Sunday, 19 July 2015

Betul-betul Cuti Raya!

Entry monolog:

Cuti sungguh kali ni...
Internet dimatikan...
Smartphone disembunyikan...
Perhatian ku hanya untuk keluarga tersayang...

Ini peluang bukan selalu datang...
Hargai selagi ada...
Blog yang biasa ku tatap setiap hari...
Aku sanggup ketepikan...
Bagiku ianya tiada erti...
Glamer blog... Tapi keluarga terabai dihari lebaran...

Dah balik dari kampung baru ada mood nak tengok blog dan update blog...
Memang betul cuti kali ni...

Alhamdulillah...  Boleh je hidup tanpa Internet... Kerana aku membesar dulu pun tanpa teknologi canggih... Semuanya serba kekampungan je...

Rasa tenang dan damai hidup tanpa Internet...  hirup udara kampung yang nyaman... Yang penuh dengan tanda-tanda kebesaran Tuhan...



P/s: entry ni hanya monolog dari penulis tiada kena mengena dengan sesiapa... Jadi jangan ada yang nak terasa hati pula.


2 comments:

  1. Betul. Baru boleh sembang2, gosip2 dengan family besar. Hehe. Selamat hari raya!

    ReplyDelete
  2. sama la...cuti raya balik kampung.blog update pon cuti kali..hehe.

    *done follow your blog*

    ReplyDelete

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^