Tuesday, 13 October 2015

10 Tips Menghilangkan Perut Buncit!

Sumber: Facebook

Perut buncit, satu masalah buat wanita selepas bersalin... Terutama yang bersalin secara pembedahan kan... Nak senam lebih kena tunggu dua tahun juga la... Pakai bengkung pun seriau...

Memang nampak 'tak best' perempuan perut buncit... Tapi lelaki lepas kahwin punyai perut buncit tu comei... Haha... Seksi tau.. Ada perempuan suka lelaki perut buncit. Kelebihan lelaki perut buncit selepas berkahwin dan ada anak ialah, memudahkan dukung anak... Hehe.. Kan comel tu...

Jadi bolehlah amalkan petua dan tips di atas ye...
1. Makan hidangan sederhana 6 kali sehari.
2. Makan perlahan-lahan sehingga lumat
3. Minum segelas air kosong sebelum makan
4. Menjaga kedudukan badan ketika makan.
5. Banyak makan buah-buahan sebagai snek
6. Jangan tinggalkan sarapan pagi
7. Sentiasa lakukan senaman push-up
8. Jangan amalkan makanan segera dan air bikarbonat
9. Bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu
10. Kurangkan gula

Tips diatas juga banyak diajar oleh Rasulullah s.a.w... Nak amalkan tu yang mencabar sebab perlu istiqamah dan konsisten... Tapi nak seribu daya tak nak seribu dalih kan...


7 comments:

  1. good sharing...boleh la amalkan ni :)

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum...

    terima kasih tips2 nie.. boleh amalkan... nice tips

    mselim3

    ReplyDelete
  3. buncit bole buat bantal..hehehehe..

    ReplyDelete
  4. Salam, haaa sy ade alami masalah ni, especially lepas makan..sbb bdn slim sangat kan, so lepas makan nampak ketara perut nye tu...hahaha nak kena gigih push up lahhhh~

    ReplyDelete
  5. nice tips ... bukan senang nak ramping kan :)

    ReplyDelete
  6. Boleh cuba ni supaya kekal ramping ni sis....terima kasih sudi kongsi tips ni sis..

    ReplyDelete

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^