Siapa Suruh Cari Pasal Dengan Blogger!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Semalam terkejut dapat Mesej dari satu company yang pernah MF review dalam blog sebab lambat siapkan order... Malas nak citer panjang atau throwback... Baca aje kat sini...


Dia mengadu la pasal review MF.. Rupanya ada yang share dengan dia pasal review MF tuh... Hmm... 

Boleh baca kan apa komen MF tu kan.. Bukan niat nak tutup periuk nasi orang... Tapi tu lah.. Siapa suruh cari pasal dengan blogger... MF review pengalaman sebagai peringatan dan pengajaran... 

MF juga peniaga online.. Tapi sebolehnya kami jaga pelanggan tak kisah la walau RM5 pun.. 

Kami berpindah ni pun.. Bagitau pelanggan awal-awal... Sebulan dah tutup... Tu pun masih ada yang tanya nak order...tapi kami bagitau awal, kami tak ambil order sebab dalam proses pindah... Kita tak nak pelanggan tunggu order... 

Maaf la... Saya tak kan delete entry tu... Jadikannya pengajaran la ye... Itulah akibat kalau pelanggan dah hilang kepercayaan... 

Pengajaran dan peringatan buat MF juga yang buat bisnes ni... Jaga pelanggan sebaiknya... Tirulah cara orang cina berniaga... Ambillah tokoh Islam Jutawan zaman Rasulullah s.a.w dan sahabat sebagai model... Insha Allah... Akan berjaya dunia akhirat dalam berniaga... 

Post a Comment

9 Comments

  1. yup.. bukan nak mengaibkan tapi kadang2 bila tak di jadikan isu benda2 macam ni depa buat macam tak kisah. berniaga kena on time, jujur..

    ReplyDelete
  2. Ya btl tu hati pelanggan memg kna jaga

    ReplyDelete
  3. Selepas ini mereka yg tlibat dgn bisnes on9 perlu lebih peka lagi. Jgn ingat org xkenal kita blh buat suka hati. Cust skrg lbh bijak menilai. Klu ada yg tak kena dgn peniaga tu mmg akan ambil tndakan. Ini soal komitmen dan duit. Anda mudahkan urusan org,Allah mudahkan urusan kita.

    ReplyDelete
  4. Betul tu ... Memang kena jaga pelanggan. Tambah pulak kalau niaga online kan.. :-)

    ReplyDelete
  5. yg baik kita ambil jd pedoman kan, yg kurang baik sebagai sempadan....

    ReplyDelete
  6. Seharusnya mereka mengambil iktibar.. berniaga harus peka dan ikhlas..

    ReplyDelete
  7. betul tu.. kena jaga pelanggan baik2.. semoga murah rezeki selalu =)

    ReplyDelete
  8. Hmmm blogger review apa yg betul jer kannn..tak kan benda tak elok pun kita nak review good2 jer..mmg tak la!

    ReplyDelete
  9. betul.
    blogger review benda yg betul.
    sepatutnya dorng kena ambil pusing dan perbaiki kelemahan

    ReplyDelete

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^