05 Oktober 2016

Cara Lain Untuk Follow Blog Jika Button Follow Error

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

MF dah lama hadapi masalah ni... Dah try klik banyak kali... Perkara ni berlaku sejak blogspot upgrade button follow dia tu la.. 


Dah refresh, clean history dan cache sama juga... Akhirnya ada terbaca cara follow lain kat blog siapa tak ingat plak... Tapi cara ni agak leceh la.. tapi ada kelebihannya juga...

Caranya: guna butang ADD kat dashboard blogger... seperti yang MF tunjukkan step di bawah ni.. 


Klik je button Add tu.. 

Masukkan URL blog yang kita nak follow.. 
boleh masukkan lebih dari satu URL.. 
Lepas tekan follow tu.. akan keluar popup macam kat bawah ni:

v
v

Klik je reload ... lepas tu korang refresh semula blog yang korang copy URL untuk follow tadi.. 
akan nampak kat button follow tu bertukar kepada unfollow... maknanya korang dah berjaya follow blog tu... 

Itu je la caranya MF dok buat sekarang ni.. terutama waktu nak join segmen atau give away.. 

3 ulasan:

  1. Bagus MF buat entri ni..
    Akak pun ada masalah mcm ni bila nak follow blog..
    Tq MF

    BalasPadam
  2. Sy pun ada masalah macamni. Bese kena klik 2x baru okay...

    Regards,
    SNM_Yana Afi Mohamed

    BalasPadam
  3. terpksa la wlupun cm leceh..huhuhu

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^