GuidePedia

0
Bantal panas sejuk
Bantal panas sejuk

Hari gaji... Yeah... Haha... Memalm.. Suamiku ajak shopping... Hala tuju.. Ke tesco selayang... Sm...

Baca Lagi>.

4
Ibumu Yang Tercantik Sekali
Ibumu Yang Tercantik Sekali

“Nurse, boleh saya tengok bayi saya?” ibu muda yang baru bersalin itu bersuara antara dengar dan tidak kepada seorang jururawat.  ...

Baca Lagi>.

0
Bajet 2013: Alhamdulillah...
Bajet 2013: Alhamdulillah...

Hari ni aku pasti ramai ngadap TV.. Ramai on facebook..ptg2.. Sbbnya nk tgk perkmbgn bajet 2013 yg dibentangkn oleh PM kita.. Aku kerja.. S...

Baca Lagi>.

2
Tak de sapa nak mengaku aku mak
Tak de sapa nak mengaku aku mak

Baca bagi habis apa yg aku nak citerkan ni.. Story yg pendek dan ringkas.. Tapi ada value.. Kisah yg ku dapat masa taklimat petang tadi.. B...

Baca Lagi>.

1
Asma oh Asma.. Nyah Kau!!!
Asma oh Asma.. Nyah Kau!!!

Aku kena kuat... Kuatkan smnagtku Ya Allah... Diserang asma waktu ini... Terasa sungguh ujian Allah... Sahabat2 tanya.. Nape dtg sekolah......

Baca Lagi>.

0
Penghibur di kala rindu
Penghibur di kala rindu

Faiqah dah pun tido.. termangu-mangu aku sorang kat depan laptop... tersenyum sendiri plak aku bila ...

Baca Lagi>.

1
Si Peramah Faiqah
Si Peramah Faiqah

Petang2 lepak dengan anak je kat rumah.. sambil bersantai2.. sementara tunggu hubby balik.. dah rasa kebah sikit demam cuma batuk je mnggan...

Baca Lagi>.

0
Susu Formula = Anak Lembu
Susu Formula = Anak Lembu

Hari ni ku MC.. Allah nak suh ku rest dan muhasabah diri.. ku berblog smbil baring je ni.. sambil2 Faiqah lak tido, suamiku kerja.. bosan.....

Baca Lagi>.

0
Faiqah minta adik???
Faiqah minta adik???

Haishh... Biar betul faiqah ni... Sejak dua menjak ni.. Faiqah pandai betul nak berkawan.. Bawa g te...

Baca Lagi>.

4
Penghargaan Untuk Follower ke-500
Penghargaan Untuk Follower ke-500

Salam.. entry simple je ptg ni.. Sijil penghargaan untuk follower blog  ~Truly Love~ yang ...

Baca Lagi>.

1
Bahrin si Tangkai Jering
Bahrin si Tangkai Jering

Salam... baru lepas tgk cter Cerekarama TV3.. haha.. kelakar betull.. "Bahrin Tangkai Jering"... tengok tajuk tangkai jering...

Baca Lagi>.

1
Penting!!!.. Ayat Ruqyah
Penting!!!.. Ayat Ruqyah

Lepak santai je hari ni.. relax setelah menghadapi 'drama' semalam yang menyebabkan aku dan kengkawan overtime sampai kul 8 lebih b...

Baca Lagi>.

0
Panduan beli Stroller
Panduan beli Stroller

idea ni dtg semasa shopping kt festival city...  jenis ni bagus sbb blh laras dpn blkng yg mcm ni ku belikn utk faiqah lpas umurnya ...

Baca Lagi>.

4
Kering Darah kerana Bukan Bidadari
Kering Darah kerana Bukan Bidadari

Baru hbis layan drama dlm slot Lestari TV3 "Bukan Bidadari"... Aku xde la tgk setiap episod citer nih.. tapi penah layan satu epi...

Baca Lagi>.

5
My BF Journey: Faiqah dah setahun
My BF Journey: Faiqah dah setahun

Hari ni baru terasa nak mencoret kisah penyusuan aku kepada puteri sulungku.. Faiqah Mu'affah.....

Baca Lagi>.

0
KISAH BISKUT
KISAH BISKUT

Seorang wanita di lapangan terbang sedang menunggu waktu penerbangannya. Sambil menunggu, dia makan biskut yang dibelinya sebelum itu dan m...

Baca Lagi>.

0
TIPS MEMBANTU PASANGAN UNTUK HAMIL
TIPS MEMBANTU PASANGAN UNTUK HAMIL

Adakah anda sedang berusaha untuk mendapatkan cahayamata? Anda mungkin pernah mendengar perbagai andaian mengenai perkara ini. Ada yang men...

Baca Lagi>.

0
Ragam Faiqah selepas setahun
Ragam Faiqah selepas setahun

Salam dan selmat berhujung minggu... Pasti ada yg msih kje gak kn... Tapi tak pe.. Lma aku tak citer...

Baca Lagi>.

1
8 Cenderahati Paling Berharga
8 Cenderahati Paling Berharga

Cenderahati yang akan dinyatakan ini tidak dijual di mana-mana kedai atau pasar raya. Anda tidak perlu membeli malah boleh menghadiahkannya...

Baca Lagi>.

2
Formula Nak Jadi Jutawan!!!
Formula Nak Jadi Jutawan!!!

selamat malam.. taip entry smbil menikmati mee kari (megi) + air kopi suam... (dah sejuk kot)...  ...

Baca Lagi>.

7
Nak pilih pengasuh yang macam mana ye...
Nak pilih pengasuh yang macam mana ye...

Sambil menghilangkan tension...relax dan santai rasa ada idea nak mencoret... Idea dtg dr pgi tadi lepas hntr faiqah ke pengasuh la.. Sebel...

Baca Lagi>.

0
Tips mendapatkan bayi perempuan
Tips mendapatkan bayi perempuan

Entry ni sambungan kepada entry pasal memilih jantina anak.. Nak baca boleh klik SINI Sekarang tips nak dapat anak perempuan... Berdo...

Baca Lagi>.

0
Naluri ibu...
Naluri ibu...

Adakah aku kejam sebab seksa diri.. Tahan perasaan... Tak...aku kasihankan faiqah. Aku tahu faiqah belum sedia kongsi kasih...aku kasihanka...

Baca Lagi>.

0
Petua Memilih Jantina Anak
Petua Memilih Jantina Anak

Perkongsian dari artikel2 koleksi aku sendiri.. mana aku dapat aku pun tak pasti.. tapi best untuk dikongsi bersama bagi yang rancang nak t...

Baca Lagi>.

2
MC Bidan Terjun
MC Bidan Terjun

Minggu ni mmg rasa kelam kabut sikit aku.. Sibuk kalah menteri je..lepas cuti raya yg pnjng..skrg tiba la waktu sibuk lak kn.. Hari isnin s...

Baca Lagi>.

0
Sambutan Aidilfitri peringkat sekolah
Sambutan Aidilfitri peringkat sekolah

Semlam sekolah ganti...so..kami peringkat sekolah petang..bercadang nak smbut hari raya peringkat se...

Baca Lagi>.

0
Blogger blurrr
Blogger blurrr

Dah berkali-kali aku buka android blogger... Tapi bila on je blurr... Gtu la. . Tak tahu nk coret pe.. Mmg gtu ke jadi blogger ni.. Rasa te...

Baca Lagi>.

1
Penghinaan Buat Guru itulah Dugaan Kami
Penghinaan Buat Guru itulah Dugaan Kami

Salam dan selamat petang... saja menghabiskan masa petang mendengar ceramah motivasi sambil dengar2...

Baca Lagi>.

0
Tips Berinduksi
Tips Berinduksi

Taip laju2 sbb nak siap2 g kerja plak ni..  Semalam kepenatan balik dari berinduksi.. iaitu ...

Baca Lagi>.

0
Baby Sitter Lelaki
Baby Sitter Lelaki

Alhamdulillah... Tamat sudah kursus induksi ku... Tahniah pada suamikh kerana berjaya menjadi pengasuh baby yang berjaya.... Wpun dugaan aw...

Baca Lagi>.

1
Demam pekse
Demam pekse

Hari ni hari kedua berinduksi.. Malam ni balik awal sbb dibenarkan utk study.. Esok kena pekse la plak.. Tapi dari petang tadi aku kena sin...

Baca Lagi>.

0
Anak menangis waktu senja... apa nak buat???
Anak menangis waktu senja... apa nak buat???

Nak kongsi kisah Faiqah yg tetiba menangis waktu maghrib... Kami baru balik dari bentong.. Agak petang.. Dlm kul 6 smpai umah.. Waktu tu Fai...

Baca Lagi>.

1
Kami rindu kamu...
Kami rindu kamu...

Haha.. Gempak je tajuk entry...ku dan suami amat merindui kamu..wahai Bentong... Hehe... Tempat yg ...

Baca Lagi>.

0
Mee Tarik Warisan Asli
Mee Tarik Warisan Asli

Semalm sebelum jenjalan ke Kuala Pilah..sempat singgah makan di sg besi.. Resepi yg tak penh makan.....

Baca Lagi>.

0
Beraya dengan BFF
Beraya dengan BFF

Ingat semalam nak post entry ni..tapi xde mood betul nk coret pasal ni.. Semlm cuti hari merdeka me...

Baca Lagi>.

9
Peranakan Jatuh
Peranakan Jatuh

Sapa pernah rasa, tahu la rasa macam mana.. Tapi aku nak share sikit pengalaman merasai bagaimana nak tahu peranakan kita jatuh.. Wanita wa...

Baca Lagi>.
 
 
Top