15 Ogos 2016

SEGMEN BLOGGER AKTIF 2016 - MARIA FIRDZ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Setahun MF tak anjurkan apa-apa segmen... NI tergerak hati nak buat segmen... Idea nak buat segmen ni sebab nak cari rakan blogger yang betul-betul aktif dan tak "pilih bulu" dalam berblog... OK.. bab tu nanti MF buat entry lain lah ye.. 

Ni entry segmen... Segmen ringkas ni adalah tujuannya untuk mencari rakan blogger yang komited dan aktif berblog. Aktif tu maknanya dalam seminggu ada la entry baru paling kurangkan... Takdelah 5 atau 6 bulan sekali. 

MF nak bersihkan bloglist MF yang kebanyakannya diisi oleh blogger yang dah tak aktif berblog... Nak bagi peluang kepada blogger baru dan blogger yang aktif pula...Barulah semangat MF nak blogwalking bila ada blogger aktif ni.. 

Semua blogger dijemput untuk sertai segmen mudah ini.


Syarat-syarat penyertaan:
1. Terbuka untuk blogger Warganegara Malaysia.
2. Follow blog Maria Firdz
3. Follow Google Plus +Maria Firdz 
4. Buat satu entry bertajuk "SEGMEN BLOGGER AKTIF 2016 - MARIA FIRDZ"
5. Copy banner di atas dan backlink kan ke entry INI.
6. Publishkan entry, dan hantarkan URL penyertaan pada ruangan komen ENTRY INI.


Ganjaran kepada peserta yang join segmen ini:
1. Semua peserta automatik dimasukkan dalam bloglist Maria Firdz di mariafirdzbloglist.blogspot.my
2. 15 peserta bertuah akan dipilih untuk menjadi rakan bloglist utama di blog www.marifirdz.com.

Tempoh Penyertaan:
5 Ogos 2016 hingga 15 Ogos 2016 (11.59pm)

Jemput join ramai-ramai ye... 
Terima kasih buat yang sudi join dan jadi rakan bloglist mariafirdz di mariafirdzbloglist.

Jika sudi, mohon LIKE PAGE INI DAN INI serta FOLLOW INSTAGRAM INI
Previous Post
Next Post
Related Posts

60 ulasan:

  1. http://www.aimisyahirah.com/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  2. Ade tak bisa ikut karena bukan blogger Warganegara Malaysia.... hikshikshiks...:(

    BalasPadam
  3. hai sy join :)

    http://www.roziahmuhammadnor.com/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  4. done join...

    http://sigadisberkacamata.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-fridz.html

    BalasPadam
  5. Ain joinnn...
    http://ainpunyeceritalah.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  6. http://ainpunyeceritalah.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  7. Menrik segmen ni..
    In Sha Allah later Mrs. A join :-)

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum,
    mmmmm nak buat entri tu yang tak berapa nak rajin tu

    BalasPadam
  9. Join....

    http://huhahuhajerr.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  10. sy pun nak join juga la..

    https://www.ahmadhasif.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  11. Salam,saya join =)

    http://masturanasarudin.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  12. saya join

    http://meinnameisthazrina.blogspot.com/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  13. Joined :)

    http://akhalilah.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  14. saya join =)

    http://at-tarmizi.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  15. saya join =)

    http://at-tarmizi.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  16. http://www.adianiez.com/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  17. wawa join..")

    http://vitaminwawa.blogspot.com/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  18. join..

    http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  19. saya join yerrrr

    http://thezafirahnazri.blogspot.com/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  20. http://www.bondezaidalifah.com/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    join...




    BalasPadam
  21. http://jackarcherpunyabelog.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  22. Assalamualaikum, saya join yea..

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  23. pokcik join..

    http://www.pokcikblogger.com/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  24. Assalamualaikum , Yaya join . Semoga Yaya dapat jadi salah seorang bloglist MF tahun 2016 ni . Amiin .

    http://stnrsyfh.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  25. http://belogs.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html?m=1

    BalasPadam
  26. saya join ye :)

    http://www.kasihjuju.com/2016/08/egmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  27. Hye saya join
    http://letterlforlife.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  28. join juga https://dindamaisarra.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  29. Join..

    http://kampung-kameq.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  30. Salam... Cikla join...

    http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  31. as salam sha join
    http://acuasha.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  32. Lea join..

    http://sotskirt.blogspot.com/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  33. join :D
    http://mellyacrayola.blogspot.com/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  34. Assalamualaikum..sy join..

    http://rosharamani.blogspot.com/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  35. SALAM. hai , saya join segmen ni. :)
    salam ukhuwwah

    http://ohmyvitamin.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  36. Hai Maria saya join ye...dan dah follow awak =)
    https://billabellabell.blogspot.my/2016/08/assalamualaikum.html

    BalasPadam
  37. salam, zie join juga
    http://jepunmari2.blogspot.com/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  38. saya join...

    http://www.sheilainspire.com/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  39. Assalamualaikum...MYiDEAKiNi juga yer...

    http://www.myideakini.com/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  40. join jugak walau malas update blog

    http://tujuhpetak.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016.html

    BalasPadam
  41. Morning =)
    Siqah join ye..

    http://siqahiqa.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html?m=1#more

    BalasPadam
  42. As salam. Yb join juga segmen ini
    https://yangbaik.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  43. salam..
    yaya join jgk..heee lama xjoin segmen ^_^

    https://tentangyaya.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  44. Join :)
    http://nakahime.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  45. Kita masih aktif lagi tau. Cuma entry tu tak sekerap dulu. Huhuhu.
    Nanti dah free kita join ya sis. InshaAllah

    BalasPadam
  46. Saya join ...

    http://jombercontest.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  47. Saya join lagi ...

    http://hanifadhlinaabdulrahman.blogspot.com/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  48. waaa..nak join! hehe..

    http://www.ceritaejoy.com/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firz.html

    BalasPadam
  49. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  50. Assalamualaikum , Emma join Segmen ni ya

    http://emmadianastory.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  51. Efa join...

    http://www.efaothman.com/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  52. Assalamualaikum
    Cik Meyra join yerrr :D
    http://minimeyra.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  53. icha join yer :)

    http://ichazainifidelis.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  54. Cik Kumbang join :)

    http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalamualaikum saya new dalam berblog tolong tunjuk ajar ea. Saya nak join http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

      Padam
  55. Ramainya blogger aktif yg join segmen ni..Cik Nad tak dapat nak join sbb tak berapa aktif sejak awal thn ni atas sebab yg tak dapat dielakkan..ni baru nak start enjin balik..neway good luck utk semua yg sertai segmen dan semoga blog Maria Firdz terus maju.

    BalasPadam
  56. Nak join :D :DD ni blog saya:- http://www.nyvlog.blogspot.my

    BalasPadam
  57. CN join ye : http://www.cekgunorazimah.com/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  58. alaaa baru perasan ada segmen ni. nak join sekarang boleh tak? hehe.

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^