 70% peningkatan... bulan Ogos 135,091 pageview, bulan September meningkat kepada 231,242 pageview.. Alhamdulillah... Tak pernah terjangkau dek akal nak capai PV sampai ratus ribu ni.. Tapi tak mustahil rupanya nak capai, asalkan usaha yang berterusan serta ikhlas menulis. 

Unique Pageview juga meningkatn..dari 89,886 kepada 112,960 untuk bulan September... Alhamdulillah.. 

Bounce rate juga dah makin rendah dah... dari 54 kepada 10 sahaja.. Nak tahu pasal Bounce Rate dan kepentingannya kepada SEO Blog, boleh baca >>>SINI<<< . Cuma Peratus Exit menurun pula.. nak kena buat sesuatu ni supaya dapat maintainkan peratus Exit.. Supaya balance dengan bounce rate.



Ranking Alexa juga dah makin mengecil angkanya.. 
Bulan lepas 6k lebih... Alhamdulillah.. bulan ni dah turun kepada 5k. 

Terima kasih buat pembaca setia serta silent reader yang memang banyak menyumbang kepada trafik blog ini... terima kasih juga kepada rakan blogger.. Tak lupa juga kepada suami yang terus bagi sokongan dan izin untuk MF terus berblog. 

6 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. ekin bulan ini kurang hihihihi...

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah.. hihihi Rezeki dapat banyak pageview. Banyak info bermanfaat dalam blog Maria Firdz. :)

    BalasPadam
  3. Saya memang tak reti nak main-main SEO ni. Huhu.

    BalasPadam
  4. Kak Maria, macam mana nak dapatkan statistik macam kat atas tu??
    Saya dah buka Google Analytics tapi dia tak tunjuk options yg sama..
    Hurmm..

    BalasPadam
  5. alhamdulillah..okla tu masih tinggi..kita pun tak macam ni

    BalasPadam
  6. selamat ya puan atas pencapainnya ..semanagat terus ngeblognya

    BalasPadam

Catat Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama