JJCM: Burger Warna Warni Raden Sugeh di Kota Tinggi!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Dua hari lepas MF ada kongsikan satu post burger warna warni yang diviralkan di Facebook. Burger tu di Kg. Jerai dekat Kupang, Baling. Kiranya dekat la dengan kampung MF. Tapi kecewa la tak dapat nak merasa kan...

Dan dari post tu, MF dapat la beberapa komen... Rupanya di Johor pun ada jual burger warna warni tu... Seorang kawan Facebook MF tag satu nama burger iaitu Burger Raden Sugeh yang terletak di Kota Tinggi... Teruja la.. tak jauh dengan rumah MF dah...

Bila suami MF lihat, dia pun ajak la ke sana.. kebetulan memang takde nak jenjalan ke mana... Kebetulan juga plan nak jumpa blogger +Kathy R'bain dan makan sate gerai dia.. Tapi lepas whatsapp, dia tak buka gerai.. tak pe la.. kami teruskan perjalanan ke Kota Tinggi.

Gerak malam masa tu... Jenjalan malam... sambil bawa anak-anak lihat keindahan alam di malam hari... Teruja tengok bulan...

Kami gerak lepas maghrib, sampai waktu Isyak ke sana... Dari Bandar Tenggara ke Kota Tinggi ikut jalan Linggiu, lebih kurang 30-35 minit perjalanan... Jalan lancar je.. cerah...



Alhamdulillah, sampai je.. Burger ni takde kedai pun, cuma warung tepi jalan... terletak betul-betul di hadapatn Restoran Rafiman.Terus je suami order lepas sampai sebab takde pelanggan lain masa tu... Mulanya nak warna biru dan merah, tapi warna yang tinggal hijau dan merah.. suami ambil je la warna yang ada...

MF makan burger ayam double special cheese dan suami pun sama cuma dia amik daging.

Burger Daging Double Special Cheese warna merah, dikenali dengan nama Burger Iron Man

Burger Ayam Double Special Cheese warna hijau.

Teruja nak rasa... masuk kereta terus makan... haha... Opss.. harga??? Untuk burger double special tu RM6.50 satu... murah ke mahal??? Bagi MF murah sangat... sebab roti lembut buatan sendiri.. daging burger pun buat sendiri... dua keping...sebab double... tambah dengan specialnya tu ada telur... dan tambah cheese lagi... Memang murah sangat harga tu... Sebab kami dok makan burger macam ni kat KL, RM9 lebih satu... jadi, harga tu murah bagi MF, dengan rasanya lain dari yang lain..

Tak rugi JJCM jauh malam-malam sebab nak rasa burger warna warni ni... Memang sedap dan best daging dan roti tu la.. buatan dan resepi pembuat burger tu sendiri...

Bagi yang nak merasa.. Boleh ke Gerai/Warung Burger Raden Sugeh di Kota Tinggi.



Tak rugi anda rasa...
Tak dapat makan yang kat Kupang, dapat juga makan kat Johor ni..
Nanti balik Kupang, kita rasa yang kat sana pula la...

Post a Comment

4 Comments

  1. Memang burger dia kalerful eh? Hihi menarik

    ReplyDelete
  2. Jauhnya kalo nak cuba..
    Kat area Ipoh ni x tau ada ke tidak..
    Teringin pulak ibu nak cuba..
    Aqil pun suka burger.. ;)

    ReplyDelete
  3. menarik lah bun burger warna warni :)

    ReplyDelete
  4. sedap nyer :)
    zaman skang ni, mana ada burger murah murah mcm dulu kala.
    RM3 tu basic aje dgn sos.

    ReplyDelete

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^