Perkhidmatan Pasang Tinted Lampu Kereta!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Nak jaga mata, kita pakai cermin mata atau spek mata hitam.. Kereta pun camtu juga, nak bagi lampu tahan lama, kena pasang "cermin mata" atau "contect lens" pada lampu kereta.

Jadi, caranya, pasang tinted pada lampu kereta... Pernah pergi pasang kat kedai kena cas RM60 untuk kereta viva... Kenapa pasang tinted lampu??? bukan untuk aksesori, tapi untuk pastikan cover lampu tahan lama.. sebab biasanya cover tu plastik.. lama kelamaan akan pudar dan kelabu.. Jadi, kalau dah kelabu dan kabur tak nampak... kena la tukar lain.. Pernah dah tukarkan untuk Viva tu dulu RM300 ++ sepasang... kalau tak silap MF... suami beli kat Mudah.my... tu kira murah la tu.

Jadi, dari melabur lebih... baik tinted je.. sekali buat je.. Jadi suami beli material tinted tu... material ni beli sekali untuk bisnes la juga...

Semalam try la pasang kat satu kereta Proton ni.. Fuhh.. boleh tahan susah juga nak pasang.. Mula nak pasang warna pelangi.. tapi macam tak cantik, jadi pasang warna hitam...


Sebelum tinted

Proses Memasang Tinted

Dah siap sebelah... Nampak gelap kan...

Dah siap pasang...
Hampir dua jam baru siap pasang kedua-dua belah lampu depan sahaja... Patutlah mahal.. kat kedai mau beratus harganya ni... sebab pernah tanyakan nak buat kat kedai RM120 untuk tinted lampu proton Perdana... Alhamdulillah.. jimat duit bila buat sendiri..

Tapi bagi yang tiada alat nak buat tinted ni jangan risau...
Homemadesticker boleh bantu...
Hubungi je homemadesticker atau nombor ni 0192732794 untuk sebarang pertanyaan tentang sticker dan make up kereta..

Kereta pun kena cantik bergaya dan tahan lama... Barulah alah membeli menang memakai ye dak...

Post a Comment

3 Comments

  1. Betul tu kak.. kereta pun nak cantik jugak...

    ReplyDelete
  2. erm... bgs gak buat sendiri lg jimatkan..

    ReplyDelete
  3. baru aida tahu lampu tu boleh di tinted :)
    ingat kan windscreen aje kena tinted.

    ReplyDelete

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^