Kad Nama Anak-anak Solehah!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Akhirnya siap juga nak print kad nama nih...

Kad nama anak-anak ni di buat oleh kakak ipar MF a.k.a Admin dan Pengasas utama Group Nama-nama Indah Yang Bermakna di Facebook.

Nama ni hasil idea kami suami isteri, tapi kami rujuk maksud dan juga ejaan sebenar nama ni dari kakak ipar. 

Tujuan buat kad ni, senang nanti nak rujuk.. bila masuk ke sekolah, nak eja dengan ejaan yang betul.. sama ada dalam tulisan jawi atau rumi. 

Kad ni MF print sendiri... kemudian simpan dalam wallet je.. macam mykids.. 

Kakak ipar memang buatkan untuk sesiapa yang ambil nama dari group tu.. tapi e-Kad... dia akan send kat email.. adalah upah sikit... tapi ramai juga yang abadikan kad ni sebagai frame gambar, buat goodies dan sebagainya.. Tapi nama dalam bahasa Arab sahaja dia akan buat. Bahasa lain dia tak buat.

Sekurang-kurangnya, kad ni memudahkan kita ingat maksud nama anak kita sendiri.. dan juga anak kita tahu maksud namanya bila dah besar nanti... Sebab kebanyakan orang, tak tahu maksud nama sendiri pun... itu yang MF survey kat anak murid MF la.. bila tanya maksud nama sendiri tak tahu.. Sebaiknya tahu lah kan.. sebab nama tu kan doa... 

Post a Comment

4 Comments

  1. Bagus elak salah ejaan kan MF..

    ReplyDelete
  2. Baguslah ada kad nama macam ni..senang..btw, sedap nama anak² akak..semoga mereka menjadi anak yang solehah..aamiin...

    ReplyDelete
  3. bagus nyer gini.
    anak2 aida bermaksud baik.
    tapi, frankly speaking, aida terlupa maksud nyer kekadang :)

    ReplyDelete

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^