بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Alhamdulillah... Selesai buat persiapan balik kampung beraya... Dua buah beg roda... Untuk dimuatkan dalam sebuah kereta Perodua Viva... 

Baru anak dua, camni gayanya nak balik kampung seminggu...  Macam mana la gaya orang yang ada anak lebih dari dua tu ye... 

Terpaksa balik naik viva je tahun ni... Sebab si Perdana tu "sakit sana sini" nak tunggu lepas raya la bawa dia pergi "hospital" betulkan sakit dia tu... Bajet tak berapa ada nak betulkan dia.. Sebab bajet lebih nak balik kampung dan beraya kan.. 

Puas juga nak siapkan dua beg ni je pun.. Belek, pilih... Kelaskan... Akhirnya petang tadi siap juga... Tak kelam kabut dah nak kemas... Tunggu hari nak balik... Terus siap je... 

Mood raya tak datang lagi... Sebab otak masih ligat fikirkan program terakhir di sekolah sebelum berakhir Ramadhan tahun ni... 

Moga dipermudahkan segala urusan...  Insha Allah...  


P/s: Ramai dah yang terbang balik kampung nampak gayanya... Tinggal yang kat darat ni nak merangkak balik plak... Moga dipermudahkan la ye urusan kita semua..  

4 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. senang sume boh 1 beg beso trs... akak ada beg roda tp mcm over beno mcm nk duk sebulan lak kt kg heheheh
    akak insyallah esok grk blik ke johor raya ke3 baru ke kerteh.... moga kite semua selamat sampai ke kg yek

    BalasPadam
  2. wahh dah siap kemas dah..selamat pulang ke kampung..semoga perjalanan selamat sampai dan balik.

    BalasPadam
  3. alahai. aida lom siap lagi packing.
    baju diampai lom kering.
    semlm melaka ujan seharian, alhamdulillah :)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama