11 Oktober 2015

Cara Login Akaun Nuffnang Yang Disekat!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Nuffnang semakin memperketatkan akaunnya..  Memang patut la kan.. sebab ada maklumat penting dalam setiap akaun pemilik Nuffnang ni...

Dari URL http kepada https...

Ramai juga blogger kata tak boleh nak login sebab sistem Nuffnang yang makin ketat ni... Tapi ada cara untuk loginnya... Cuma kita kena la tanggung risiko... Terutama jika kita login guna Wifi awam.  

Cara nak login akaun Nuffnang:

1. Buka URL Nuffnang seperti biasa dan Klik Advance seperti dalam gambar dibawah.

2. Kemudian akan keluar seperti di bawah dan klik "proceed to login nuffnang (unsafe)". 


 3. Kemudian keluarlah ruang untuk kita login seperti biasa.


Mudah je kan... 

Langkah keselamatan:
Tapi sebaiknya selepas kita login, logout semula. 
Jangan buat remember password pada browser. 
Clear history dan cache pada browser selepas selesai logout akaun Nuffnang... 

Terima kasih sudi baca Cara Login Akaun Nuffnang Yang Disekat! Semoga bermanfaat. Bagi yang dah tahu, anggaplah tutorial ni sebagai ilmu pengukuhan. 

5 ulasan:

  1. Alhamdulillah terima kasih perkongsian ini..

    BalasPadam
  2. sy dah lama sgt xbukak nuffnang. huhu

    BalasPadam
  3. Kalau takde https tu selalunya bahaya kan..

    BalasPadam
  4. aida da 2-3 hari x boleh buka nuff gun chrome.
    baru jap ni try guna mozilla = ok alhamdulillah

    BalasPadam
  5. masa ni tak nampak iklan Nuffnang..jenapa ya agaknya

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^