Sunday, 1 May 2016

Cuti Hari Pekerja??? Macam Tiada Makna Je...

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Alhamdulillah...  Cuti hari ni ye...
Hari pekerja katanya...
Tapi bagi saya yang bergelar guru ni... Macam takde makna je hari pekerja...  Hehe...


Pepagi lagi dah siapkan kerja-kerja pengkeranian guru...
Tambah pula dengan menanti kedatangan pelawat yang dijangka datang minggu depan, tambah dengan peperiksaan pertengahan tahun, cikgu-cikgu super duper busy...

Jadi, makna hari pekerja cuma cuti tak pergi kerja jela.. tapi hakikatnya kerja macam biasa di rumah...

Apa pun syukur dengan apa yang ada...

Selamat hari pekerja buat semua...
Selamat bercuti bagi yang bercuti ya...
Manfaatkan cuti bersama keluarga... 

3 comments:

  1. SELAMAT HARI PEKERJA MARIA.

    ReplyDelete
  2. salam , moga dipermudah kan segala urusan :) ^^

    ReplyDelete
  3. aida fhm sgt.
    adik aida cikgu di kajang.
    sabtu ahad utk dia buat pe yg patut.
    pe yg dia x sempat buat time hari keje :)

    ReplyDelete

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^