11/2014 - Maria_Firdz

Maria_Firdz

Info | Motivation | Lifestyle | Review

30 November 2014

JJCM: Restoran Jombali di Selayang Mall!

November 30, 2014 7
Sejak beranak dua... Sangat-sangat jarang makan kat luar... Sebab cabarannya extra... Perlu lebih kesabaran melayan karenah anak-anak dari ...
Read More

Trowback: Kenangan Selepas Ambil Keputusan UPSR!

November 30, 2014 3
sumber: Harian Metro Alhamdulillah, UPSR dah berlalu... macam-macam cerita dan ragam dok baca kat laman sosial... ada yang kecewa, ad...
Read More

Dia Mahu Kamu Mengerti!

November 30, 2014 3
Minta tapi Allah tak bagi... Mesti ada hikmah... Renungkan semula di mana silapnya... Bersungguhkah hati ketika meminta... Mungkin minta...
Read More

SEGMEN 'SAYA NAK TEMPLATE BLOGLIST'.

November 30, 2014 5
~ ✿*゚ Assalamualaikum,Salam 2014 ✿*゚ ~     SEGMEN 'SAYA NAK TEMPLATE BLOGLIST' | Setelah sekian lama tanpa sebarang segmen...
Read More

Bloglist Disember 2014

November 30, 2014 7
Alhamdulillah... hasil segmen ringkas dan singkat untuk pencarian bloglist bulan Disember yang telah dianjurkan pada 25-27 November yang la...
Read More

Segmen Bloglist Januari 2015 by CN

November 30, 2014 15
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Segmen Bloglist Januari 2015 by CN Pencarian bloglist bagi bulan Januari 2015 di  cekguno...
Read More

29 November 2014

Hasil Lukisan Faiqah!

November 29, 2014 11
Satu kegembiraan dan kebahagiaan melihat kekreatifan Faiqah terserlah lagi... Jika sebelum ni, dia buat guna lego... sekarang ni dia suka m...
Read More

Kesan Penyakit Hati!

November 29, 2014 3
Renungan bersama... Berusahalah untuk bebas dari penyakit hati... Hormatilah pendapat dan pandangan orang lain... Dan terimalah nasihat or...
Read More

28 November 2014

Musim Malware Menyerang!

November 28, 2014 11
  Susah pula nak berblog dan blogwalking... memang musim malware tengah gila-gila menyerang.. Beberapa blog pun ada kena tempias juga...
Read More

MANIS GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH

November 28, 2014 6
KLIK BANNER UNTUK JOIN Saya nak hadiah: Avon True Color- Over Nature Makeup Pallete (eyeshadows & Blusher) Avon Ultra Color R...
Read More

Kesan dan Pengaruh Maksiat!

November 28, 2014 4
Apakah yang dimaksudkan dengan maksiat??? Biasanya yang orang faham maksiat tu berkhalwat, berzina, couple dan sebagainya... itu yang d...
Read More

Tanda-tanda Ikhlas!

November 28, 2014 4
"Apabila kita berbuat baik kepada seseorang, namun orang berkenaan tidak menghargai kebaikan kita, kemungkinan besar kebaikan itu ...
Read More

27 November 2014

PENATLAH!!!

November 27, 2014 4
Sumber: fb Kalau kita penat cari pahala di dunia, kita akan berehat dan senang lenang di akhirat... Namun, jika kita berehat dari mencari p...
Read More

Aplikasi Shopping Baju Muslimah Murah!

November 27, 2014 8
Aplikasi shopping dihujung jari... Mampu keringkan poket yang ada...  Kini, dengan teknologi terkini... Dan kerjasama yang bagus... Blo...
Read More

Senarai Peserta Segmen Pencarian Bloglist Disember 2014 #48 Jam

November 27, 2014 7
Alhamdulillah.. Segmen ringkas untuk mencari bloglist bulan Disember 2014 telah pun tamat dengan jayanya... Alhamdulillah 20 blogger yang...
Read More

Segmen Pencarian Bloglist Disember 2014 #48 Jam

November 27, 2014 24
Segmen Pencarian Bloglist untuk Bulan Disember 2014. 15 Blog dicari untuk menjadi penyeri di sidebar blog Truly Love ...  Syar...
Read More

Sayyidul Istighfar

November 27, 2014 3
Sayyidul istighfar...  Bacalah dan hayati maknanya sedalamnya...  Terjemahan "Ya Allah, Engkaulah Tuhanku, tiada tuhan k...
Read More

26 November 2014

WW ~Mencari Nafkah!~

November 26, 2014 5
Sumber: fb Ada dosa kita tak terhapus dengan puasa dan solat sahaja, kerana mungkin ianya tak sempurna... Jadi, amalan dan ibadah yan...
Read More

WW ~ Nama Jalan Bertukar Di WP Kuala Lumpur ~

November 26, 2014 6
Memang nak kena alert ni...mana-mana yang berkaitan dengan surat dan pos... Nak isi borang pun kena tahu juga ni...  Kang, nanti ...
Read More

WW ~YANG...~

25 November 2014

Serbuk Kopi Mampu Mencantikkan Badan!

November 25, 2014 6
sumber: google images Sedapnya aroma kopi.. minum kopi di waktu hujan renyai, di cicah biskut kering pun boleh jadi kan... tapi tahuk...
Read More

Cara Kembalikan Fail Yang Hilang Akibat Virus Shortcut!

November 25, 2014 3
Semalam, dua kali kena buat recover file akibat terkena virus shortcut... Virus ni memang mudah merebak... Masuk je pendrive, terus semua f...
Read More

Empat CPUV Gandaan Tiga Telah Muncul!

November 25, 2014 7
Baru beberapa hari tak buka nuffnang... sekali tengok... berderet CPUV... Kira-kira ada 12 CPUV baru... kalau ikutkan dari empat peng...
Read More

Suara Sumbang Sebagai Cabaran Kejayaan!

November 25, 2014 4
Biarkan suara negatif!! Anggap itu sebagai cabaran awal untuk kita memperoleh kejayaan!... Biarkan suara sumbang! Kerana jika d...
Read More

24 November 2014

Segmen Bloglist Disember DJH 2014

November 24, 2014 4
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Segmen Bloglist Disember DJH 2014 Pencarian bloglist bagi bulan Disember 2014 di  Dia...
Read More

Segmen Mari Berkenalan by Nad Ladzim

November 24, 2014 2
KLIK BANNER UNTUK JOIN! Nad ni newbie... tapi berani untuk buat segmen.. Tahniah! Jom support simple segmen by Nad... Tarikh t...
Read More

Sabar Menjaga 'Orang Kurang Akal'

November 24, 2014 10
sumber: fb Suami janganlah terlalu sensitif dan jangan asyik terasa hati dengan isteri. Kadang-kadang bila isteri buat sesuatu, dia t...
Read More

Berat Badan Ideal Bagi Wanita!

November 24, 2014 6
Berat badan satu perkara yang amat merisaukan wanita... kalau boleh setiap hari nak timbang nak tahu berat kan.. Nampak muka dah naik s...
Read More

Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com

November 24, 2014 35
Ephyra Skin Bar berfungsi dengan begitu pantas bahawa hanya dalam satu malam, anda akan mula melihat, kulit lebih lembut, kedutan berk...
Read More