Monday, 20 May 2013

Lagi 3 Hari Bertukar Profession

Menghitung hari.. Lagi 3 hari aku akan bertukar profession... dari seorang pendidik kepada suri rumah sepenuh masa... Alhamdulillah... 
Sumber: Google Images

Aik??? dah berhenti keje ke??? opss... jangan salah sangka... bukan berhenti kerja, tapi kerja2 kami dibrhentikan sementara waktu... memberi ruang dan rehat khas utk cikgu2... apa lagi... lagi 3 hari cuti sekolah bermula.. mka aku kna la tukar profession... 

Alhamdulillah... jadi cikgu, cuti bukanlah hak kami... cuti sekolah bukan hak mutlak kami... kalau hari bekerja, sangat susah kami nak cuti, terpksa amik cuti rehat khas yg diperuntukan 7 hari sahaja setahun, kalau dah habis, pandai2 la cari MC atau pun amik cuti tanpa gaji je lah.. hmm.. org yg x keje cikgu mmg kata keje cikgu byk cuti.. tapi hakikatnya... hmm.. tapi apa2 pun, kami amat menghargai cuti yg diberikan... 

Alhamdulillah, 2 minggu cuti, pasti dah ramai yg plan macam2 kan.. yg bukan cikgu pun amik cuti juga sebagai meraikan anak2 yg bercutikan.. Apa2 pun, aku sebagai cikgu, mmg seronok sebab nilah peluang dan ruang untuk aku tunjuk skill suri rumah sepenuh masa... hehe... dapat memasak dgn sepuas hati dan menggemukkan perut suamiku.. haha.. 

Ok lah.. lagi 3 hari, maka aku akan nikmati 3 hari bekerja juga dgn sebaiknya.. menyiapkan kerja2 yg tertangguh supaya dapat bercuti dengan aman dan tenang tanpa membawa kerja time cuti... 




Nota Ungu: Time cuti nilah aku bercadang nak siapkan PBS... hmm sapa kata cikgu cuti penuh??? Dan 3 hari lagi ni, nak siapkan menanda dan key in markah, tak nak buat masa cuti... moga tercapai hasrat tu... :)

19 comments:

  1. patutlah anak2 akak x sabar nak cuti .. akak pun x sedar lagi 3 hari anak2 nak cuti sekolah ekkee ;)

    ReplyDelete
  2. selamat bercuti.. boleh luangkan masa bersama family..

    ReplyDelete
  3. cuti sekolah..?
    hehe.. yeay, dapat komen kali ni. alhamdullillah.
    tapi, tgk kakak sy, walaupun cuti sekolah, ada je aktiviti pasal sekolah dia kena buat..
    papehal pun, nak wish happy belated teacher's day..
    haritu dah wish kat shout box sbb tak boleh wish kat komen... ;)

    ReplyDelete
  4. Suspen aje kakak tadi tau. Lupa dah nak cuti. Jumaat pulak wesak so dah terus cutilah ye...

    ReplyDelete
  5. hehe..ingatkan apa la tadi.. minggu ni 4 hari ja sekolah..huhu..

    ReplyDelete
  6. wah nampak sangat keterujaan tu sampai letak gambaq kalendar..hihih

    ReplyDelete
  7. slmt bercuti2 ye cikgu hehehe

    ReplyDelete
  8. @ieda immi hehe.. bdak2 mmg laju je bab cuti.. hehe

    ReplyDelete
  9. @Mizz Aiza insha Allah.. akn gunakan sebaiknya... :)

    ReplyDelete
  10. @4feet8 Alhamdulillah... terima kasih atas ucapan tu... :)

    ReplyDelete
  11. @Nana Liena hehe... dah jadi 3 je x termsuk hari ni... :)

    ReplyDelete
  12. assalam,

    selamat bercuti cikgu, manfaatkan cuti bersama keluarga tercinta..

    ReplyDelete
  13. saya mungkin tak bercuti sangat,temankan anak-anak yang dah ada program sekolah sebab periksa UPSR dan PMR...berkorban apa sahaja demi kejayaan anak..

    ReplyDelete
  14. selamat bercuti .... ye cikgu...

    ReplyDelete

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^