Statistik Blog www.mariafirdz.com Bulan Oktober dan November!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Dalam kesibukan, tetap juga melayan blog... Blog ni dah jadi hobi MF... Tempat MF release tension... dah terbiasa kan... jadi, tetap gak layan dan update blog walaupun sibuk uruskan itu dan ini...

Dalam kesibukan, rupanya MF tak update pun statistik dan status blog untuk bulan lepas... Jadi bulan ni MF buat terus la statistik blog untuk bulan Oktober dan November.

Statistik blog untuk bulan Oktober melalui Google Analytic:


Statistik blog untuk bulan November melalui Google Analytic:

Nampak penurunan sikit... Tapi masih mampu maintain lagi la ranking Pageview tu..Masih atas 50 000 pageview untuk sebulan... 


Ranking Alexa ni memang menurun lah.. bukan senang nak maintain nih... Tapi ni lama MF tak semak alexa ni.. Last semak bulan Mei... Entrynya di sini .. Memang mencabarlah bab ranking nih.. Tapi, takpe.. yang penting Pageview tu membantu...sebab yang tu kebanyakan pengiklan nak tengok tu... MF pun dapat banyak tawaran dalam waktu kelam kabut.. tapi tak mampu nak ambil job.. Takut tak terbuat. 

Memang akui, bulan November yang serba serbi kelam kabut dengan banyak urusan kehidupan... Dengan jadi pengawas SPM, kerja hakiki di sekolah, urusan pindah dan sebagainya.. Tak cukup kaki tangan, tapi blog maintain update empat entry kan... hehe... tu la ajaibnya MF ni.. Blog tak tinggal tuh.. Dah hobi kita kan.. Blog kita, cara kita la kan.. Jadi, busy camne pun, blog ni tetap berupdate., insha Allah.. setakat ni mampu lagi maintain.. tak tahu la akan datang macam mana... Harap mampu lagi bagi yang terbaik untuk pembaca blog ni.. insha Allah.. 

Doakan yang terbaik ya untuk MF.. 
Terima kasih buat pembaca dan blogger yang terus bagi sokongan pada blog yang tak seberapa nih..

Post a Comment

13 Comments

  1. salams jumaat maria, lamanya akak tak bw:):)

    ReplyDelete
  2. Salam singgah sini sis...semoga sis sentiasa maintain dalam dunia blogging dan terus maju ke hadapan..sentiasa di murahkan rezeki..

    ReplyDelete
  3. Salaam jumaat :

    singgah follow sis : http://wzalehawismail.blogspot.my/

    ReplyDelete
  4. Sejak tukar template & berdomain blog saya pun dah cecah ratus ribu dah per month. Dulu.. setakat boleh la.. Kena kerja keras sikit la. 1 hari 3 4 entri juga. Bukan kata tukar template mesra SEO & berdomain.. bermalas malasan pun traffic masuk macam air bah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy x mmp lagi nak capai ratusan ribu tuh.. Tahniah kak suria...

      Delete
  5. bounce rate yumida pun masih tinggi.. kalau dpt yg rendah kan best..
    lama x check alexa rank, dulu2 je rajin..sekarang takde lagi nak check rank

    ReplyDelete
  6. all the best sis... tahniah k... inspired from you sis... hehe

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah.. tahniah.. moga terus success..

    ReplyDelete

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^