Tuesday, 2 September 2014

Ais Krim Vanilla Penawar Sakit Tekak!

Aduii.. Peritnya tekak...
Balik dari kampung... Memang dah dijangka akan alami sakit tekak, batuk dan selesema...

Perit betul tekak nih...
Rasa nak balik cepat aje...
Terasa macam aiskrim vanila wall ni dah memanggil-manggil...

Memang tak nak cakap banyak hari ni... Kalau cakap makin perit tekak nih...

Owh.. Tekak...bersabarlah dikau...
Akan ku sumbat dengan ais krim vanilla balik nanti...

Ni lah penawar sakit dan perit tekak untukku... Selain tu, aku makan juga minyak kelapa dara sebelum tido... Alhamdulillah... Natural remedy, tak melarat sakit tekak ku sejak amalkan vco ni...

Nota:
Naik kembung perut asyik telan air je nak hilangkan perit tekak... Sabar je lah... Sakit penghapus dosa.. Bukan selalu pun sakit nih kan.. Tanda Allah sayang... 😃


Posted via Blogaway: Entry Autopublish

15 comments:

  1. sama lah tadi baru jerk makan ais krim vanilla.....tekak rasa perit sangat....batuk2 jangan cakap lah... gatal jerk tekak ni....tapi lepas makan ais krim vanilla so far ada rasa lega sikit lah kat tekak nih... Hikhik...neway semoga cepat sembuh ye.... =)

    ReplyDelete
  2. Selalu jugak mkn aiskrim klau sakit tekak..

    ReplyDelete
  3. saya baru je kena minggu lepas...semoga cepat sembuh yer kak...^_^

    ReplyDelete
  4. makan ubat ye kak..tengok ice cream macam nak makan ice cream pulak..

    ReplyDelete
  5. semoga cepat hilang perit tekak ^_^

    ReplyDelete
  6. kalau tak selsema tak pe..selsema tu sampai jadi lemah badan..tu yang tak best tu..

    ReplyDelete
  7. Yun Sing pun sakit tekak gak ^^" Cepat sembuh ye :)

    ReplyDelete
  8. sakit tekak kalau dapat mkn aiskrim rasa best ja..hehe

    ReplyDelete
  9. tak sesuai utk semua org kot... akak penah sakit tekak telan aiskrim vanila sama je... last2 pg kenek dpt antibiotik baru ok... sampai tonsil bengkak n merah hehhehehe...

    ReplyDelete
  10. I don't know whether this really works for pharyngitis or tonsillitis, but some doctors did advised this to patients.

    ReplyDelete
  11. memg aiskrim.vanila bagus utk skit tekak n ulser

    ReplyDelete
  12. memg aiskrim.vanila bagus utk skit tekak n ulser

    ReplyDelete

  13. minta2 dapat hilang dengan cara ni

    ReplyDelete

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^