02/2014 - Maria_Firdz

Maria_Firdz

Info | Motivation | Lifestyle | Review

28 Februari 2014

How to Get Up Early???

Februari 28, 2014 4
Sumber: fb Esok hari minggu kan... Pasti ada yang terbangun lewat... So, malam ni pratikkan tips-tips macam mana nak bangun awal... Cara ...
Read More

British & American English

Februari 28, 2014 3
Sumber:fb Aku pun baru tahu... Kat sekolah dulu tak amik tahu sebab tak minat English... Memang subjek paling lemah... Tapi sejak layan O...
Read More

Kesalahan Bertudung yang Sering Dilakukan Oleh Wanita

Februari 28, 2014 5
Sumber: google image Kesalahan bertudung yang sering dilakukan oleh ramai wanita diluar sana... Jom, semak senarai dibawah... Kita dit...
Read More

Saya Nak Bagi Nombor Telefon Ni!!

Februari 28, 2014 7
Sumber: Fb Salin ea... Tampal kat dinding... Sematkan kat dalam hati... Dan Jom Dating Setiap Hari Tau!!! Posted via Blogaway
Read More

Friday Checklist

27 Februari 2014

101 Fakta Tubuh Badan Manusia

Februari 27, 2014 6
Tubuh manusia diciptakan Tuhan dengan segala kesempurnaan dan fungsinya. Setiap tubuh manusia terdiri dari kumpulan organ, organ terdir...
Read More

Hukum Suara Wanita dalam Islam

Februari 27, 2014 6
Zaman sekarang, ramai wanita melibatkan diri dalam hiburan dan juga lapangan kerjaya yang melibatkan wanita berhadapan dengan orang ram...
Read More

Petua Mencegah Bayi Kembong dan Selesema

Februari 27, 2014 6
Mencegah lebih baik dari mengubati... Ramai yang cari penawar bagi bayi yang kembung... Tapi sejauh mana kita mencegahnya... Sedikit perkong...
Read More

Jangan Berhenti Belajar!

Februari 27, 2014 10
Jangan berhenti untuk terus belajar... Belajarlah selagi bernafas di muka bumi.. Belajarlah... Tuntutlah ilmu selagi terdaya... Terutama...
Read More

26 Februari 2014

27 kali duduki Ujian Memandu

Februari 26, 2014 9
Sumber:fb Haishh... Aku yang kena repeat sekali dah letih apatah lagi kalau 27 kali.. Tapi tabik pada orang ni, sebab dia tak kenal erti put...
Read More

WW~Tanggungjawab Suami Isteri~

Februari 26, 2014 10
Sumber:fb Jika dibilang sama banyak aje tanggungjawabnya... Tapi apa yg penting kerjasama... Perkahwinan satu perkongsian, jadi berkongsi d...
Read More

Cara Banjar Tidurkan Bayi

Februari 26, 2014 9
Sumber:fb Masih ada ke orang banjar tidokan macam ni... Orang yang tak faham budaya ni,kata dera anak la kan... Macam kesian je,tapi mungk...
Read More

Power Bank Sabun

Februari 26, 2014 10
Comeikan... Power bank berbentuk sabun... Sama bentuk dengan Blogger Kak Mimi... Cuma kak mimi warna pink, suamiku beli warna hijau... Best...
Read More

WW~Aku Memang Lemah~

Februari 26, 2014 8
Sumber: fb Aku memang insan yang lemah... Hanya Allah tempat ku mohon kekuatan... Hanya dengan zikirullah, aku temui kekuatan itu... Post...
Read More

25 Februari 2014

Tolonglah Umpat Saya Banyak-banyak!!!

Februari 25, 2014 6
Sumber:fb Rasa marah bila dimarah, ok.. Kita tukar... Ucapkan terima kasih bila kita diumpat... Kita pun kalau tak nak bazirkan pahala kebai...
Read More

Hikmah Kemarau!

Februari 25, 2014 11
Kemarau dan panas ada hikmahnya. Banyak yang pandang negatif saja. Dari sudut positif, kemarau memudahkan kita bergerak ke sana sini... Ber...
Read More

Kebaikan Membotakkan Rambut Bayi

Februari 25, 2014 9
Sumber: google images "SUDAH buat majlis bercukur rambut ke belum?" Lontaran pertanyaan itu biasa ditanya apabila melihatkan bayi ...
Read More

Ingatlah!!!

Februari 25, 2014 5
Sumber: fb Apa yang kita ada bukan milik kita, tetapi segalanya adalah anugerah dan Rahmat dari Allah... Jangan terlalu taksub, terlalu ban...
Read More

24 Februari 2014

Suami Boleh Bohong Isteri!!!

Februari 24, 2014 5
Captured: Buku Wasiat Rasulullah kepada wanita Suami boleh bohong isteri untuk elakkan persengketaan dan elakkan perkelahian antara suami is...
Read More

Orang yang Muflis di sisi Islam

Februari 24, 2014 5
Tertekan sebab banyak hutang, susahnya hidup dan tidak dapat apa yang diingini??? Dah muflis, dah bankrap??? Itulah definisi muflis dalam f...
Read More

Makanan Sihat untuk Si Jantung Hati...

Februari 24, 2014 4
Penyakit yang digelarkan sebagai penyakit nombor satu dunia, penyakit jantung merupakan antara yang digeruni oleh semua. Jantung merupak...
Read More

Mulut Ibu Ini Lah!

Februari 24, 2014 7
Siapa jadi ibu pasti dia ada sifat ni... Jika dulu wanita itu seorang pendiam, tapi selepas jadi ibu... Mungkin dia bukan seorang pendiam l...
Read More

23 Februari 2014

Tip Dapatkan Idea Menulis Entry di Blog

Februari 23, 2014 11
Sehari berapa kali yang sepatutnya kita update blog atau update entry??? Bagi aku, tiada had untuk update berapa pun entry satu hari cuma p...
Read More

Khasiat Si Merah Jingga

Februari 23, 2014 3
Sumber:google images Bila disebut tentang tomato, pastinya yang tergambar di fikiran anda adalah ianya sangat masam dan berwarna merah...
Read More

Segmen Saya Nak Tudung Syria Superb

Wanita Yang Dijanjikan Syurga

Februari 23, 2014 5
Captured: Buku Wanita Dambaan Syurga Jauh lagilah kita nak hadapi syurga tu... Cuma kita boleh juga jadi wanita syurga... Jadikan wanita h...
Read More

22 Februari 2014

Kecil tapi mampu membunuh!!!

Februari 22, 2014 7
Sumber:fb Jangan ingat dia kecik takde power... Kecik tapi mampu membunuh!!! Jaga kebersihan dan jangan.buang sampah merata... Sebab si ke...
Read More

Malaysia Negara Paling Obes di Asia Tenggara

Februari 22, 2014 6
Sumber:fb Macam setuju je kajian dan statistik ni... Mau taknye... Negara orang mati sebab tak cukup makan, tapi kat Malaysia mati sebab te...
Read More

Facebook tidak boleh diakses selama 3 hari!!!

Februari 22, 2014 5
Sumber:fb Take alert... Facebook akan ditutup selama 3 hari!!! Bersedia ok!!! :-P Posted via Blogaway
Read More

Dosa Disebalik Kamera!!!

Februari 22, 2014 11
Tertarik aku satu gambar yang menceritakan tentang dosa seorang jurugambar. Tak pernah pula jumpa pasal ni, tapi semasa carian gambar di go...
Read More

21 Februari 2014

Wanita itu Aurat dan Modal Fitnah!

Februari 21, 2014 6
Penulisan ini sekadar berkongsi pandangan. Melalui pemerhatian dan pengalaman serta pembacaan di dalam buku-buku fiqh wanita. Penulisan ini...
Read More

Solat Menghormati Waktu???

Februari 21, 2014 5
Soalan Boleh ustaz huraikan apa yang dimaksudkan dengan solat menghormati waktu. Bila solat menghormati waktu dilakukan dan bagaimana...
Read More

Perniagaan Yang Sentiasa Menguntungkan

Februari 21, 2014 9
Zaman sekarang, orang berlumba-lumba cari duit, maklumlah kos hidup makin tinggi.. Nilai duit dah makin rendah. Tak henti, perniagaan onlin...
Read More