GuidePedia

7
JJCM: Restoran Jombali di Selayang Mall!
JJCM: Restoran Jombali di Selayang Mall!

Sejak beranak dua... Sangat-sangat jarang makan kat luar... Sebab cabarannya extra... Perlu lebih k...

Baca Lagi>.

3
Trowback: Kenangan Selepas Ambil Keputusan UPSR!
Trowback: Kenangan Selepas Ambil Keputusan UPSR!

sumber: Harian Metro Alhamdulillah, UPSR dah berlalu... macam-macam cerita dan ragam dok baca kat laman sosial... ada yang kecewa, ad...

Baca Lagi>.

3
Dia Mahu Kamu Mengerti!
Dia Mahu Kamu Mengerti!

Minta tapi Allah tak bagi... Mesti ada hikmah... Renungkan semula di mana silapnya... Bersungguhk...

Baca Lagi>.

5
SEGMEN 'SAYA NAK TEMPLATE BLOGLIST'.
SEGMEN 'SAYA NAK TEMPLATE BLOGLIST'.

~ ✿*゚ Assalamualaikum,Salam 2014 ✿*゚ ~     SEGMEN 'SAYA NAK TEMPLATE BLOGLIST' | S...

Baca Lagi>.

7
Bloglist Disember 2014
Bloglist Disember 2014

Alhamdulillah... hasil segmen ringkas dan singkat untuk pencarian bloglist bulan Disember yang tela...

Baca Lagi>.

15
Segmen Bloglist Januari 2015 by CN
Segmen Bloglist Januari 2015 by CN

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Segmen Bloglist Januari 2015 by CN Pencarian blog...

Baca Lagi>.

11
Hasil Lukisan Faiqah!
Hasil Lukisan Faiqah!

Satu kegembiraan dan kebahagiaan melihat kekreatifan Faiqah terserlah lagi... Jika sebelum ni, dia ...

Baca Lagi>.

3
Kesan Penyakit Hati!
Kesan Penyakit Hati!

Renungan bersama... Berusahalah untuk bebas dari penyakit hati... Hormatilah pendapat dan pandanga...

Baca Lagi>.

11
Musim Malware Menyerang!
Musim Malware Menyerang!

  Susah pula nak berblog dan blogwalking... memang musim malware tengah gila-gila menyerang.....

Baca Lagi>.

6
MANIS GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH
MANIS GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH

KLIK BANNER UNTUK JOIN Saya nak hadiah: Avon True Color- Over Nature Makeup Pallete (eyesha...

Baca Lagi>.

4
Kesan dan Pengaruh Maksiat!
Kesan dan Pengaruh Maksiat!

Apakah yang dimaksudkan dengan maksiat??? Biasanya yang orang faham maksiat tu berkhalwat, berzina, couple dan sebagainya... itu yang d...

Baca Lagi>.

4
Tanda-tanda Ikhlas!
Tanda-tanda Ikhlas!

"Apabila kita berbuat baik kepada seseorang, namun orang berkenaan tidak menghargai kebaikan kita, kemungkinan besar kebaikan itu ...

Baca Lagi>.

4
PENATLAH!!!
PENATLAH!!!

Sumber: fb Kalau kita penat cari pahala di dunia, kita akan berehat dan senang lenang di akhirat......

Baca Lagi>.

8
Aplikasi Shopping Baju Muslimah Murah!
Aplikasi Shopping Baju Muslimah Murah!

Aplikasi shopping dihujung jari... Mampu keringkan poket yang ada...  Kini, dengan teknologi te...

Baca Lagi>.

7
Senarai Peserta Segmen Pencarian Bloglist Disember 2014 #48 Jam
Senarai Peserta Segmen Pencarian Bloglist Disember 2014 #48 Jam

Alhamdulillah.. Segmen ringkas untuk mencari bloglist bulan Disember 2014 telah pun tamat dengan jayanya... Alhamdulillah 20 blogger yang...

Baca Lagi>.

24
Kredit : kak Mialiana.com


5. Publish dan hantarkan entry penyertaan di entry ini.

Segmen ini bermula 25 November 2014 jam 12 tengah hari dan akan tamat pada 27 November 2014 jam 12 tengah hari.

Blogger bertuah akan dipilih menggunakan Random.org

Jom support segmen ringkas ini...


Nota:
Segmen kali ni tak dapat nak buat lama, sebab hujung bulan ni dah perlu spend time with family... jadi, khuatir tak sempat nak pedulikan pasal blog... Jadi, perlukan masa 2 hari untuk mencari 15 blogger bertuah sebagai penyeri blog bulan Disember 2014. 

Terima kasih bagi yang sudi join segmen ringkas dan singkat ni... 

Segmen Pencarian Bloglist Disember 2014 #48 Jam
Segmen Pencarian Bloglist Disember 2014 #48 Jam

Segmen Pencarian Bloglist untuk Bulan Disember 2014. 15 Blog dicari untuk menjadi penyeri d...

Baca Lagi>.

3
Sayyidul Istighfar
Sayyidul Istighfar

Sayyidul istighfar...  Bacalah dan hayati maknanya sedalamnya...  Terjemahan "Ya...

Baca Lagi>.

5
WW ~Mencari Nafkah!~
WW ~Mencari Nafkah!~

Sumber: fb Ada dosa kita tak terhapus dengan puasa dan solat sahaja, kerana mungkin ianya tak...

Baca Lagi>.

6
WW ~ Nama Jalan Bertukar Di WP Kuala Lumpur ~
WW ~ Nama Jalan Bertukar Di WP Kuala Lumpur ~

Memang nak kena alert ni...mana-mana yang berkaitan dengan surat dan pos... Nak isi borang pu...

Baca Lagi>.

2
WW ~YANG...~
WW ~YANG...~

...RENUNGAN BERSAMA...

Baca Lagi>.

6
Serbuk Kopi Mampu Mencantikkan Badan!
Serbuk Kopi Mampu Mencantikkan Badan!

sumber: google images Sedapnya aroma kopi.. minum kopi di waktu hujan renyai, di cicah biskut...

Baca Lagi>.

3
Cara Kembalikan Fail Yang Hilang Akibat Virus Shortcut!
Cara Kembalikan Fail Yang Hilang Akibat Virus Shortcut!

Semalam, dua kali kena buat recover file akibat terkena virus shortcut... Virus ni memang mudah mer...

Baca Lagi>.

7
Empat CPUV Gandaan Tiga Telah Muncul!
Empat CPUV Gandaan Tiga Telah Muncul!

Baru beberapa hari tak buka nuffnang... sekali tengok... berderet CPUV... Kira-kira ada 12 CP...

Baca Lagi>.

4
Suara Sumbang Sebagai Cabaran Kejayaan!
Suara Sumbang Sebagai Cabaran Kejayaan!

Biarkan suara negatif!! Anggap itu sebagai cabaran awal untuk kita memperoleh kejayaan!... Biarkan suara sumbang! Kerana jika d...

Baca Lagi>.

4
Segmen Bloglist Disember DJH 2014
Segmen Bloglist Disember DJH 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Segmen Bloglist Disember DJH 2014 Pencarian b...

Baca Lagi>.

2
Segmen Mari Berkenalan by Nad Ladzim
Segmen Mari Berkenalan by Nad Ladzim

KLIK BANNER UNTUK JOIN! Nad ni newbie... tapi berani untuk buat segmen.. Tahniah! Jom suppo...

Baca Lagi>.

10
Sabar Menjaga 'Orang Kurang Akal'
Sabar Menjaga 'Orang Kurang Akal'

sumber: fb Suami janganlah terlalu sensitif dan jangan asyik terasa hati dengan isteri. Kadang-kadang bila isteri buat sesuatu, dia t...

Baca Lagi>.

6
Berat Badan Ideal Bagi Wanita!
Berat Badan Ideal Bagi Wanita!

Berat badan satu perkara yang amat merisaukan wanita... kalau boleh setiap hari nak timbang nak...

Baca Lagi>.

35
Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com
Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com

Ephyra Skin Bar berfungsi dengan begitu pantas bahawa hanya dalam satu malam, anda akan mula m...

Baca Lagi>.
 
 
Top