Mudahnya Ada Farmasi Online

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Mudahnya bila ada farmasi online | Selama ni tak tahu ada farmasi online... mencari juga... tapi setakat yang tahu kat Lazada tu ada lah jual beberapa jenis ubat atau supplement yang popular... Tapi supplement yang MF cari takde pula... 

Dah lama mencari Pil Kalsium jenama Appeton ni... Pil Kalsium ni yang serasi dengan badan. Kalau kat KL dulu, memang beli terus sahaja kat Farmasi Kesuma, di Gombak. Satu-satunya Farmasi yang jual pil kalsium ni area gombak... sebab dok cari tak jumpa pula. Bila berpindah ke Johor, alahai... takde pula jenama ni... Puas juga mencari... 

Salah satu sebab kekal dengan pil kalsium ni, sebab lebih yakin kerana adanya sah halal dari JAKIM... memang MF semak sendiri di laman web JAKIM... Ada beberapa jenama je yang halal... yang lain takde pula halal JAKIM.. daripada was-was, baik tak payah kan... 

Sebabkan perlu juga dengan pil kalsium ni... sebab suami MF selalu gak sakit belakang, punca dia pernah jatuh dan tulang retak... dan MF pula kalsium tak mencukupi walaupun minum susu, jadi, cari juga online... MF semak dulu pil kalsium yang ada halal JAKIM... Hanya jenama Appeton dan jenama Flavettes je yang halal.. Jenama lain tak pernah mencuba, cuma dua jenama tu yang agak pernah dilihat kan...   Jadinya, carilah kat LAZADA dengan harapan ada jual kat LAZADA... 


Dalam dok belek-belek, ada pula jenama Appeton... Tengah diskaun pula tuh... Alhamdulillah.. nak jadi rezeki kan... terus order dua botol... Selepas buat pembayaran, rupanya dijual oleh Farmasi Caring... Tak pernah tahu pula farmasi Caring ada buat jualan online...atau e-shop.. Tapi dah beli melalui Lazada la kali pertama ni... Ok je.. 2 hari sampai ke rumah barangnya... Lazada pun ok je... takde masalah setakat ni... Alhamdulillah.. 

Sekali tengok terus website dan e-shop Farmasi Caring... Tengok cawangan area Johor, jauh pula dengan kawasan rumah kami... Jadi baik beli online je... Insha Allah lepas ni dah tahu la mana boleh dapatkan ubatan dan supplement di Farmasi... Online sahaja terus dari Farmasi Caring. 

Sejak dok Johor ni, kawasan perumahan kami agak jauh dari Bandar walaupun nama bandar... Tapi agak ulu dan jauh di tengah hutan kelapa sawit... Kawasan felda kan... Bila camtu, pilihan yang ada ialah beli online... sebab rasa tak berbaloi nak ke pekan atau bandar semata-mata nak cari satu barang je kan...lainlah waktu jenjalan tu singgah kan...

Syukur juga, khidmat Pos Laju, Gdex, Skynet dan juga City Link di kawasan perumahan kami ni mudah dan cepat... Alhamdulillah... takde masalah bab penghantaran... cepat dan mudah... Jadi, memang syok shopping online... sampai en.somi pun terjebak sekali... hehe... 

Lepas ni, kalau sesiapa yang jauh dari farmasi, boleh guna Farmasi Caring Online di laman web ini... 
http://estore.caring2u.com untuk buat beli ubat atau supplement secara online sahaja.

Post a Comment

2 Comments

  1. wah,...maca banyak je beli tu..saya ni farmasi depan rumah je.tapi nak keluar pulak malas..heheh

    ReplyDelete

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^