22 April 2013

Minat Baru: Shawl dan Inner Neck

Orang lain dah lama pakai, aku baru nak pakai... Sekali aku cuba terus minat... hehe.. itulah kisah aku mula minat inner neck... 

Aku suka pakai anak serkup kepala je.. tapi agak susah nak jaga sebab kadang2 bergerak2 serkup tu menyebabkan rambut terkeluar juga seurat dua.. Akhirnya aku try beli inner neck di pasar malam.. murah je.. sekali pakai, haa.. selesa... tak panas dan rasa tertutup penuh.. kalau pakai tudung bawal pun, dah rasa menutup sepenuhnya kerana leher tertutup dengan sepenuhnya.. Tu pun ada org kata kat aku.. "eh, tak panas ke??? Pakai berlapis2 ni... hmmm... terus je aku cakap, dalam nak menutup aurat dengan sempurna xde istilah panas atau rimas kak.. lagipun panas kat dunia je... direct je aku cakap.. 

Lepas inner neck, aku makin minat dengan pashmina.. hhe.. kisahnya aku tgk sorg pmpuan tu pkai.. cantik je.. labuh menutup depan dan belakang...dan tak jarang.. maka aku pun beli sehelai kat uptown.. try pkai gak kat sekolah hari tu... mula2 dan tak biasa mmg rasa susah... Tapi bila selalu pakai mesti rasa senang dan mudah dah kan... Tapi minat aku still pada tudung bawal sebab sesuai dgn semua keadaan dan bentuk muka kan.. tak lapuk dek zaman... :) dan tudung awning tetap pakai, bila rasa nak cepat... Tapi yang penting, dalam apa jua berfesyen, syariat tetap yg utama... tak salah berfesyen asalkan ikut syariat... 
Islam tu kan mudah dan cantik... (^_^)
Previous Post
Next Post
Related Posts

10 ulasan:

  1. yup..masing2 pakai ikut keselesaan masing2..janji tutup aurat.

    BalasPadam
  2. minat baru... lepas ni bertambahlah koleksi shawl dan inner neck yer... ^_^

    BalasPadam
  3. dulu2 mmg akak minat n suke pakai yg inner neck tp bile dh makin tua rasa tak reti dh nk pakai selendang pusing2 tuh, lebih mudah pakai tudung ekin yg biasa nih... sarung je

    BalasPadam
  4. saya pun minat pashmina jugak sebab labuh. huhu ^^

    BalasPadam
  5. alamak .. x leh lah akk nie
    x pandai nak pakai shawl2 nie huhuhu

    BalasPadam
  6. @SYAHRY EZZA kn.. mmg sesuai.. lilit mcm mna tutup dada gak..

    BalasPadam
  7. @ieda immi kalau dah pndai nnt ketagih gak.. hehe

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^